3ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος 2015, Χαλκίδα – Ξεπέρασε τις προσδοκίες

IMG_7585Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκε το Πρωτάθλημα Motocross Νότιας Ελλάδας 2015 στην πίστα της Χαλκίδας με πολλές συμμετοχές και αρκετούς θεατές που έσπευσαν στον τρίτο αγώνα του θεσμού. Οι καλές διοργανώσεις του πρωταθλήματος τα δύο τελευταία χρόνια προσέλκυσαν αρκετούς αγωνιζόμενους και η ένταση του ανταγωνισμού προσέφερε για ακόμα ένα αγώνα δυνατές συγκινήσεις.

.

Την σκυτάλη πήρε η ΑΜΛΕ Χαλκίδας μετά το Αίγιο και τον Πύργο για να διοργανώσει τον τρίτο κατά σειρά αγώνα του Πρωταθλήματος Motocross Νότιας Ελλάδας για το 2015. Η πίστα βρισκόταν στην καλύτερη της κατάσταση και η διοργάνωση κινήθηκε στα γνωστά υψηλά επίπεδα των διοργανώσεων της ΑΜΛΕΧ. Παρά την εμφάνιση των πρώτων κρύων ημερών του χειμώνα και την απειλή της βροχής με τον βαρύ ουρανό, οι συμμετοχές άγγιξαν τις 110 και οι θεατές ήταν αρκετοί σπεύδοντας να απολαύσουν motocross με γεμάτες μπάρες σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο για την χώρα μας και τους αγώνες. Στις συμμετοχές μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μη διοργάνωση του αντίστοιχου θεσμού του Βορείου με αρκετούς αθλητές να έρχονται από την Βόρειο Ελλάδα για να συμμετέχουν στον αγώνα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους που κρατάνε παρά τις δυσκολίες ζωντανό και υγιές το άθλημα.

IMG_7965

Μετά το βαρύ φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα ο Π.Κουζής φαίνεται να το διασκεδάζει στο Νοτίου.

Κατηγορία ΜΧExpert
Η παρουσία του Παναγιώτη Κουζή στο αγώνα δεν άφησε και πολλά περιθώρια διεκδίκησης της πρώτης θέσης. Ωστόσο στο πρώτο σκέλος ο Κουζής δεν πήρε καλή εκκίνηση και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε νωρίς στην πρώτη θέση, ο Γιώργος Ηλιόπουλος δεν τον άφησε να δημιουργήσει διαφορά, ακολουθώντας τον δυνατό ρυθμό του πρωτοπόρου. Στο τέλος η διαφορά τους ήταν μικρή με τον Κουζή να περνάει πρώτος την γραμμή του τερματισμού. Στο δεύτερο σκέλος ο Ηλιόπουλος ήταν αυτός που δεν είχε καλή εκκίνηση και με τον Κουζή να περνάει γρήγορα τον Δημήτρη Μπάκα για την πρώτη θέση, η μάχη για την νίκη στο σκέλος έκλεισε νωρίς. Ο Κουζής(1-1) πήρε τον δεύτερο φετινό του αγώνα στο Νοτίου με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ηλιόπουλο(2-2) να τερματίζει στην δεύτερη θέση. Σε ακόμα ένα αγώνα στο κλείσιμο της σεζόν ο Δημήτρης Μπάκας(3-3) έδειξε ότι είναι σε άνοδο μετά την νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στα σκέλη και στο σύνολο στην κατηγορία μετά από μάχη στο δεύτερο σκέλος με τον Παναγιώτη Παπίλα. Ο Χαλκιδαίος αναβάτης ο Παπίλας(4-4) δεν είχε καλές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη έναντι του Μπάκα που αγωνιζόταν με μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα 450cc και δυσκολεύτηκε αρκετά να ανέβει θέσεις μια και το σκέλος ήταν μεικτό με την ΜΧ1. Κακές εκκινήσεις είχε και ο πρωταθλητής MX2T Φραγκίσκος Ζούνης(5-5) με την καινούργια του τετράχρονη πλέον μοτοσυκλέτα των 250cc αλλά κατάφερε να αναρριχηθεί θέσεις τερματίζοντας τελικά πέμπτος. Πολύ καλές εμφανίσεις κάνει ο Χρήστος Τομαρας(6-6) στην κατηγορία, αν και στην Χαλκίδα είχε προβλήματα με τις εκκινήσεις του και δεν είχε τα αποτελέσματα του Πύργου και του Αιγίου.

IMG_8586

Ο Β.Λαγούδης θα μπορούσε και να μην κερδίσει τον αγώνα της Χαλκίδας για να μην ρισκάρει βαθμούς…δεν το έκανε όμως και τώρα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ1
Διπλή νίκη για τον Βαλάντη Λαγούδη στην Χαλκίδα και μεγάλη βαθμολογική ανάσα στην βαθμολογία μετά την κακή εμφάνιση του άμεσου διεκδικητή του πρωταθλήματος Νίκου Σωτηρόπουλου. Ο Λαγούδης έπρεπε να παλέψει όμως σκληρά για την πρώτη θέση με τον επανεμφανιζόμενο στους αγώνες Γιάννη Πάσσα. Ο “ήρεμος γίγαντας” από τις Λιβανάτες ήταν πολύ ανταγωνιστικός και στα δύο σκέλη και ανάγκασε τον Λαγούδη να δουλέψει σκληρά για τη νίκη. Ο Πάσσας(2-2) πήρε τη δεύτερη θέση με τρίτο τον εξίσου πολύ καλό στους αγώνες του Νοτίου Κωνσταντίνο Μούρκο(6-2).  Ο “Βόρειος” Σάββας Παραστατίδης(3-6) πήρε την τέταρτη θέση με πέμπτο τον Νίκο Τατάνη(5-4) και έκτο τον Σωτηρόπουλο(4-7).

