Τα βάθρα ντύθηκαν στα μπλε! Από νωρίς ο τίτλος του πρωταθλητή για τον δικό μας Γιάννη Τουρατζίδη!

2015pan-giannitsa(384)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακόμα μια δυναμική παρουσία της Yamaha Μοτοδυναμικής στον 6ο και προτελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015,  στην πίστα των Γιαννιτσών.  Η ομάδα μας πήρε νωρίς τον πρώτο φετινό της τίτλο με τον Γιάννη Τουρατζίδη στην κατηγορία ΜΧ2. Τα βάθρα των δύο κύριων κατηγοριών του πρωταθλήματος MX1 και ΜΧ2 ντύθηκαν στα μπλε, δημιουργώντας ένα πανηγυρικό φινάλε της ημέρας για την ομάδας μας !!

Στα Γιαννιτσά κρίθηκε ο φετινός τίτλος της κατηγορίας ΜΧ2 με τον Γιάννη Τουρατζίδη (Yamaha– Τουρατζίδης – Μερεμετσάκης) να παλεύει σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να μαζέψει τους πολύτιμους βαθμούς που χρειαζόταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η δυνατή πρωινή βροχή της Κυριακής και ένας απρόσμενος ελαφρύς τραυματισμός το Σάββατο έδειξαν ότι οι συνθήκες του αγώνα δεν θα ήταν εύκολες για τον περσινό πρωταθλητή.

2015pan-giannitsa(400)

Τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα στο λασπωμένο πρώτο σκέλος, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να πετάει τα γυαλιά του και να τραυματίζεται στο μάτι από λάσπη προπορευόμενου αθλητή, τη στιγμή που βρισκόταν στην 2η θέση. Με περίσσιο πείσμα ο  Γιάννης συνέχισε τον αγώνα παρά την περιορισμένη του όραση, σηκώθηκε μετά από αρκετές πτώσεις μέχρι που αναγκάστηκε να περάσει και από τα pits για να πάρει νέα γυαλιά. Παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση και να κρατήσει ζωντανή την κατάκτηση του τίτλου στον αγώνα των Γιαννιτσών.

2015pan-giannitsa(287)

Εμφανώς επηρεασμένος από το τραυματισμένο του μάτι μπήκε στο δεύτερο σκέλος επιφυλακτικά και δεν βιάστηκε από την τρίτη θέση που ξεκίνησε να περάσει στην πρωτοπορία. Οδηγώντας σταθερά και αλάνθαστα κράτησε την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό πέφτοντας στις αγκαλιές της ομάδας του, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί την κατάκτηση του δεύτερου φετινού του τίτλου. O Γιάννης Τουρατζίδης δήλωσε: «Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για εμένα. Ίσως ο δυσκολότερος της φετινής χρονιάς. Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα αλλά δεν το έβαλα κάτω. Το πάλεψα και κατάφερα να πάρω τη νίκη και τον δεύτερο φετινό μου τίτλο στην κατηγορία. Γενικά αυτός ο τίτλος ήταν δυσκολότερος από τον προηγούμενο και θέλω να τον αφιερώσω στον πατέρα μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια».

2015pan-giannitsa(94)

Οι επιτυχίες της ομάδας μας στην ΜΧ2 δεν σταμάτησαν εκεί. Ο Νίκος Λυρίου (Yamaha Μοτοδυναμική) οδήγησε την YZ250F του για αρκετή ώρα στις τρεις πρώτες θέσεις του πρώτου σκέλους μέχρι κάποιες πτώσεις να τον περιορίσουν στην 4η θέση. Στο δεύτερο σκέλος, με τις οδηγίες του πατέρα του Σταμάτη, που επέστρεψε μετά από τραυματισμό για να βοηθήσει τον γιο του και όχι να αγωνιστεί, κράτησε την 3η θέση, που τον ανέβασε αυτόματα στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

IMG_1024

Η οικογένεια Τουρατζίδη είχε ακόμα ένα λόγο στα Γιαννιτσά να πανηγυρίζει. Ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη, ο Δημήτρης Τουρατζίδης (Yamaha – Τουρατζίδης), πέτυχε τον καλύτερό του τερματισμό στην κατηγορία τερματίζοντας στην 6η θέση και πήρε την πρώτη του νίκη στην υποκατηγορία MX2T δείχνοντας ότι τα γονίδια της οικογένειας είναι προγραμματισμένα για νίκες.  O ίδιος δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την απόδοσή μου σήμερα, βέβαια βοήθησε και η λάσπη που έχω δείξει ότι τα πάω καλά φέτος. Θέλω να αφιερώσω την νίκη μου στην οικογένειά μου, που βοηθάει όλα αυτά τα χρόνια εμένα και τον αδερφό μου».

