MXGP – R.Febvre και T.Gajser κερδίζουν ξανά…πρώτος αγώνας για τον Π.Κουζή(video)

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον δέκατο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στην πίστα Teutschenthal της Γερμανίας. Οι πρωτοπόροι των δύο βαθμολογιών Max Nagl(MXGP) και Jeffrey Herlings(MX2) αντιμετώπισαν τραυματισμούς που δεν τους επέτρεψαν να αγωνιστούν αλλάζοντας την πορεία του πρωταθλήματος. Στην μεγάλη κατηγορία ο Romain Febvre συνέχισε την νικηφόρα πορεία του ενώ το ίδιο έκανε και ο T.Gajser στην ΜΧ2.

.

Η ατυχία χτύπησε τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας MXGP Max Nagl στο GP της πατρίδας του χωρίς καν να μπορέσει να αγωνιστεί στα σκέλη. Στα προκριματικά του Σαββάτου είχε μια πτώση με αποτέλεσμα να πέσει πάνω του ο David Phillipaerts και να σπάσει ο Γερμανός την περόνη.  Την ίδια τύχη είχε και ο Jeffrey Herlings στο πρώτο σκέλος της MX2 όταν στην προσπάθεια του να “σκραμπάρει” την μοτοσυκλέτα του βρήκε το τιμόνι στο έδαφος με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση και να τραυματιστεί στην κλείδα.  Στην περίπτωση του Nagl η πτώση στοίχισε την πρωτοπορία στην βαθμολογία βάζοντας τέλος στις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο ενώ ο Herlings παρέμεινε παρόλα αυτά πρώτος στην βαθμολογία με το εντυπωσιακό νούμερο των 100 βαθμών διαφοράς.

Πέρασε μπροστά στην βαθμολογία ο Romain Febvre.

Κατηγορία MXGP
Πόσες φορές ακόμα θα γράψουμε ότι ο Romain Febvre εντυπωσίασε με την οδήγηση του σε ακόμα ένα GP. Ο χαρισματικός Γάλλος πήρε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και τέθηκε επικεφαλής νωρίς στον αγώνα περνώντας τον Dean Ferris. Από εκεί και μετά έκανε σωστή διαχείριση του σκέλους, κρατώντας πίσω του τον πολύ καλό Evgeny Bobryshev. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε να ανέβει στην δεύτερη θέση και προσπάθησε να καταδιώξει τον πρωτοπόρο Gautier Paulin. Στο τέλος αρκέστηκε στην δεύτερη θέση, που ήταν αρκετή για να κατακτήσει το GP και να πάρει την πρωτοπορία στην βαθμολογία. Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Paulin που είχε εκκινήσεις μέσα στην πρώτη τετράδα και στα δύο σκέλη και οδήγησε σε υψηλό επίπεδο πραγματοποιώντας αρκετές προσπεράσεις. Τρεις οδηγοί ισοβάθμησαν στην τρίτη θέση η οποία τελικά κατέληξε στον Kevin Strijbos(5-3) λόγω του καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος. Η τέταρτη θέση πήγε στον Jeremy van Horebeek(4-4)  ενώ η πέμπτη στον Bobryshev(2-7). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Dean Ferris που βγήκε μπροστά και στις δύο εκκινήσεις αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στις πρώτες θέσεις μέχρι και τον τερματισμό. Ο περσινός πρωταθλητής Antonio Cairoli κατάφερε τελικά να αγωνιστεί παρά τον τραυματισμό του στο αριστερό του χέρι μαζεύοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Π.Κουζής έβαλε την Ελληνική σημαία στο Παγκόσμιο MXGP.

Την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MΧGP πραγματοποίησε ο Έλληνας πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής καταλαμβάνοντας θέσεις 25-22 στα αντίστοιχα σκέλη για την 24η θέση του συνόλου. Ο ίδιος μας ανέφερε ότι στο πρώτο σκέλος μπήκε λίγο φοβισμένα βλέποντας την κατάσταση με τις πτώσεις και τους τραυματισμούς που επικρατούσαν, αλλά στο δεύτερο κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση και να οδηγήσει στο επίπεδο του. Τα πρώτα στοιχεία από τον πρώτο αγώνα είναι θετικά και στους επόμενους αγώνες στόχος είναι η βαθμολογούμενη πρώτη 20άδα.

Αποτελέσματα Tetschenthal MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 47  2. Gautier Paulin (FRA, HON), 45 3. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 36  4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 36 p.; 5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 36  6. Dean Ferris (AUS, HUS), 30  7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 27  8. Christophe Charlier (FRA, HON), 24  9. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 22 10. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 21…24.Panagiotis Kouzis (GRE, HON) 

O Tim Gajser πήρε την τρίτη του φετινή νίκη.

Κατηγορία ΜΧ2
Ένας από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες έγιναν στην μικρή κατηγορία με τον Tim Gajser(1-2) να καταφέρνει να πιάσει σταθερή απόδοση και να κερδίζει το GP. Μετά τον τραυματισμό του Herlings ο Valentin Guillod(2-5) έδωσε πολλές μάχες για να κρατήσει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία όμως οι πτώσεις του δεύτερου σκέλους τον περιόρισαν στην τρίτη θέση της ημέρας παραδίνοντας την δεύτερη θέση της βαθμολογίας στον Gajser για μόλις ένα βαθμό. Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο Max Anstie(8-1) παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε τελευταίος αφού τον έπιασε η μπάρα της εκκίνησης του πρώτου σκέλους, καταφέρνοντας τελικά να κερδίσει το δεύτερο σκέλος και να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και τρίτη θέση για τον περσινό πρωταθλητή Jordi Tixier(3-5) με την μπάρα να τον πιάνει και αυτόν στο δεύτερο σκέλος και να καταλαμβάνει τελικά την τέταρτη θέση στον αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Julien Lieber και Jeremy Seewer.

Αποτελέσματα Teutschenthal, MX2: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 47 ; 2. Max Anstie (GBR, KAW), 38  3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 38 4. Jordi Tixier (FRA, KAW), 35  5. Julien Lieber (BEL, YAM), 34  6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 29 7. Pauls Jonass (LAT, KTM), 29 8. Benoit Paturel (FRA, YAM), 27 9. Brian Bogers (NED, KTM), 22 10. Henry Jacobi (GER, KTM), 22

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 369
2. Maximilian Nagl (GER, HUS), 360
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 352
4. Gautier Paulin (FRA, HON), 324
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 306
6. Clement Desalle (BEL, SUZ), 291
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 227
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 194
9. Todd Waters (AUS, HUS), 192
10. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 169

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 398
2. Tim Gajser (SLO, HON), 298
3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 297
4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 288
5. Jordi Tixier (FRA, KAW), 286
6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 275
7. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 256
8. Max Anstie (GBR, KAW), 248
9. Julien Lieber (BEL, YAM), 243
10. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 20

Επόμενος αγώνας 05/07/15 Uddevalla Σουηδία.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...