IMG_7585

Ο Γ.Παναγιώτου όχι μόνο πήρε την νίκη στην ΜΧ2 στη Χαλκίδα…κέρδισε μάλιστα με άνεση.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο Γιώργος Παναγιώτου είναι ένας από τους πολλούς οδηγούς που έχουν ανεβάσει την απόδοση τους φέτος και παρά τις μικρές δυσκολίες των πρώτων αγώνων ο Παναγιώτου(1-1) έδειξε τι πραγματικά μπορεί να κάνει φέτος στην Χαλκίδα. Με άνετο στιλ, ανέκαμψε από τις κακές του εκκινήσεις και κυνήγησε με επιτυχία τον Νικόλα Φανουράκη για την πρωτοπορία στα σκέλη. Και τις δύο φορές είχε επιτυχία στις προσπεράσεις κερδίζοντας τελικά άνετα και τα δύο σκέλη αφού κανένας δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον δυνατό του ρυθμό. Ο Φανουράκης(2-2) έχοντας στο μυαλό του και την βαθμολογία σίγουρα δεν θα ρίσκαρε αλλά πάλεψε για την νίκη τερματίζοντας τελικά και στα δύο σκέλη δεύτερος. Ο αθλητής από την Κρήτη στο τέλος της ημέρας βρέθηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας αφού ο Γιόχαν Αναστ. Διονυσίου(3-4) δεν είχε καλό αγώνα τερματίζοντας στην τρίτη θέση, χάνοντας έτσι, την πρωτοπορία του στον βαθμολογικό πίνακα. Μετά από όμορφες μάχες ο Νίκος Βρεττός(4-3) πήρε την τέταρτη θέση με τον Παναγιώτη Πλέσσα(4-7) πέμπτο και τον Παύλο Σιδέρη(6-6) έκτο.

IMG_7693

Με τον τελευταίο αγώνα να πραγματοποιείτε στο Αίγιο, ο Δ.Κονδυλόπουλος είναι σε τροχιά τίτλου στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Δυνατές συγκινήσεις προσέφερε και αυτή η κατηγορία με τους Διονύση Κονδυλόπουλο και Αλέκο Καρανάση να συνεχίζουν την διεκδίκηση της πρώτης θέσης και σε αυτόν τον αγώνα ενώ για την τρίτη θέση έγινε χαμός μεταξύ των Γιάννη Καυκά, Νίκου Δρόσου και Αριστείδη Πολύδωρου. Μοιράστηκαν σκέλη και βαθμούς όχι όμως και την νίκη με τον Κονδηλόπουλο(2-1) να κερδίζει μετά από μεγάλη μάχη στο δεύτερο σκέλος τον δεύτερο τελικά Καρανάση(1-2). Η μάχη της τρίτης θέσης κατέληξε και αυτή σε ισοβαθμία όμως το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος έδωσε στον Καυκά(5-3) την τρίτη θέση έναντι του τέταρτου τελικά Δρόσου(4-4). Πέμπτος τερμάτισε ο μαχητικός Πολύδωρος(3-7) ενώ σητν έκτη θέση τερμάτισε ο Χαρίδημος Τερζάκης(8-6).

IMG_8275

Μετά την νίκη του σε σκέλος στον Πύργο, η πρώτη νίκη σε αγώνας δεν άργησε για τον Κ.Ευαγγελόπουλο.

Κατηγορία ΜΧ85
Στην Χαλκίδα ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(2-1) απέδειξε ότι η πολύ καλή του εμφάνιση στον Πύργο δεν ήταν τυχαία. Ήταν δυνατός στο πρώτο σκέλος κόντρα στον φίλο του και τοπικό μικρό ήρωα της Χαλκίδας Ανδρέα Ανδρέου και παρά τις δύο πτώσεις του και στα δύο σκέλη κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος μάλιστα πήρε την νίκη καλύπτοντας τη μεγάλη διαφορά που είχε ο Γιώργος Καριώτης μετά την πτώση του Ευαγγελόπουλου. Η δεύτερη θέση πήγε στον Καριώτη(3-2) που η αγωνιστική απραξία της Βορείου Ελλάδος τον έφερε στη Χαλκίδα με τρίτο τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο(4-4). Ο Ανδρέου(1-10) αναγκάστηκε νωρίς να εγκαταλείψει στο δεύτερο σκέλος από μηχανική βλάβη.

IMG_8378

Με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη ο Μ.Σαραντινούδης ανέκαμψε στην βαθμολογία.

Κατηγορία ΜΧ65
Όμορφη μάχη ιδικά στο δεύτερο σκέλος είχαμε και σε αυτή τη κατηγορία με τον Μιχάλη Σαραντινούδη(1-1) να επικρατεί τελικά του Νίκου Κανελλόπουλου(2-2) και στα δύο σκέλη. Αρκετά πιο πίσω από τους δύο πρώτους ο Χρήστος Φραγκούλης(3-3) πήρε την τρίτη θέση με τον Νίκο Κοσιαβέλο(5-4) να κερδίζει την μάχη της τέταρτης θέσης με τον Γιώργο Αγιομαυρίτη(5-6) μετά την πτώση του Αγιομαυρίτη στην εκκίνηση του δεύτερου σκέλους. Ο Μιχάλης Σακαλλερίου ήταν  έκτος ενώ ο Γιώργος Παγανόπουλος πήρε την έκτη θέση συμμετέχοντας με την παλαιότερη μοτοσυκλέτα του αγώνα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 15/11/15 Αίγιο

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος/Πάνος Γιαλιτάκης

 

1795 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπερνώντας τις 130 συμμετοχές θα ξεκινήσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 στο νησί της Κέρκυρας...