7ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2015, Πύργος – Έβγαλε πρωταθλητές

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς καθόρισε τους πρωταθλητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015. Κάτω από υπερβολική ζέστη οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στην πίστα του Πύργου για να κατακτήσουν νίκες και πρωταθλήματα σε έναν καλά οργανωμένο αγώνα. Σημαντικότερη διάκριση της ημέρας η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΜΧ1 από τον Δημήτρη Κοντολέτα σπάζοντας ένα σερί επτά ετών. 

Το σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ δεν πήγε διακοπές το καλοκαίρι ρίχνοντας πολύ δουλεία στην πίστα των Δουνέϊκων στον Πύργο, στα τέλη Ιουνίου αλλά και Αυγούστου. Και αυτό γιατί ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου αλλά οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας τον μετέθεσαν αναγκαστικά τον Σεπτέμβριο. Αυτό δεν έκαμψε την θέληση των διοργανωτών και με νέα άλματα στον αγωνιστικό χώρο  αλλά και με περισσότερα σκίαστρα για τους θεατές αναβάθμισαν την πίστα σε πολλούς τομείς που ήταν αναγκαίο. Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές για την πολύ καλή προετοιμασία της πίστας και κυρίως στους κριτές που κάτω από τον καυτό ήλιο έβγαλαν εις πέρας ένα δύσκολο αγώνα χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

IMG_4295

Βέβαια ο φετινός στόχος του πρωταθλήματος αστραπή των 18 εβδομάδων δεν επιτεύχθηκε και αυτό επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τις συμμετοχές του αγώνα(μόλις 56) αλλά και γενικότερα την έκβαση του πρωταθλήματος. Φυσικά οι πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας συνεχίζονται και αναμένεται να επηρεαστούν τα τοπικά πρωταθλήματα Νοτίου και Βορείου Ελλάδος που είναι προγραμματισμένα και σε διεργασίες να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Κατηγορία ΜΧ1
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υπήρχε στην μεγάλη κατηγορία γιατί μετά από επτά χρόνια ο τίτλος μπορούσε να αλλάξει χέρια. Ο πολυπρωταθλητής της κατηγορίας Παναγιώτης Κουζής μετά τους αγώνες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα επέστρεψε στο πανελλήνιο για να διεκδικήσει τον τίτλο έχοντας όμως μείνει δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή, χάνοντας λόγω υποχρεώσεων του στο εξωτερικό τον προηγούμενο αγώνα στα Γιαννιτσά. Η συμμετοχή αυτή υπήρξε μόνο στα χαρτιά καθώς ο Π.Κουζής δεν εμφανίστηκε ποτέ στην πίστα του Πύργου καθώς από ότι πληροφορηθήκαμε ήταν άρρωστος.

IMG_5336

Ο Δ.Κοντολέτας κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ1.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Κοντολέτας μετά από αυτή την εξέλιξη ήθελε μόνο τέσσερις βαθμούς στον αγώνα του Πύργου για να πάρει τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία. Κάνοντας ένα συντηρητικό πρώτο σκέλος πήρε την τρίτη θέση και κατέκτησε τον φετινό τίτλο στην ΜΧ1, σε μια δύσκολη χρονιά για τον ίδιο, αντιμετωπίζοντας πτώσεις, τραυματισμούς και προβλήματα με τις ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του που τον ταλαιπώρησαν αρκετά. Δικαιώθηκε στο τέλος με την υπομονή του και την σταθερότητα του σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. Στους αγώνες τώρα ο Hristian Ilioski(1-2) από τα Σκόπια έκανε το μεγάλο ταξίδι και συμμετείχε στον Πύργο κερδίζοντας σχετικά άνετα το πρώτο σκέλος αφού ο Κοντολέτας άφησε νωρίς την μάχη της πρώτης θέσης για να εξασφαλίσει τον τίτλο.