IMG_2225

Με Yamaha στην κατηγορία ΜΧ2 αγωνίστηκαν επίσης,  ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΜΧ2Τ Φραγκίσκος Ζούνης (ΜΧ2-8ος/ΜΧ2Τ-3ος) που αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις, ο Δημήτρης Μπάκας(9ος) που εντυπωσίασε και στα δύο σκέλη τερματίζοντας μάλιστα στο δεύτερο, δεύτερος αλλά είχε αναγκαστική εγκατάλειψη στο πρώτο, ο Δημήτρης Καρατζιάς (ΜΧ2-14ος/ΜΧ2Τ-4ος) και ο Φώτης Κόλλιας(Yamaha – Κατέβας: ΜΧ2-16ος/ΜΧ2Τ-6ος).

IMG_1237

Στην κατηγορία ΜΧ1 τρεις οδηγοί της Yamaha έδωσαν την μάχη για τις τρεις θέσεις του βάθρου. Ο Δημήτρης Κοντολέτας (Yamaha – Μοτοδυναμική – Γεωργακόπουλος) πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την μη συμμετοχή του Παναγιώτη Κουζή λόγω αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ο Κοντολέτας αντιμετώπιζε ένα τραυματισμό στον ώμο  μετά από πτώση σε προπόνηση και δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κάτι που τον επηρέασε αγωνιστικά. Τερμάτισε στην 3η θέση της ημέρας απολαμβάνοντας σημαντική βαθμολογική διαφορά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον τελευταίο αγώνα στον Πύργο.

2015pan-giannitsa(435)

Στην 1η θέση ισοβάθμησαν ο Kristian Ilioski ( YamahaINA TV -Μοτοδυναμική) και ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha – Μοτοδυναμική – INA TV) με τον Ilioski να επικρατεί κερδίζοντας το δεύτερο σκέλος. Ο Βαγγελάκος έκανε τον καλύτερο φετινό του αγώνα πιάνοντας εκπληκτική απόδοση ειδικά στους τελευταίους γύρους. Στο πρώτο σκέλος πέρασε στον τελευταίο γύρο τον Ilioski που οδηγούσε από την αρχή τον αγώνα και με την ίδια τακτική στο δεύτερο εξαπέλυσε δυναμική επίθεση από την 4η θέση, περνώντας Δημήτρη Κοντολέτα και Άρη Τσαρνά. Ο ίδιος δήλωσε: «Ήρθα σε καλή κατάσταση στον αγώνα και με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν μετά τη βροχή ήξερα ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα και χρειαζόμουν μια καλή στρατηγική. Είχα σχετικά καλές εκκινήσεις και πίεσα στο τέλος όσο μπορούσα για τη νίκη. Αυτή δεν ήρθε αλλά συνολικά είμαι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση μου.”

2015pan-giannitsa(486)

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης οδηγώντας θεαματικά στο δύσκολο τερέν της πίστας καταφέρνοντας να φέρει την YZ450F του στην 5η θέση της ημέρας. Ο Άρης Τσαρνάς (Yamaha YZ450F) πλασαρίστηκε καλά και στα δύο σκέλη διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο όμως ένα λάθος στο πρώτο σκέλος τον οδήγησε σε εγκατάλειψη ενώ στο δεύτερο σκέλος επέστρεψε δυνατά τερματίζοντας στην 3η θέση. Με Yamaha αγωνίστηκαν επίσης οι Γιώργος Χαρμπίλας (11ος) και ο Κωνσταντίνος Τομπάζης (13ος).

baxevanis1

Στην κατηγορία ΟΡΕΝ με τα χρώματα της Yamaha διακρίθηκαν οι Βασίλης Μπαμπάς (8ος) και Σωτήρης Βαγενάς (13ος).

Οικογενειακοί λόγοι κράτησαν μακριά από τον αγώνα των Quad τον Γιώργο Καπέλη  με αποτέλεσμα να χάσει το προβάδισμα του στην βαθμολογία μια εξέλιξη που δυστυχώς είναι ικανή να στερήσει στον περσινό πρωταθλητή τον φετινό τίτλο. Η Yamaha Μοτοδυναμική θα ήθελε να δώσει στον Γιώργο και την οικογένεια του τις καλύτερες της ευχές, σύντομα να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να επιστρέψει στους αγώνες. Με τετράτροχο της Yamaha αγωνίστηκαν στα Γιαννιτσά οι: Χαρίλαος Μαυρίδης(3ος), Κων/νος Ντούζος(4ος) και Απόστολος Τριανταφύλλου(6ος).

2015pan-giannitsa(608)

Μετά την πρόωρη κατάκτηση του 1ου φετινού τίτλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, οι αναβάτες της Yamaha σκοπεύουν να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερους τίτλους στον επόμενο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις 4 και 5 Ιουλίου 2015,  στην πίστα του Πύργου.

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...