MXGP – R.Febvre και V.Guillod κατακτούν το Loket(video)

Με έντονα θεαματικούς και απρόβλεπτους αγώνες ολοκληρώθηκε ο 13ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP 2015 στο Loket της Τσεχίας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας MXGP,  Romain Febvre κέρδισε σχετικά δύσκολα το πέμπτο GP της καριέρας του ενώ σ Valentin Guillod μπήκε σε τροχιά τίτλου μετά και τον νέο τραυματισμό του Jeffrey Herlings. 

Κατηγορία MXGP
Η αποδεκατισμένη μεγάλη κατηγορία γνώρισε ακόμα μια μεγάλη απουσία και δεν ήταν άλλη από την μη συμμετοχή του οχτώ φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Antonio Cairoli που αποφάσισε να ξεκουραστεί για να επουλωθούν τα τραύματα του. Στην ενεργό δράση όμως επέστρεψε ο Clement Desalle που ήταν ανταγωνιστικός στην Τσεχία. Κανένας όμως και τίποτα δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την νικηφόρα πορεία του Romain Febvre για ακόμα ένα αγώνα. Ο Γάλλος και στα δύο σκέλη έπρεπε να δώσει μάχες, στο πρώτο με τον Evgeny Bobryshev και στο δεύτερο με τον Desalle για να πάρει την πέμπτη του φετινή νίκη. Πολύ δυνατός στο Loket εμφανίστηκε ο Bobryshev(2-2) που έδειχνε αποφασισμένος να πάρει την νίκη, δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη.

Πέμπτη νίκη για τον R.Febvre στην MXGP.

 

Πήρε δίκαια την δεύτερη θέση του βάθρου και πλησίασε την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Δυνατή επιστροφή και για τον Desalle(3-3) που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και μετά από τέσσερις αγώνες απουσίας μπήκε ξανά στο πρωτάθλημα με μεγάλες αξιώσεις. Και στα δύο σκέλη πλασαρίστηκε καλά ενώ στο δεύτερο σκέλος έδωσε την μάχη για την πρώτη θέση αλλά υπέκυψε στην τρίτη τελικά. Κοντά στην μάχη της πρώτης τριάδας βρέθηκε o Kevin Strijos(5-4) είχε καλές εκκινήσεις και σταθερούς τερματισμούς για την τέταρτη θέση της ημέρας. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Jeremy van Horebeek(4-5) που δεν είχε καλές εκκινήσεις και επιτέθηκε στους τελευταίους γύρους για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Με δύο καλούς τερματισμούς ο Shaun Simpson(6-6) πήρε την έκτη θέση συνεχίζοντας καλές εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα μπαίνοντας δυνατά στα μεταγραφικά σενάρια της νέας περιόδου. Στον βαθμολογικό πίνακα ο Febvre εκτόξευσε το προβάδισμα του στους 88 βαθμούς και αν συνεχίσει έτσι θα πάρει νωρίς το φετινό πρωτάθλημα. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε ο Gauteir Paulin παρά τα φτωχά του αποτελέσματα στο Loket.

Αποτελέσματα Loket, MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 50 points; 2. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 44 p.; 3. Clement Desalle (BEL, SUZ), 40 p.; 4. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 34 p.; 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 34 p.; 6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 30 p.; 7. Gautier Paulin (FRA, HON), 28 p.; 8. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 23 p.; 9. Tyla Rattray (RSA, KAW), 22 p.; 10. Nathan Watson (GBR, HUS), 22

Κατηγορία ΜΧ2
O Jeffrey Herlings εξάντλησε και τις “επτά του ζωές” που τον κράτησαν ζωντανό στο φετινό πρωτάθλημα. Ο τελευταίος του τραυματισμός ήταν και ο σοβαρότερος που έκλεισε την φετινή χρονιά όπως και πέρσι, χάνοντας έτσι ακόμα ένα σίγουρο πρωτάθλημα. Παρά τις πολλές του απουσίες, ο Herlings παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μετά το Loket αφού ο δεύτερος της βαθμολογίας Tim Gajser είχε και αυτός άσχημο σαββατοκύριακο. Την ευκαιρία άδραξε ο Valentin Guillod(2-1) να ισοβαθμήσει στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πραγματοποιώντας δυνατούς αλλά ταυτόχρονα και έξυπνους αγώνες γνωρίζοντας πότε να πιέσει τα πράγματα.

Στο παιχνίδι του τίτλου της ΜΧ2 και ο V.Guillod.

Βέβαια εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Max Anstie στο δεύτερο σκέλος που μετά την νίκη του στο πρώτο σκέλος ο Βρετανός οδήγησε το δεύτερο μέχρι και την πτώση του. Ο Guillod δεν είχε καλές εκκινήσεις όμως στο Loket είχε φοβερή απόδοση και βρήκε και στα δύο σκέλη τον δρόμο για τις πρώτες θέσεις. O Paul Jonnas(4-3) είχε καλές εκκινήσεις και με σταθερή απόδοση πήρε την δεύτερη θέση της ημέρας με τον Jordi Tixier(3-5) να συμπληρώνει το βάθρο. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Benoit Paturel(5-4) καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Petar Petrov(6-6) δικαιώνοντας την Κawsaki που τον υπέγραψε για το δύο επόμενα χρόνια.  Την εξάδα συμπλήρωσε ο Julin Lieber(7-8). Εντυπωσίασε στον αγώνα ο περσινός πρωταθλητής της EMX300 Samuele Bernardini οδηγώντας μπροστά και στα δύο σκέλη πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του.

Αποτελέσματα Loket, MX2: 1. Valentin Guillod (SUI, YAM), 47  2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 38 p.; 3. Jordi Tixier (FRA, KAW), 36 p.; 4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 34 p.; 5. Petar Petrov (BUL, KAW), 30 p.; 6. Julien Lieber (BEL, YAM), 27 p.; 7. Max Anstie (GBR, KAW), 25 p.; 8. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 24 p.; 9. Brent Van doninck (BEL, YAM), 24 p.; 10. Tim Gajser (SLO, HON), 22

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 507
2. Gautier Paulin (FRA, HON), 419
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 416
4. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 389
5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 360
6. Clement Desalle (BEL, SUZ), 331
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 306
8. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 294
9. Glenn Coldenhoff (NED, SUZ), 266
10. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 257

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 423
2. Tim Gajser (SLO, HON), 399
3. Valentin Guillod (SUI, YAM), 399
4. Pauls Jonass (LAT, KTM), 389
5. Jordi Tixier (FRA, KAW), 370
6. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 369
7. Max Anstie (GBR, KAW), 337
8. Julien Lieber (BEL, YAM), 305
9. Aleksandr Tonkov (RUS, HUS), 256
10. Benoit Paturel (FRA, YAM), 236

Επόμενος αγώνας 01-02/08/15 Lommel Βέλγιο.

Ακολουθεί video με τα στιγμιότυπα του αγώνα.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...