IMG_3602

Ο Σκοπιανός Η.Ilioski κέρδισε τον δεύτερο φετινό του αγώνα στην Ελλάδα.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Κοντολέτας(3-1) ξεκίνησε κάπως χαλαρά αφήνοντας τον Ilioski να οδηγήσει τον αγώνα και επιτέθηκε μετά τα μισά για να πάρει το σκέλος, αφήνοντας δεύτερο τον Ilioski. Συνεχίζοντας τις πολύ καλές τελευταίες του εμφανίσεις ο Δημήτρης Βαγγελάκος(2-4) ανέβασε ρυθμό στους τελευταίους γύρους του πρώτου σκέλους καταφέρνοντας να περάσει τον Κοντολέτα για την δεύτερη θέση όμως στο δεύτερο έχασε την μάχη για την τρίτη θέση από τον πολύ καλό στο τελευταίο σκέλος της ημέρας Γιώργο Ηλιόπουλο(4-3). Οι Ilioski, Κοντολέτας και Βαγγελάκος πλαισίωσαν το βάθρο, πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα με τον Ηλιόπουλο να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Κυριάκος Κόττης(5-5) πήρε την πέμπτη θέση της ημέρας με τον Σκοπιανό Goche Tomovski(6-6) να τερματίζει στην έκτη θέση. Στην κατάταξη του πρωταθλήματος ο Κοντολέτας όπως είπαμε πήρε τον τίτλο της κατηγορίας ενώ ο Βαγγελάκος αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση με τον περσινό πρωταθλητή Π.Κουζή να καταλαμβάνει την τρίτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Φορώντας τον άσσο στην μοτοσυκλέτα του ο Γιάννης Τουρατζίδης αγωνίστηκε στον Πύργο έχοντας κατακτήσει τον φετινό τίτλο από τον προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος. Ο πρωταθλητής πήρε μια μεγάλη νίκη στο πρώτο σκέλος οδηγώντας σε άλλο ρυθμό από τον ανταγωνισμό και μπήκε σε περιπέτειες στο δεύτερο μετά από μια πτώση στο πρώτο μισό του αγώνα.

IMG_5328

Νικητής και πρωταθλητής ο Γ.Τουρατζίδης στον Πύργο.

Η πτώση του επανέφερε ένα τραυματισμό στον ώμο που αντιμετωπίζει από την περσινή περίοδο αλλά ο Τουρατζίδης(1-1) δεν το έβαλε κάτω πέρασε από την τρίτη θέση ξανά στην πρώτη μετά από μεγάλη προσπάθεια κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του Πύργου. Ατυχίες όμως είχε και ο δεύτερος της κατηγορίας Νίκος Λυρίου(4-2) με πτώση στους πρώτους γύρους του πρώτου σκέλος που τον κράτησε αρκετά πίσω. Στο δεύτερο πάλεψε για την πρώτη θέση, ειδικά όταν έμεινε πίσω ο Τουρατζίδης αλλά δεν ήταν εύκολο να κερδίσει τον πρωταθλητή, μένοντας τελικά δεύτερος στο σκέλος και στον αγώνα. Πτώση στο πρώτο σκέλος και για τον Γιάννη Μόσιο(3-3) που έκανε τα πράγματα δύσκολα για να πάρει την τρίτη θέση ενώ στο δεύτερο μετά από μια όμορφη μάχη στους πρώτους γύρους με τον Στάθη Φυσέκη πήρε την τρίτη θέση στο σκέλος και στην τελική κατάταξη του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση στην κατάταξη της ΜΧ2 έκανε ο Φραγκίσκος Ζούνης(5-4) ο πρωταθλητής της ΜΧ2Τ κερδίζοντας όμορφες μάχες και στα δύο σκέλη για την τέταρτη θέση της ημέρας. Μια από αυτές τις μάχες ήταν και με τον Φυσέκη(6-5) που και στα δύο σκέλη τον επηρέασε σημαντικά η ζέστη και δεν έπιασε την απόδοση που τον έχουμε συνηθίσει.

