2ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος 2015, Πύργος – Δουλεύει το σύστημα!

IMG_6609Με την ανάλογη επιτυχία που είχε ο πρώτος αγώνας στο Αίγιο, συνεχίστηκε το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2015 στον Πύργο με πολλές συμμετοχές και όμορφο θέαμα σε μια πολύ καλή διοργάνωση όπου η ΔΙΑΘΛΗΣΗ μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Εκπλήξεις στις συμμετοχές και έντονος ανταγωνισμός για την βαθμολογία αλλά και τη νίκη σε όλες τις κατηγορίες αποδεικνύουν ότι το σύστημα με το φετινό πρόγραμμα των αγώνων ΜΧ, δουλεύει!

Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η ιδέα να ολοκληρωθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μotocross στο πρώτο μισό της σεζόν και τα πρωταθλήματα Νοτίου και Βορείου Ελλάδος στο υπόλοιπο μισό, δέχτηκε μεγάλη κριτική και αμφισβήτηση αλλά και την υπομονή των αγωνιζομένων να δοκιμαστεί μια νέα διαδικασία. Αν και τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα ήθελε η Ομοσπονδία, με το Red Bull X-Fighters στον Διόνυσο και τις επαναλαμβανόμενες εκλογές στην χώρα μας, που την ανάγκασαν να τροποποιήσει σημαντικά το αγωνιστικό πρόγραμμα motocross και φυσικά με τα σωματειακά προβλήματα που την οδήγησαν να μην ανακοινωθεί πρωτάθλημα Βορείου Ελλάδος. Ωστόσο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κύλησε σε καλά επίπεδα και σε διοργανώσεις αλλά και σε συμμετοχές και την έκπληξη τώρα κάνει το Νοτίου Ελλάδος που στους δύο πρώτους αγώνες υπάρχουν συμμετοχές και το σημαντικότερο για εμάς…θέαμα!

IMG_6131

O Π.Κουζής ακολουθεί το φετινό Νοτίου λόγω των μαθητών του και όποτε έχει όρεξη τρέχει και στους αγώνες…φυσικά στην Expert.

MXExpert – MX1
Μια από τις σημαντικότερες κινήσεις που βοήθησαν το Νοτίου να ανεβάσει το θέαμα ήταν οι σύμπτυξη των κατηγοριών  MXExpert και MX1, γεμίζοντας την πίστα με μοτοσυκλέτες και προσφέροντας μάχες για σχεδόν όλες τις θέσεις , δίνοντας νέα πνοή στην υποτονική λόγω των λίγων συμμετοχών ΜΧExpert του παρελθόντος. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του σε αγώνες εκτός του πανελληνίου, ο Παναγιώτης Κουζής δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας με τον Γιώργο Ηλιόπουλο(3-2) να τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση με προβλήματα στο πρώτο σκέλος αλλά με πιο δυνατή παρουσία στο δεύτερο. Το παρόν έδωσε και ο Νίκος Λυρίου(2-3) από την μακρινή Ρόδο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση μπροστά από τον τέταρτο Κυριάκο Κόττη(5-4) που είχε προβλήματα στο πρώτο σκέλος όταν δεν πήρε μπροστά η μοτοσυκλέτα του στην διαδικασία της εκκίνησης.

IMG_6168

H μετάβαση από τα 250 στα 450, πάει γάντι στον Β.Λαγούδη.

Στην MX1 ο Βαλάντης Λαγούδης(1-1) από την Χίο δεν είχε αντίπαλο, έχοντας καλές εκκινήσεις και με δυνατό γυρολόγιο πήρε εύκολα και τα δύο σκέλη. Ο τοπικός Νίκος Σωτηρόπουλος(2-2) εντυπωσίασε στο δεύτερο σκέλος όταν μετά από πτώση στην εκκίνηση κατάφερε από τελευταίος να τερματίσει στην δεύτερη θέση ανεβαίνοντας έτσι στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε ο Κωνσταντίνος Μούρκος(4-3) επικρατώντας του Μαρίνου Χάλα(3-4).

IMG_6770

Δεύτερη νίκη για τον Α.Γ.Διονυσίου στην ΜΧ2 χωρίς όμως να ξεφύγει στην βαθμολογία. Τον ακολουθεί ο Φανουράκης.

