4ος Αγώνας Πρωταθλήματος ΜΧ Ν.Ελλάδος 2015, Αίγιο – Έκλεισε όμορφα η χρονιά

4OS-NOTIOU-AGIO(226)Ο τελευταίος προγραμματισμένoς motocross αγώνας του 2015 πραγματοποιήθηκε στο Αίγιο ολοκληρώνοντας το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος. Με ακόμα καλύτερη διοργάνωση από την ΠΑΛΕΜΟΤ οι 74 συμμετέχοντες απόλαυσαν μαζί με αρκετούς θεατές, δυνατές μάχες σε μια άψογα προετοιμασμένη πίστα. 

Το Αίγιο ανέλαβε δύο αγώνες για του Πρωταθλήματος Motocross Νοτίου Ελλάδος την φετινή σεζόν κάτι που γενικότερα προβλημάτισε καθώς υπήρχαν πίστες που θα μπορούσαν να χωρέσουν στο πρωτάθλημα τεσσάρων αγώνων του Νοτίου και φυσικά υπήρχε το ρίσκο από την ΠΑΛΕΜΟΤ να μην είχε ικανοποιητικές συμμετοχές στον δεύτερο και τελευταίο αγώνα που θα διοργάνωνε.

IMG_9819

Η προσπάθεια της ΑΜΟΤΟΕ να διεξάγει αγώνες όσο πιο κοντά γίνεται στις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος(άδεια πίστας κτλ) αλλά και η λειτουργία του Σωματειακού Αθλητισμού(διαδικασίες αιτημάτων για αγώνα στην Γ.Σ.) έφεραν τελικά δύο αγώνες στο Αίγιο κάτι που ολοκλήρωσε την επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού Νοτίου αφού η ΠΑΛΕΜΟΤ ξεπέρασε τον εαυτό της και κατά γενική ομολογία, ο δεύτερος αγώνας ήταν καλύτερος από τον πρώτο.

Στον τελευταίο αγώνα κρίθηκαν τα πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών αλλού άνετα και σε άλλες κατηγορίες με δραματικό τρόπο ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είδαμε μεγάλη προσπάθεια από όλες τις διοργανώσεις να τηρηθούν οι κανονισμοί που αφορούσαν κυρίως την κίτρινη σημαία. Επεβλήθησαν αρκετές ποινές(περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά) που μάλιστα καθόρισαν και την τελική βαθμολογία οδηγών. Αλλά στο θέμα της κίτρινης σημαίας χρειάζεται περισσότερη δουλειά αφού για ακόμα ένα αγώνα πολλοί οδηγοί δεν την σεβάστηκαν χωρίς μάλιστα να δεχτούν ποινή. Σε αυτή τη προσπάθεια θα πρέπει οι οδηγοί να βοηθήσουν περισσότερο τους διοργανωτές καθώς ότι γίνεται, γίνεται κυρίως για την δική τους ασφάλεια.

Και πάλι θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες της φετινής σεζόν υπηρετώντας το αθλητικό πνεύμα με καθαρούς αγώνες και όμορφο ανταγωνισμό ενώ θα πρέπει να τονίσουμε τον άθλο των νησιωτών που ακολούθησαν και φέτος με πολλές συμμετοχές το πρωτάθλημα.

4OS-NOTIOU-AGIO(226)

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Γ.Ηλιόπουλο στο Αίγιο.

Κατηγορία ΜΧΕxpert
Με δύο αγώνες στο Αίγιο ο τοπικός Γιώργος Ηλιόπουλος(1-1) δεν χρειάστηκε να “ξενιτευτεί” ιδιαίτερα στο φετινό Νοτίου και πετυχαίνοντας δύο νίκες σε τέσσερις αγώνες(και τους δύο στο Αίγιο) πήρε άνετα το πρωτάθλημα για την κατηγορία. Την δεύτερη θέση στο Αίγιο κατέλαβε ο επίσης τοπικός και παλιός πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλείου(3-2) παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με την μοτοσυκλέτα του στο πρώτο σκέλος φεύγοντας σχεδόν ένα γύρο πίσω μετά την εκκίνηση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Χρήστος Τομαράς(2-3) που μάλιστα πήρε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία προσπερνώντας τον Παναγιώτη Κουζή και Δημήτρη Μπάκα που δεν συμμετείχαν στον τελευταίο αγώνα. Τέταρτος στον αγώνα και τρίτος στην βαθμολογία τερμάτισε ο Νίκος Ψημένος(4-4) ολοκληρώνοντας με επιτυχία την φετινή του χρονιά.