IMG_4509

Ο Γ.Τουρατζίδης αν και πρωταθλητής δεν ήρθε στον Πύργο για να χάσει έστω κι αν αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Φυσέκης τερμάτισε στην πέμπτη θέση ολοκληρώνοντας την πρώτη του χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα,  χάνοντας την τέταρτη θέση της βαθμολογίας στον τελευταίο αγώνα από τον Μόσιο. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Νίκος Ξένος(7-6) δίνοντας πολλές όμορφες μάχες και στα δύο σκέλη. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Δημήτρης Μπάκας(2-0) τερματίζοντας μέσα στην πρώτη τριάδα του πρώτου σκέλους όμως εγκατέλειψε στην αρχή του δεύτερου από μηχανική βλάβη και ενώ βρισκόταν ξανά μέσα στην πρώτη τριάδα. Στο πρωτάθλημα ο Τουρατζίδης κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του με δεύτερο τον Παναγιώτη Παπίλα και τρίτο τον Γιώργο Αρβανίτη δύο οδηγοί που παρά το γεγονός ότι δεν συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα, κατάφεραν να κρατήσουν την θέση τους στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Με μόλις δύο συμμετοχές ολοκλήρωσε του φετινούς της αγώνες αυτή η υποκατηγορία της ΜΧ2. Ο Φραγκίσκος Ζούνης(1-1) κέρδισε άνετα την κατηγορία και ήταν ανταγωνιστικός και στην ΜΧ2 αφήνοντας τον Δημήτρη Τουρατζίδη(2-2) στην δεύτερη θέση. Στο πρωτάθλημα ο Ζούνης πήρε ακόμα ένα τίτλο στην κατηγορία με δεύτερο τον Νίκο Δεμερδεσλή που αν και είχε ελπίδες για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος ωστόσο δεν ήρθε στον τελευταίο αγώνα. Ο Δ.Τουρατζίδης τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

IMG_4729

Ο ανταγωνισμός ακολούθησε, και αυτό το πρωτάθλημα ήταν δυσκολότερο από το περσινό για τον Φ.Ζούνη. Ανέβασε ρυθμούς και του χρόνου θα είναι δυνατός αντίπαλος και για την ΜΧ2.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ανοιχτούς λογαριασμούς είχαν  οι Σταμάτης Δημολιάνης και Χρήστος Τομαράς φτάνοντας με δέκα βαθμούς διαφορά στον τελευταίο αγώνα της κατηγορίας. Ο Δημολιάνης(1-1) έδειξε πιο έμπειρος και κράτησε την πρωτοπορία του στην βαθμολογία κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του Πύργου, κατακτώντας έτσι τον τρίτο του συνεχόμενο τίτλο στην OPEN.

IMG_5309

Περίεργη χρονιά για την ΟΡΕΝ με σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες να έχουν προβλήματα ακόμα και για τον Σ.Δημολιάνη. Ήταν όμως ο πιο σταθερός και περιόρισε όλες τις απειλές για τον φετινό του τίτλο.

Ο Τομαράς(2-2) το πάλεψε, μπήκε μπροστά και στα δύο σκέλη όμως τελικά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Δημολιάνη, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση του αγώνα και της βαθμολογίας. Ο Φίλιππος Γιακουμάκης(4-3) με την τρίτη θέση στο βάθρο σιγούρεψε την τρίτη θέση στην βαθμολογία ενώ ο τέταρτος Γιάννης Καύκας(3-6) είχε ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος. Ο Βασίλης Μπαμπάς(5-5) πέρασε την ημέρα των γενεθλίων του στους αγώνες καταλαμβάνοντας άξια την πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κώστας Γκόσκινος(6-7) ολοκληρώνοντας τον πρώτο του πρωτάθλημα στο motocross.

 

IMG_4162

Ο Σ.Δημολιάνης άφησε τις διακοπές του στην μέση για να προετοιμαστεί για τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα δύο νίκες στον Πύργο.

 

Κατηγορία ΜΧ85
Η μεγάλη ανατροπή έγινε σε αυτή τη κατηγορία με τον Άγγελο Βογιατζή(1-1) να πετυχαίνει διπλή νίκη και να μαζεύει την διαφορά έξι βαθμών που είχε από τον πρωτοπόρο Ανδρέα Ανδρέου. Στην απόλυτη ισοβαθμία τόσο σε βαθμούς όσο και σε νίκες ο εξαιρετικός Βογιατζής επικράτησε με τις νίκες του στον τελευταίο αγώνα στον Πύργο κερδίζοντας ένα όμορφο πρωτάθλημα με μάχες μέχρι τον τελευταίο σκέλος.

