Τέλος εποχής…ο Ryan Villopoto κρεμάει τα γάντια!

Villopoto_Ryan_Pre15_test_RX_0855Μετά από τον τραυματισμό του στον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στο Trentino της Ιταλίας και τις επιπτώσεις του στην συνέχεια της σεζόν, ο 27χρονος οδηγός της Kawasaki Ryan Villopoto πήρε την δύσκολη απόφαση να σταματήσει τους αγώνες στο άθλημα που τον ανέδειξε ως έναν από τους κορυφαίους αθλητές του Motocross και του Supercross.


“Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι που αγαπούσα από μικρό παιδί και το ακολούθησα στην συνέχεια της ζωής μου. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της οικογένειας μου, όλα αυτά τα χρόνια που φρόντιζαν τις μοτοσυκλέτες μου και εμένα στους αγώνες, διακόπτοντας τις ζωές τους κατά την διάρκεια. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη των χορηγών μου όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη και καλύτερη την Kawasaki, που ήταν η μοτοσυκλέτα της επιλογής μου από τα χρόνια των Τeam Green ημερών. Ήταν δίπλα μου και στα πάνω και τα κάτω, σε σοβαρούς τραυματισμούς και στις μεγάλες επιτυχίες. H Kawasaki είναι η εταιρεία που είναι συνώνυμη με την αγωνιστική καριέρα μου. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ με τους καλύτερους του κόσμου σε Supercross και Motocross όπως και στο MXGP. Είμαι ευγνώμων που γνωρίζω ότι ο ανταγωνισμός μας οδήγησε στην ανάπτυξη του αθλήματος” δήλωσε ο Ryan Villopoto στο αποχαιρετιστήριο γράμμα του.

Ο Ryan Villopoto κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο πάνω σε μια Kawasaki KX125 κερδίζοντας το 2005 στο  AMA Amateur National Championships. Την επόμενη χρονιά έγινε επαγγελματίας, κέρδισε το AMA Motocross 250 τρεις συνεχόμενες χρονιές 2006, 2007 και 2008. ενώ κατέκτησε και τον τίτλο του 2007 στο ΑΜΑ Supercross 250 Δύσης.

Μόλις ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία ο Ryan κατέκτησε με την KX450F του τέσσερις σερί τίτλους στο AMA Supercross από το 2011 μέχρι και το 2014 κερδίζοντας παράλληλα και δύο ΑΜΑ Motocross τίτλους το 2011 και το 2013. Οι εννέα συνολικά τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του τον κατατάσσουν δεύτερο όλων των εποχών στο Αμερικάνικο πρωτάθλημα πίσω από τον ρέκορντμαν Ricky Carmichael(16 τίτλους).

Παίρνοντας μια τολμηρή απόφαση το 2015 να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, μετά την επιτυχημένη του καριέρα στην Αμερική, ήταν ανταγωνιστικός στην αρχή κερδίζοντας τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος στην Ταϊλάνδη τον Μάρτιο.  Δυστυχώς στην συνέχεια τραυματίστηκε μετά από πτώση στο ιταλικό GP, επιφέροντας του τραύματα που ακόμα απαιτούν ανάρρωσης.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Kawasaki Motors Europe, Steve Guttridge ευχαρίστησε τον Ryan Villopoto με την παρακάτω δήλωση: ” O Ryan έφερε μεγάλη δημοσιότητα στον κόσμο του MXGP την φετινή περίοδο και ήταν εκπληκτικό να το βλέπεις και να είσαι μέρος αυτής. Είναι πραγματικά κρίμα που κατάφερε να αγωνιστεί μόλις στους τέσσερις πρώτους αγώνες του πρωταθλήματος γιατί ειλικρινά πίστευα ότι ο Ryan προσαρμοζόταν πολύ καλά με τις νέες συνθήκες και τις μεγάλες αλλαγές της αγωνιστικής του καριέρας. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ευρώπη τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε λόγω του σοβαρού του τραυματισμού. Όλοι στην ομάδα είμαστε περήφανοι που δουλέψαμε με τον Ryan, αποκτώντας τεράστια εμπειρία αυτή την περίοδο. Ακολουθώντας αυτή την σημαντική απόφαση της καριέρας του, είναι η ώρα να σκεφτεί τους μελλοντικούς του στόχους και φιλοδοξίες. Ευχόμαστε τα καλύτερα σε όποια απόφαση επιλέξει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα.”

4029 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – Η ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΑΣ ΤΟΥ 15ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΗΝ PHILADELPHIA

Το AMA Supercross 2024 έφτασε στον 15ο του γύρο και την Philadelphia, όπου η σχεδίαση...