4OS-NOTIOU-AGIO (210)

Σταθερός, με καθαρό μυαλό και πάντα γρήγορος ο Β.Λαγούδης κέρδισε τον τίτλο της ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Βαλάντης Λαγούδης(2-1) ήθελε μόλις ένα βαθμό έναντι του δεύτερου Νίκου Σωτηρόπουλου σε ένα από τα δύο σκέλη για να πάρει τον τίτλο στην κατηγορία. Με επιφυλακτική οδήγηση τερμάτισε στην δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και πήρε το πρωτάθλημα σημειώνοντας μάλιστα και νίκη στον αγώνα αφού κέρδισε το δεύτερο σκέλος. Ο Σωτηρόπουλος εκτός καλού εαυτού είχε πτώση στο πρώτο σκέλος και μετά την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο, εγκατέλειψε στους πρώτους γύρους τερματίζοντας την χρονιά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Σοφοκλής Μαμμωνάς(1-4) κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος και ανεβαίνοντας θέσεις στο δεύτερο μετά από κακή εκκίνηση.

IMG_9888

Νικητής στο πρώτο σκέλος της ΜΧ1 ήταν ο Σ.Μαμμωνάς.

Προβλήματα όμως είχε και ο Γιάννης Πάσσας(4-2) που και αυτός δεν έφυγε καλά και στα δύο σκέλη και έπρεπε να αντιμετωπίσει πτώσεις και να δώσει μάχες για όλες τις θέσεις για να τερματίσει τρίτος στο σύνολο της ημέρας. Με δύο τρίτες θέσεις στα αντίστοιχα σκέλη ο Κωνσταντνός Μούρκος(3-3) έδωσε σκληρές μάχες για να περάσει τελικά στην τέταρτη θέση του αγώνα και να τερματίσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κερδίζοντας την μάχη με τον Ηλία Ρηγάκο(8-7). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Τατάνης(5-5) με έκτο τον Χρήστο Κοτούλα(7-6).

IMG_0656

Ο Γ.Παναγιώτου μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Junior κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της καριέρας του αυτή τη φορά στο Νοτίου της ΜΧ2.

 

Κατηγορία ΜΧ2
Σε τεντωμένο σκοινί βρισκόταν η κατηγορία με οριακή διαφορά στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Νικόλας Φανουράκης είχε μόλις δύο βαθμούς από τον δεύτερο Γιόχαν Αναστ. Διονυσίου αλλά κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι με δέκα βαθμούς διαφορά από την κορυφή, ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Χαλκίδα Γιώργος Παναγιώτου θα είχε ελπίδες για τον τίτλο. Το είχε υπολογίσει όμως ο ίδιος και με καθαρό μυαλό ανέβηκε και κρατήθηκε στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος χωρίς να εμπλακεί στην μάχη του “γερόλυκου” Νίκου Ανδρέου με τον Παύλο Σιδέρη και διεκδίκησε χωρίς ρίσκο την νίκη στο δεύτερο σκέλος από τον Ν.Ανδρέου. Αποτέλεσμα ήταν ο τίτλος να πάει στον Παναγιώτου(3-1) μετά τις κακές εμφανίσεις των Διονυσίου και Φανουράκη και μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Παναγιώτου είχε δεχτεί ποινή στον προηγούμενο αγώνα του Αιγίου χάνοντας αρκετούς βαθμούς. Όσο για τον αγώνα και αυτός κατέληξε στον Παναγιώτου με δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα.

4N-ELLADOSAIGIO (45)

Την έψαχνε την πρώτη του νίκη σε σκέλος ο Π.Σιδέρης από την αρχή της χρονιάς, δεν έπαψε ποτέ να πιστεύει ότι μπορεί και τελικά τα κατάφερε.

Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Ανδρέου(2-3) που άφησε το αγαπημένο του δίχρονο για τα άλογα μια τετράχρονης μοτοσυκλέτας και καλά έκανε αφού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό ακόμα και για την νίκη. Έχασε όμως τις ελπίδες του όταν έσβησε η μοτοσυκλέτα του στο τέλος του δεύτερο σκέλους, χάνοντας την πρωτοπορία και δύο θέσεις  από τους  Παναγιώτου και Διονυσίου.  Την πρώτη του νίκη σε σκέλος πέτυχε ο Παύλος Σιδέρης(1-5) κερδίζοντας μετά από καλή εκκίνηση το πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έμπλεξε στην εκκίνηση και δεν κατάφερε να βρεθεί μπροστά. Τα αποτελέσματα του όμως ήταν αρκετά για να τον φέρουν στην τρίτη θέση του βάθρου. Τέταρτος στον αγώνα και δεύτερος στην βαθμολογία τερμάτισε ο Διονυσίου(9-2) αντιμετωπίζοντας πολλές πτώσεις ενώ την πέμπτη θέση κατέλαβε ο εκκινησάκιας Απόστολος Καραφωτιάς(5-4) καταφέρνοντας να κρατηθεί αυτή τη φορά μπροστά. Πολύ καλή εμφάνιση και για τον Τάσο Παπαποστόλου(4-9) με ένα δυνατό πρώτο σκέλος για την έκτη θέση της ημέρας. Όσο για τον Φανουράκη τα προβλήματα τον βρήκαν στον τελευταίο αγώνα με την μοτοσυκλέτα του να έχει πρόβλημα και να αναγκάζεται να αγωνιστεί στο δεύτερο σκέλος με άλλη μοτοσυκλέτα, μένοντας τελικά μακριά από την διεκδίκηση του τίτλου.

