MXGP – Αποσύρουν τον νέο κανονισμό!

mxgp logoΤον περασμένο μήνα αίσθηση είχε προκαλέσει το γεγονός ότι η FIM σε συνεργασία με την Youthstream αποφάσισαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MXGP να δώσουν βαθμούς στους κατατακτήριους αγώνες του Σαββάτου. Ευτυχώς το πήραν γρήγορα πίσω μετά τις γενικευμένες αντιδράσεις του χώρου. 

Στο παρελθόν έχουμε δει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross να αλλάζει την μορφή των αγώνων του άλλες φορές προς το καλύτερο και άλλες προς το χειρότερο. Μετά τις θετικές αναγκάστηκες αλλαγές στις κατηγορίες όπου η εξέλιξη των μοτοσυκλετών το απαιτούσε αλλά και πρόσφατα με την καλυτέρευση των κανονισμών για τις τετράχρονες μοτοσυκλέτες, το σημαντικότερο βήμα ήταν η ενοποίηση των ημερολογίων όλων των κατηγοριών σε ένα ημερολόγιο με κοινές πίστες και ημερομηνίες με όλες τις κατηγορίες να τρέχουν μαζί(στην αρχή 125/250 και μετέπειτα 500/ΟΡΕΝ/ΜΧ3) την ίδια μέρα στην ίδια πίστα και όχι χώρια όπως ήταν στο παρελθόν.

936794742621

Όταν το 2003 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ γινόταν την ίδια μέρα από ένα σκέλος 125, 250 και 650, o Stefan Everts στο GP του Ernee είχε κερδίσει και στις τρεις κατηγορίες.

Έγιναν και άλλου είδους πειράματα με ένα σκέλος για κάθε κατηγορία, ή το πιο πρόσφατο κοινό το δεύτερο σκέλος ΜΧ1 και ΜΧ2 τα οποία όμως δεν γνώρισαν επιτυχία. Τα τελευταία χρόνια είδαμε και κατατακτήριο αγώνα στο Σάββατο για την θέση στην μπάρα στους αγώνες της Κυριακής κάτι που και αυτό γνώρισε την δυσφορία των οδηγών αλλά τελικά δούλεψε προς όφελος της καλύτερης προβολής των αγώνων. Φέτος ο προμότερ Youthstream και η παγκόσμια ομοσπονδία FIM, ήθελαν να δώσουν ακόμα πιο ανταγωνιστικό χαρακτήρα στις κατατακτήριες προσφέροντας πόντους στις πρώτες θέσεις που θα προσμετρούσαν στην τελική κατάταξη των αγώνων αλλά και στην βαθμολογία. Όπως είχαμε τονίσει και στην ανακοίνωση του νέου κανονισμού, αυτό δεν θα μπορούσε να δουλέψει καθώς θα ήταν δύσκολο για τους θεατές να καταλάβουν ποιος και γιατί κέρδισε τον αγώνα. Ήδη ο συνδυασμός αποτελεσμάτων των δύο σκελών για την τελική ανάδειξη των νικητών, αποτελεί μια διαδικασία που ο απλός θεατής δεν μπορεί να γνωρίζει και του είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα. Όμως οι ομάδες, οι οδηγοί και σίγουρα οι φίλοι του αθλήματος ανα τον κόσμο πίεσαν τους οργανωτές να αποσύρουν αυτόν τον νέο κανονισμό και ευτυχώς η οργανωτές τους άκουσαν.

Τι έλεγε ο νέος κανονισμός που πλέον δεν ισχύει.

  • Στις κατηγορίες MXGP και ΜΧ2 οι αγώνες του Σαββάτου για την pole position πλέον θα συμπεριλαμβάνεται και στην βαθμολογία του αγώνα και του πρωταθλήματος. Οι πέντε πρώτες θέσεις θα δίνουν βαθμούς (1ος:5 βαθμοί, 2ος:4 βαθμοί και 3-3, 4-2,5-1) και θα καθορίζουν την τελική κατάταξη μαζί φυσικά με τα δύο σκέλη της Κυριακής.
4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...