Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών Sidecar και Quad 2015(video)

IMG_0259_lowΣτην πίστα Uckermark στο Schwedt της Γερμανίας πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών Sidecar και Quad 2015 με την ομάδα της Ολλανδίας να κερδίζει το βαρύτιμο τρόπαιο και στις δύο κατηγορίες. 

Στον αγώνα συμμετείχαν 13 ομάδες για τα Sidecar από την Ευρώπη και με έκτακτη συμμετοχή από την Αυστραλία που της επιτράπηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στον θεσμό μια και δεν υπάρχει αντίστοιχος παγκόσμιος αγώνας. Στα Quad συμμετείχαν 15 ομάδες με τρεις αθλητές η κάθε μια, και ήταν η πρώτη φορά που οι ομάδες των Quad ξεπέρασαν αυτές των Sidecar.
Side Car Group A+B: 
Την εκκίνηση πήραν οι  Vandaele/Dhont έχοντας κοντά τους τους Pozzi/Ceresa. Για τα πρώτα δώδεκα λεπτά οι Vandaele/Dhont κατάφεραν να πάρουν διαφορά από τους Βέλγους Hendrickx/B. van den Bogaart και τους Ολλανδούς Bax/K. Stupelis που αργότερα είχαν μια πτώση και επέστρεψαν από την έβδομη θέση για να τερματίσουν στην δεύτερη θέση. Οι  Hendrickx/B. van den Bogaart κατάφεραν τελικά να περάσουν και να τερματίσουν στην πρώτη θέση αφήνοντας τελικά τρίτους τους Vandaele/Dhont.

IMG_0259_low

Side Car Group B+C: 
Στο δεύτερο σκέλος συμμετείχε ο παγκόσμιος πολυπρωταθλητής  Daniel Willemsen που κέρδισε εύκολα τον αγώνα για την Ολλανδία έχοντας καινούργιο συνεπιβάτη τον Peter Beunk. Στην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι M. Vanluchene/E. Soenens από το Βέλγιο με τρίτους τους Βρετανούς B. Wilkinson/S. Kirwin

Side Car Group A+C:
Τον αγώνα οδήγησαν οι νικητές του πρώτου σκέλους Hendrickx/B. van den Bogaart αλλά στον τελευταίο γύρο οι Bax/K. Stupelis του πέρασαν δίνοντας πανηγυρικά την νίκη στην Ολλανδία. Δεύτεροι ήταν οι Hendrickx/B. van den Bogaart με τρίτους τους Γάλλους Giraud/Mucenieks.

Στην τελική κατάταξη των Εθνών οι Ολλανδοί κέρδισαν με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Βρετανούς και τρίτους τους Βέλγους που έδωσαν μεγάλη μάχη με την Τσεχία για την τρίτη θέση.

Αποτελέσματα SCXoEN:  1. Ολλανδία  13  2. Αγγλία, 27  3. Βέλγιο 33  4. Τσεχία, 34  5. Εσθονία, 36 6. Γαλλία, 57  7. Γερμανία, 58

IMG_0265_low
Quads Group Α-Β
Στην μεγάλη ανηφορική εκκίνηση του Uckermark πρώτος έστριψε ο Λετονός Edgars Mengelis κρατώντας την πρωτοπορία του αγώνα μέχρι και τον τερματισμό και αφήνοντας δεύτερο τον Ολλανδό Mike van Grinsven που δεν είχε καλή εκκίνηση και χρειάστηκε να ανέβει από την έκτη θέση στην δεύτερη. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Βρετανός Luke Cooper με τέταρτο τον Ιταλό A. Cesari.

Quads Group B+C: 
Ο ευρωπαϊκός πρωταθλητής ITP Quad Edgars Mengelis έφυγε αήττητος από την Γερμανία έχοντας κερδίσει τον προκριματικό αγώνα, το πρώτο σκέλος και τελικά και το δεύτερο σκέλος. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός  Schreiber με τρίτο τον Ολλανδό Joe Maessen και ο αγώνας θα κρινόταν στο τελευταίο σκέλος με μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ Λετονίας και Ολλανδίας.

Quads Group A+C:
Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας ο van Grisven κέρδισε το σκέλος και με καλούς τερματισμούς του δεύτερου της ομάδας  Vreggelaar(7-7) η Ολλανδία κατέκτησε το Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών και στα Quad.  Οι δύο νίκες του Mengelis στα προηγούμενα σκέλη ήταν αρκετά μόνο για την δεύτερη θέση για την Λετονία ενώ οι Γερμανοί με την δεύτερη θέση του Haas στο τελευταίο σκέλος κατάφεραν να πάρουν την τρίτη θέση του βάθρου. 

Αποτελέσματα QXoEN:  1. Ολλανδία, 20   2. Λετονία,  24   3. Γερμανία, 26    4. Πολωνία, 47   5. Εσθονία,  47 6. Δανία, 49   7. Ιρλανδία, 54

4017 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...