4OS-NOTIOU-AGIO (54)

Ο Κ.Ευαγγελόπουλος πήρε φέτος τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ85, και διαθέτει το ταλέντο για περισσότερους τίτλους.

Κατηγορία ΜΧ85
Μια κακή στιγμή στο Αίγιο θα μπορούσε να στερήσει τον τίτλο από τον Κωνσταντίνο Ευαγγελόπουλο(2-2) κάτι που όμως δεν έγινε με τον νεαρό από το Αγρίνιο να φέρνει τα αποτελέσματα που χρειαζόταν για να πάρει τελικά τον πρώτο του τίτλο. Νικητής του αγώνα και πολυνίκης της σεζόν ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) που πλήρωσε με ακόμα ένα τίτλο τις φετινές του ατυχίες, αυτή τη φορά με μηχανικά προβλήματα στον αγώνα της Χαλκίδας.

4OS-NOTIOU-AGIO(141)

Ο Α.Ανδρέου με τις εμφανίσεις του άξιζε ένα τίτλο φέτος αλλά στους αγώνες δεν αρκεί μόνο αυτό.

Στο Αίγιο επικράτησε με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Ευαγγελόπουλο και στα δύο σκέλη πετυχαίνοντας μια νίκη γοήτρου. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(3-3) με τέταρτο τον Σταύρο Μαυράκη(4-4) και πέμπτο τον Γιώργο Μαυράκη(5-6). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Κονοπισόπουλος(7-5) με έβδομο τον Στέλιο Σκορδά(6-7) που τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

4OS-NOTIOU-AGIO (167)

Ο Ν.Κανελλόπουλος βρίσκεται σε ανοδική πορεία και οι τίτλοι έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται.

 

Κατηγορία ΜΧ65
Και σε αυτή την κατηγορία ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έπρεπε να κάνει συντηρητικό αγώνα με τον Νίκο Κανελλόπουλο(2-2)  να κρατάει την δεύτερη θέση αφήνοντας τον διώκτη του στην βαθμολογία Μιχάλη Σαραντινούδη(1-1) να κερδίζει ακόμα ένα φετινό αγώνα. Ο Κανελλόπουλος πήρε τον πρώτο του τίτλο με σταθερούς τερματισμούς, αποφεύγοντας τα προβλήματα ενώ αντίθετα ο Σαραντινούδης κέρδισε όλα τα σκέλη εκτός από ένα, όπου πρόβλημα και τελικά μια ποινή τον έφεραν να μην το κερδίζει, και τελικά να του στερεί τον τίτλο.

IMG_9736

Ο Μ.Σαραντινούδης θα μπορούσε να είχε πάρει αήττητος τον τίτλο της ΜΧ65 έχασε όμως ένα σκέλος που αποδείχτηκε ότι ήταν πολύτιμο.

Ο Χρήστος Φραγκούλης(3-3) με την τρίτη θέση στον αγώνα κατάφερε να κρατήσει την τέταρτη θέση στην βαθμολογία, Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Αγιομαυρήτης(4-4) παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Μιχάλης Σακελαρίου(5-5). Έκτος τερμάτισε ο Νίκος Κοσιαβέλος(6-6) καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας.

IMG_0641

Νίκη και τίτλος για τον Δ.Κονδυλόπουλο στο Αίγιο.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Αναβίωσε φέτος η κατηγορία στο Νοτίου επιστρέφοντας ουσιαστικά και με σωστούς κανονισμούς που βοήθησε στην επιτυχία της κατηγορίας. Ο Διονύσης Κονδυλλόπουλος(1-1) δεν έκανε λάθος κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας για να πάρει τον τίτλο από τον Αλέκο Καρανάση(2-2) που τον “κόντραρε” από την αρχή της χρονιάς. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιάννη Καυκά(3-3) με δύο τρίτες θέσεις ενώ επίσης καλό αγώνα έκανε στο δεύτερο σκέλος και ο Χαρίδημος Τερζάκης(4-4) για την τέταρτη θέση της ημέρας. Πέμπτος τερμάτισε ένας άλλος “γερόλυκος” του ελληνικού motocross o “Παππούς” Δημήτρης Φωτόπουλος(5-5) ενώ την εξάδα συμπλήρωσε ο Νίκος Δρόσος(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ

 

 

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...