IMG_5324

Ο Α.Βογιατζής όταν το τιμόνι έκαιγε πήρε τα αποτελέσματα που χρειαζόταν για να πάρει τον τίτλο στην ΜΧ85.

 

 

Ο Ανδρέου(2-2) τερμάτισε στη δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη χάνοντας τον τίτλο στις λεπτομέρειες και κυρίως σε πτώσεις που είχε μέσα στην χρονιά όπως στο πρώτο σκέλος του τελευταίου αγώνα στον Πύργο. Τρίτος στον αγώνα αλλά και στην βαθμολογία τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(3-3) με τους Γιώργο Καρυώτη(4-4) και Αλέξανδρο Κατσαβριά(5-5) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα.

IMG_3993

Διπλός νικητής και πρωταθλητής ο Α.Βογιατζής στον Πύργο.

Κατηγορία ΜΧ65
Ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) ολοκλήρωσε αήττητος την φετινή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross σημειώνοντας μάλιστα και σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες. Στον Πύργο δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για να πάρει την νίκη και το πρωτάθλημα και έδωσε με την οδήγηση του ελπίδες για το μέλλον του ελληνικού motocross.

IMG_5318

Η φετινή πορεία του Α.Σάγμαλη ήταν εντυπωσιακή. Αήττητος στην Ελλάδα και με διακρίσεις στο εξωτερικό.

Στην δεύτερη θέση του αγώνα τερμάτισε ο δεύτερος του πρωταθλήματος Μάριος Κανάκης(2-3) ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Δημήτρης Καλαθάς(3-4). Μετά από αρκετές πτώσεις ο Νίκος Κανελλόπουλος(4-5) τερμάτισε στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον άτυχο Μιχάλη Σαραντινούδη(0-2) που εγκατέλειψε στο πρώτο σκέλος για να τερματίσει  στην δεύτερη θέση στο δεύτερο σκέλος. Έκτος στον αγώνα τερμάτισε ο Ευστάθιος Δημητρόπουλος(5-0).

IMG_4953

Ο μόνος αήττητος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ 2015 ήταν ο Α.Σάγμαλης.

Κατηγορία QUAD
Η μεγάλη μάχη που περιμέναμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μεταξύ των Κωνσταντίνου Ντούζου, Σπύρου Μπίρλη, Αλέκου Κατσινέλη και Γιώργου Καπέλη δεν έγινε ποτέ αφού ο περσινός πρωταθλητής ο Καπέλης δεν αγωνίστηκε, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ντούζος ήθελε μόνο 31 βαθμούς για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και δεν ρίσκαρε, και οι δύο νίκες του Μπίρλη τελικά δεν ήταν αρκετές για να του δώσουν τον τίτλο. Όσο για τον Κατσινέλη, μια νίκη στον αγώνα του Πύργου δεν θα ήταν έκπληξη μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στα Γιαννιτσά.

IMG_5315

Ο Κ.Ντούζος είχε πάντα την ικανότητα να κερδίζει αγώνες στα Quad. Φέτος ήταν πιο ουσιαστικός κερδίζοντας τον φετινό τίτλο.

Ο Μπίρλης(1-1) κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη με δεύτερο σε σκέλη και αγώνα τον πρωταθλητή του 2015 Ντόυζο(2-2) που παρά τις μέτριες εκκινήσεις του κατάφερε να βρεθεί στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη. Τρίτος σε σκέλη και σύνολο ήταν ο Απόστολος Τριανταφύλλου(3-3) με τέταρτο τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(5-4) και πέμπτο τον Αλέκο Κατσινέλη(4-5) που κράτησε την τρίτη του θέση στην βαθμολογία μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Την εξάδα του αγώνα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κρυσταλογιάννης(7-6).

IMG_4451

Νικητής στον αγώνα των Quad ήταν ο Σ.Μπίρλης και στα δύο σκέλη, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...