Red Βull X-Fighters – Ο C.Moore επικράτησε του T.Pages στον συγκλονιστικό αγώνα της Αθήνας

O Clinton Moore έκανε το δύο στα δύο στο φετινό Πρωτάθλημα FMX, Red Bull X-Fighters, με μια επική νίκη απέναντι στον Γάλλο Thomas Pages την Παρασκευή 12 Ιουνίου, στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου. Μπροστά σε 10.000 Έλληνες θεατές, ο Αυστραλός αναβάτης αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά τον εναρκτήριο αγώνα στην Πόλη του Μεξικού, στη μεγαλύτερη πίστα της σεζόν μέσα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό του ιστορικού λατομείου.

Αθήνα (ΕΛΛΑΔΑ)- Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που θα μείνει στην ιστορία, ο Clinton Moore πραγματοποίησε μια άψογη εμφάνιση στην μεγαλειώδη, χωμάτινη και πολυεπίπεδη πίστα μέσα στο Λατομείο Μαρμάρου Διονύσου, που διαχειρίζεται η Dionyssomarble. Τα τρικ Αυστραλού αναβάτη έκοψαν την ανάσα του εκστασιασμένου κοινού αφήνοντας τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2013, Tom Pages, στη δεύτερη θέση. Ο Moore ξεσήκωσε το ελληνικό κοινό φέρνοντας εις πέρας τα καλύτερα τρικ του, όπως το Bundy, το Flair και το Volt χωρίς χέρια κατά την προσγείωση για πρώτη φορά.

XF_GR_VENU_PV_0087

Πανέμορφες νυχτερινές εικόνες από την Ελλάδα, ταξίδεψαν παγκοσμίως, αναδεικνύοντας μια διοργάνωση που χρειάστηκε περίπου 500 άτομα και αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθεί, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η Αθήνα ανήκει στο χάρτη των πόλεων που μπορούν να φιλοξενούν μεγάλες και επιτυχημένες αθλητικές διοργανώσεις.

XF_GR_ADEL_PV_0089

Ο Αυστραλός Rob Adelberg κατέλαβε την τρίτη θέση στη μεγαλύτερη πίστα της σεζόν, ενώ ο David Rinaldo πέτυχε την καλύτερη θέση στην καριέρα του μέχρι τώρα, κατακτώντας την τέταρτη θέση μπροστά σε ένα πραγματικά συγκλονιστικό κοινό. «Ένιωθα πολύ άγχος για αυτή την πίστα», δήλωσε ο νικητής της Αθήνας του οποίου η νίκη στο Μεξικό ήταν η πρώτη της καριέρας του και μάλιστα η παρθενική πρόκρισή του στα προημιτελικά. Ο Pagès ήταν επίσης εντυπωσιακός και δημιουργικός στον τελικό του γύρο, πετυχαίνοντας ένα Alley-Oop Flair για πρώτη φορά σε διαγωνισμό. Ωστόσο, κάτι πήγε στραβά στο σήμα κατατεθέν τρικ του το Bike Flip και έπρεπε να αφήσει τη μοτοσυκλέτα του στον αέρα, πέφτοντας πάνω στην κατάλευκη μαρμαρόσκονη. Τρέχοντας, ανέβηκε πάλι πάνω και ολοκλήρωσε το run του με επιτυχία, κάτι που δεν αποδείχτηκε αρκετό για να κερδίσει τον Moore.

XF_GR_150612_MOOR_AW_2911

Ένα κινητό συνεργείο μεταξοτυπίας του CU έφτιαξε τα συλλεκτικά Red Bull X-Fighters t-shirts κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο η ΕΚΟ και η υψηλών επιδόσεων ΕΚΟ RACING 100 ανέλαβε να τροφοδοτήσει, ζωντανεύοντας το πάθος μας για οδήγηση. Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται τώρα στη Μαδρίτη στις 10 Ιουλίου μετά την εκκίνηση στην Πόλη του Μεξικού και τη θεαματική στάση στην Αθήνα. Η Πρετόρια θα ακολουθήσει στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν το πιο αναγνωρισμένο Πρωτάθλημα FMX καταλήξει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στις 30 Οκτωβρίου.

940 red bull

Φωτογραφίες: Predrag Vuckovic, Armin Walcher, Andreas Schaad, Flo Hagena

Αποτελέσματα: 1. Clinton Moore (AUS), 2. Tom Pagès (FRA), 3. Rob Adelberg (AUS), 4. David Rinaldo (FRA), 5. Josh Sheehan (AUS), 6. Dany Torres (ESP), 7. Adam Jones (USA), 8. Levi Sherwood (NZL), 9. Rémi Bizouard (FRA), 10. Javier Villegas (CHL), 11. Nick Franklin (NZL), 12. Chris Meyer (ESP)

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...