Νέος θεσμός ΥΖ125 Junior Cup. συμμετέχει και η Ελλάδα!

BluCru LogoΠιστεύεις ότι μπορείς να είσαι ο επόμενος Romain Febvre; Αυτή είναι η ευκαιρία σου να το αποδείξεις. Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τα νέα ταλέντα του motocross η Youthstream με την Yamaha παρουσιάζουν τη νέα σειρά αγώνων το YZ125 Cup. Το πρωτάθλημα θα διοργανωθεί στην Ευρώπη σε Εθνικό επίπεδο και ο νικητής θα κερδίσει ένα συμβόλαιο με επίσημη ομάδα της Yamaha για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα EMX125 του 2017.

 

Το πρωτάθλημα YZ125 θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα σε 13 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας στα Εθνικά motocross πρωταθλήματα της κάθε χώρας με στόχο να συμμετέχουν έφηβοι που θέλουν να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα EMX125. Oι αθλητές που θα υποβάλλουν συμμετοχή και θα φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο εθνικό τους πρωτάθλημα θα αγωνιστούν στις 8 Οκτωβρίου 2016 στον Μεγάλο Τελικό στην Veltins Arena της Γερμανίας όπου μπροστά σε 50.000 θεατών θα διεκδικήσουν τη νίκη για το μεγάλο έπαθλο.

Συνολικά στον τελικό θα συμμετάσχουν 42 αθλητές και ανάλογα με την χώρα συμμετοχής θα υπάρχει και ο ανάλογος αριθμός προκριθέντων στον Μεγάλο Τελικό. Τα εθνικά πρωταθλήματα των 13 χωρών που θα συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα πρωταθλήματα τους μέχρι τον Σεπτέμβριο αλλιώς θα υπολογιστούν οι βαθμολογίες μέχρι τις 12/9/16 για τους διακριθέντες του YZ125 Cup.

Οι έξι πρώτοι νικητές του Μεγάλου Τελικού με ακόμα δύο αναβάτες ως wildcards θα κερδίσουν αρκετές μέρες στο Master Class με ένα MXGP αναβάτη και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή ΜΧ1 του 2008 David Philippaerts. Κατά τη διάρκεια του Master Class οι εκπαιδευτές θα αποφασίσουν ποιοι από τους αναβάτες θα γίνουν επίσημοι αναβάτες της Yamaha στην EMX125 το 2017 ακολουθώντας τα βήματα του παγκόσμιου πρωταθλητή Junior 125 2015 Maxime Renaux.

Η Yamaha έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη του Maxime Renaux στο ντεμπούτο του στο motocross και τα 125 και ελπίζει ότι θα κάνει το ίδιο με ακόμα περισσότερους αναβάτες μέσω του ‘BluCru’. Το πρόγραμμα της Yamaha, υποστηρίζοντας νέους αναβάτες   του motocross έχει στόχο να δημιουργήσει ένα κοινωνικό περιβάλλον στον κόσμο των αγώνων της Yamaha παγκοσμίως.

Για να συμμετάσχει κάποιος στον θεσμό του YZ125 Cup πρέπει να έχει γεννηθεί ανάμεσα στο 2000 και το 2004 και να αγωνίζεται σε ένα από τα εθνικά πρωταθλήματα που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα με μια μοτοσυκλέτα YZ125.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και γίνονται ηλεκτρονικά στέλνοντας τη φόρμα συμμετοχής στο yz125cup@yamaha-motor.nl μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2016. Για να κατεβάσετε την φόρμα συμμετοχής επισκεφτείτε τον σύνδεσμο www.yamaha-racing.com.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν απάντηση από το Yamaha’s BluCru που θα επιβεβαιώνει την συμμετοχή τους μαζί με ένα δωρεάν πακέτο που περιλαμβάνει T-Shirt, καπέλο και αυτοκόλλητα(σήμα του θεσμού και αυτοκόλλητα για τη μοτοσυκλέτα τα οποία θα πρέπει να φοράνε οι συμμετέχοντες στα εθνικά τους πρωταθλήματα).

Αριθμός προκριθέντων στον Μεγάλο Τελικό ανά χώρα 

2016 YZ125 Cup National Championships Αθλητές
Αυστρία 3
Βέλγιο 3
Φιλανδία 2
Γαλλία 6
Γερμανία 4
Ελλάδα 2
Italy 5
Ολλανδία 2
Πορτογαλία 2
Ισπανία 3
Σουηδία 4
Ελβετία 3
Αγγλία 3

BluCru Logo

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...