MXGP – Ασταμάτητος ο R.Febvre… σταθερή απόδοση για τον Π.Κουζή(video)

Συνεχίζοντας την εντυπωσιακή του πορεία ο Romain Febvre κατάφερε να κερδίσει την πρώτη του διπλή νίκη στην Σουηδία και τον ενδέκατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP. Τέταρτη φετινή νίκη για τον Tim Gajser μετά από ακόμα μια πτώση με τραυματισμό του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jeffrey Herlings. Σταθερή απόδοση για τον Έλληνα πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή στον δεύτερο φετινό του αγώνα στον θεσμό. 

Κατηγορία MXGP
O Romain Febvre αποτελεί ένα δείγμα των γρήγορων οδηγών που έρχονται σταδιακά από την κατηγορία ΜΧ2 και σύντομα θα αλλάξουν την μορφή της κατάταξης της μεγάλης κατηγορίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας προσαρμόστηκε γρήγορα στην μεγάλη μοτοσυκλέτα και μπορούμε να πούμε ότι κερδίζει πλέον άνετα τα σκέλη και τα GP. Στην Σουηδία πήρε την εκκίνηση και την πρωτοπορία από την αρχή του πρώτου σκέλους ενώ στο δεύτερο σκέλος κέρδισε την μάχη με τον Kevin Strijbos που οδήγησε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, για να πάρει και τα δύο σκέλη κατακτώντας έτσι, την τέταρτη φετινή του νίκη.

17YZ8Q5J3CXXE88RI2WX

Για ακόμα ένα αγώνα ο R.Febvre έκανε ότι ήθελε μέσα στην πίστα κερδίζοντας την τέταρτη φετινή του νίκη.

Στο βάθρο τον συνόδευσε και ο ομόσταυλος του στην Yamaha Jeremy vanHorebeek(2-5) που τερμάτισε δεύτερος στο GP μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο σκέλος στην δεύτερη θέση και δίνοντας την μάχη για την πρώτη τριάδα στο δεύτερο χωρίς όμως επιτυχία. Η τρίτη θέση του συνόλου πήγε στον απογοητευμένο Strijbos(8-2) που ήταν έτοιμος για την νίκη στην Σουηδία από τα προκριματικά όμως παρά τις καλές του εκκινήσεις μια πτώση νωρίς, στο πρώτο σκέλος τον έφερε μακριά από την νίκη. Προσπάθησε να πάρει το δεύτερο σκέλος αλλά εκεί αντιμετώπισε ένα εξαιρετικό Febvre. Συνεχίζοντας τις τελευταίες καλές του εμφανίσεις ο Dean Ferris(6-4) κυνήγησε το βάθρο δίνοντας σκληρές μάχες για την τέταρτη θέση του συνόλου. Εξίσου καλές εμφανίσεις κάνει και ο ομόσταυλος του Ferris στην Husqvarna Todd Waters(4-7) για την πέμπτη θέση του GP με τον Shaun Simpson(3-11) να πραγματοποιεί εκπληκτικό πρώτο σκέλος με πτώσεις όμως στο δεύτερο καταλαμβάνοντας την έκτη θέση.

Παρά τα μηχανικά προβλήματα του Σαββάτου ο Παναγιώτης Κουζής κατάφερε να ολοκληρώσει και τους δύο αγώνες την Κυριακή με τερματισμούς 25-24 για την 26 θέση του συνόλου. Αυτός ήταν ο δεύτερος φετινός αγώνας του Έλληνα πολυπρωταθλητή πραγματοποιώντας σταθερή εμφάνιση σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.

Αποτελέσματα Uddevalla, MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50 points; 2. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 38 p.; 3. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 35 p.; 4. Dean Ferris (AUS, HUS), 33 p.; 5. Todd Waters (AUS, HUS), 32 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 30 p.; 7. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 28 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 27 p.; 9. Gautier Paulin (FRA, HON), 27 p.; 10. David Philippaerts (ITA, YAM), 26…26. Panagiotis Kouzis(GRE, HON)

Κατηγορία MX2
Σε δύσκολες συνθήκες κλήθηκε η κατηγορία να αγωνιστεί και στα δύο σκέλη αφού οι οργανωτές κατέβρεχαν την πίστα πριν από κάθε σκέλος της ΜΧ2. Αποτέλεσμα ήταν οι πολλές πτώσεις με κυριότερη στο δεύτερο σκέλος του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Jeffrey Herlings(1-0) που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό του χέρι και την εγκατάλειψη σε ακόμα ένα αγώνα, χάνοντας ακόμα περισσότερους βαθμούς από το μεγάλο του βαθμολογικό προβάδισμα. Στις δύσκολες συνθήκες παρά τα λάθη του, επικράτησε ο Tim Gajser(2-1) μένοντας πίσω από τον Herlings στο πρώτο σκέλος και κερδίζοντας την μάχη με τον Jeremy Seewer(7-2) για την πρώτη θέση του δεύτερου σκέλους.

Gajser_MXGP_11_S_2015

Νίκη και στην Σουηδία για τον T.Gajser.

Ο Σλοβένος κατέκτησε την τέταρτη φετινή του νίκη και απομακρύνθηκε από τον διώκτη του στην βαθμολογία Valentin Guillod. Από την άλλη ο Guillod(3-4) ταλαιπωρήθηκε με κακές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και έχασε την επαφή του νωρίς με τις πρώτες θέσεις. Κατάφερε ωστόσο να σώσει βαθμούς και την δεύτερη θέση του βάθρου. Το τρίτο του φετινό βάθρο πέτυχε ο Jeremy Seewer(7-2) πετυχαίνοντας μάλιστα τον καλύτερο του τερματισμό σε σκέλος με την δεύτερη θέση. Τον καλύτερο τερματισμό της καριέρας του πέτυχε επίσης ο Vsevolod Brylyakov(5-5) με πολύ καλή οδήγηση στις δύσκολες συνθήκες όπως και ο νεαρός Brian Bogers(8-8) που πλαισίωσε την πρώτη πεντάδα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Brent Van doninck(6-11).

Αποτελέσματα Uddevalla, MX2: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 47 points; 2. Valentin Guillod (SUI, YAM), 38 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 36 p.; 4. Vsevolod Brylyakov (RUS, HON), 32 p.; 5. Brian Bogers (NED, KTM), 26 p.; 6. Brent Van doninck (BEL, YAM), 25 p.; 7. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 25 p.; 8. Roberts Justs (LAT, KTM), 22 p.; 9. Jordi Tixier (FRA, KAW), 20 p.; 10. Benoit Paturel (FRA, YAM), 20

MXGPpodium_MXGP_11_S_2015

Βαθμολογίες 

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 419
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 380
3. Maximilian Nagl (GER, HUS), 360
4. Gautier Paulin (FRA, HON), 351
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 319
6. Clement Desalle (BEL, SUZ), 291
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 257
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 232
9. Todd Waters (AUS, HUS), 224
10. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 196

MX2podio_MXGP_11_S_2015

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
2. Tim Gajser (SLO, HON), 345
3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 335
4. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 311
5. Pauls Jonass (LAT, KTM), 307
6. Jordi Tixier (FRA, KAW), 306
7. Max Anstie (GBR, KAW), 262
8. Julien Lieber (BEL, YAM), 259
9. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 256
10. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 205

Επόμενος αγώνας 12/07/15 Kegums Λετονία.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα του αγώνα.

4019 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...