Red Bull X-Fighters – Μια κλάση ανώτερος ο Pagès στην Πρετόρια

Red Bull X-Fighters 2015_Pretoria (3)ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γάλλος Tom Pagès και ο Αυστραλός Clinton Moore of Australia μονομάχησαν το περασμένο Σάββατο σε έναν  τελικό που θα μείνει στην ιστορία μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές κατά την επιστροφή του Red Bull X-Fighters στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής.  Ο Pagès ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενώ ο Moore και ο Ιάπωνας  Taka Higashino κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ, Νότια Αφρική – Ο Tom Pagès, o αναβάτης που έχει αλλάξει την ιστορία του freestyle motocross, κατέκτησε μια τεράστια νίκη το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής δίνοντας μια ένα τροπή στη βαθμολογία του φετινού Word Tour. O Γάλλος αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο της φετινής σεζόν, Clinton Moore από την Αυστραλία, σε ένα συναρπαστικό τελικό, όπου και οι δύο αναβάτες επιδόθηκαν σε κόλπα που φάνταζαν απίθανα στο παρελθόν.

Red Bull X-Fighters 2015_Pretoria (2)

Ο Moore ενθουσίασε τους 17.000 θεατές, με το χαρακτηριστικό του Bundy και το πρώτο dirt-to-dirt Volt που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αγώνα, στη μοναδική διπλή γραμμή της πίστας στην Πρετόρια. Ωστόσο ο Pagès επιδίδεται στα περισσότερα κόλπα από οποιονδήποτε στο άθλημα και έτσι, αγωνιζόμενος τελευταίος, βγήκε σαν αφηνιασμένος στην πίστα. Ο Γάλλος πραγματοποίησε με επιτυχία τόσο το χαρακτηριστικό του Alley-Oop Flair, αλλά και τα Bike Flip και Special Flip, ενώ στο τέλος πρόσθεσε και το Transfer Flip στη λίστα με τα κόλπα του, παίρνοντας όλους τους βαθμούς και από τους πέντε κριτές.

Red Bull X-Fighters 2015_Pretoria (3)

Ο αγώνας αυτός είχε σαν αποτέλεσμα ο Pagès και Moore να κονταροχτυπιούνται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα freestyle motocross series, και έτσι όλα θα κριθούν στον πολυαναμενόμενο τελικό της φετινή σεζόν στο Abu Dhabi στις 30 Οκτωβρίου.  «Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν απίθανο» υποστήριξε ο Pagès. «Τώρα έχω χρόνο να γυρίσω πίσω και να προπονηθώ σκληρά για τον τελικό. Θέλω να προσθέσω ένα νέο τρικ στη λίστα μου και να το βγάλω εκεί πραγματοποιώντας μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση».

Ο Ιάπωνας Taka Higashino of Japan κατέκτησε επάξια την Τρίτη θέση στο κόκκινο χώμα μπροστά στο ιστορικό Union Buildings της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας με ένα δυνατό run που περιλάμβανε το αρκετά δύσκολο Rock-Solid Backflip αλλά και ένα φοβερό Flair που κατάφερε πρόσφατα. Ο περσινός παγκόσμιος Πρωταθλητής Josh Sheehan από την Αυστραλία έκανε το μοναδικό Double Backflip να φαίνεται εύκολο τερματίζοντας έτσι στην τέταρτη θέση.

Red Bull X-Fighters 2015_Pretoria (1)

Αποτελέσματα αγώνα: 1. Thomas Pagès (FRA), 2. Clinton Moore (AUS), 3. Taka Higashino (JPN), 4. Josh Sheehan (AUS), 5. Rob Adelberg (AUS), 6. David Rinaldo (FRA), 7. Maikel Melero (ESP), 8. Rémi Bizouard (FRA), 9. Adam Jones (USA), 10. Javier Villegas (CHI), 11. Alastair Sayer (BOT), 12. Dany Torres (ESP)

 

Βαθμολογία World Tour: 1. Thomas Pagès (FRA) 280 βαθμοί, 2. Clinton Moore (AUS) 280, 3. Levi Sherwood (NZL) 185, 4. David Rinaldo (FRA) 145, 5. Josh Sheehan (AUS) 145, 6. Rob Adelberg (AUS) 135, 7. Dany Torres (ESP) 100, 8. Adam Jones (USA) 100, 9. Taka Higashino (JPN) 95, 10. Rémi Bizouard (FRA) 90

 

Σχετικά με το Red Bull X-Fighters

Ξεκινώντας πίσω στο 2001, το Red Bull X-Fighters εξελίσσεται στον μεγαλύτερο και πιο γνωστό θεσμό στο χώρο του freestyle motocross σε όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας τους καλύτερους αναβάτες παγκοσμίως, οι οποίοι εκτελούν τρελά τρικ σε εντυπωσιακές τοποθεσίες σε ολόκληρη την υφήλιο. Οι καλύτεροι αναβάτες FMX στον κόσμο είναι έτοιμοι να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τον πήχη του συναγωνισμού, φέρνοντας την εξέλιξη του σπορ καθώς επισκέπτονται ολοκαίνουριες τοποθεσίες και φέρνουν το άθλημα του freestyle motocross σε νέες χώρες γύρω από την υφήλιο. Η Παγκόσμια Περιοδεία του 2015 ξεκινά στην Πόλη του Μεξικού στις 6 Μαρτίου. Ακολουθούν οι αγώνες στην Αθήνα (12 Ιουνίου/Ελλάδα), στη Μαδρίτη (10 Ιουλίου/Ισπανία), στην Πρετόρια (12 Σεπτεμβρίου/Ν.Αφρική) προτού πέσει η αυλαία για πρώτη φορά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (30 Οκτωβρίου/ΗΑΕ). Ήδη από το 2001, το Red Bull X-Fighters έθεσε νέα στάνταρ σε ένα διεθνές επίπεδο. Από τότε, κορυφαίοι αστέρες της σκηνής έχουν διεκδικήσει μια θέση στις λίστες εκκίνησης των διοργανώσεων και πρωτοεμφανιζόμενοι όπως ο Maikel Melero έγιναν γνωστοί με τη βοήθεια του θεσμού. Οι Nate Adams (USA), Robbie Maddison (ΑUS), Andre Villa (ΝΟR), Dany Torres (ESP), Levi Sherwood (NZL) και πολλοί άλλοι έχουν εντυπωσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες θεατών μέχρι στιγμής σε μεγάλες αρένες ταυρομαχιών στο Πόλη του Μεξικού, στη Βαλένθια και τη Μαδρίτη, στην Σφίγγα της Γκίζας στην Αίγυπτο, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας καθώς και στην μητρόπολη του Rio de Janeiro και την αιώνια πόλη, τη Ρώμη.

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...