ΜΧ2
Απολαυστικούς αγώνες είχαμε και στα δύο σκέλη της κατηγορίας με πρωταγωνιστές τους νησιώτες Αναστ. Γιόχαν Διονυσίου από την Ρόδο και του Νικόλα Φανουράκη από την Κρήτη. Στο πρώτο σκέλος την μάχη κέρδισε ο Φανουράκης(1-2) με τον Διονυσίου να παίρνει την δεύτερη θέση ενώ στο δεύτερο ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Αίγιο Διονυσίου(2-1), ήταν πιο δυνατός κερδίζοντας με διαφορά το σκέλος κάτι που του έδωσε το μπόνους στην ισοβαθμία για να κερδίσει τελικά και τον δεύτερο αγώνα του Νοτίου. O Φανουράκης έμεινε και σε αυτόν τον αγώνα στην δεύτερη θέση ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Γιώργος Παναγιώτου(3-3) κερδίζοντας πολλές μάχες και στα δύο σκέλη. Έκπληξη είχαμε και σε αυτόν τον αγώνα με τον Νίκο Ανδρέου να συμμετέχει και να πετυχαίνει δύο τέταρτες θέσεις για την τέταρτη θέση της ημέρας. Επίσης καλό αγώνα έκαναν ο Παύλος Σιδέρης(5ος) και ο Σπύρος Ματσούκας(6ος).

IMG_5781

Κερδίζοντας μόνο μια θέση στο δεύτερο σκέλος ο Γ.Καυκάς βρέθηκε από τρίτος, πρώτος.

ΟΡΕΝ
Όμορφες μάχες είχαμε για την πρώτη τριάδα της κατηγορίας, με τον Γιάννη Καυκά(2-1) να κερδίζει την μάχη του δεύτερου σκέλους από τον Αλέκο Καρανάση(2-2) ανεβαίνοντας  στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Διονύσης Κονδυλόπουλος(1-3) κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έμεινε τρίτος κάτι που όμως ήταν αρκετό για να τον κρατήσει στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ο Καρανάσης οδήγησε για πολλούς γύρους το δεύτερο σκέλος κι αν κατάφερνε να κρατήσει τον Καυκά πίσω του θα κέρδιζε τον αγώνα. Η τελική διαφορά των τριών πρώτων για την κατάταξη του αγώνα κρίθηκε στον ένα βαθμό.

IMG_6534

Αν και μοιράστηκε σκέλη με τον Κ.Ευαγγελόπουλο, ο Α.Ανδρέου κέρδισε στην ΜΧ85.

ΜΧ85
Στον Πύργο εμφανίστηκε πολύ δυνατός ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος και παρά την πίεση του Ανδρεά Ανδρεόυ κατάφερε να κερδίσει το πρώτο σκέλος. Στο δεύτερο όμως ένα λάθος του στέρησε την πρωτοπορία επιτρέποντας στον Ανδρέου(2-1) να κερδίσει το σκέλος και να επικρατήσει στην μεταξύ τους ισοβαθμία στον αγώνα. Δεύτερος αλλά χαρούμενος που κέρδισε το πρώτο του σκέλος ήταν ο Ευαγγελόπουλος(1-2) με τρίτο τον Στέλιο Σκορδά(4-3) που επικράτησε και αυτός στην ισοβαθμία με τον τέταρτο τελικά Κωνσταντίνο Ζεπάτο(3-4).

IMG_5888

Άνετη επικράτηση του Μ.Σαραντινούδη στην ΜΧ65.

ΜΧ65
Με δύο άνετες νίκες ο Μιχάλης Σαραντινούσης(1-1) κέρδισε την μικρότερη κατηγορία του αγώνα με τον νικητή του Αιγίου Νίκο Κανελλόπουλο(2-2) να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Τρίτος τερμάτισε ο Νίκος Κοσιαβέλος(3-3) ενώ την κατάταξη ολοκλήρωσε ο τέταρτος Χρήστος Φραγκούλης(4-4).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

IMG_5521

1795 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπερνώντας τις 130 συμμετοχές θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 στο νησί της Κέρκυρας...