AMA/FIM SX – J.Anderson και C.Webb κερδίζουν το Anaheim I

Jason-Anderson-2015-Supercross-Anaheim-A11Στον εναρκτήριο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2016 στο Anaheim ο βροχερός καιρός, τελικά απασχόλησε περισσότερο από ότι θα έπρεπε καθώς οι διοργανωτές κατάφεραν να εξαφανίσουν τη λάσπη των προηγούμενων ημερών ώστε ο αγώνας να πραγματοποιηθεί κάτω από τέλειες συνθήκες. Στην μεγάλη κατηγορία ο Jason Anderson πήρε την νίκη με τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Lites Cooper Webb να ξεκινάει με νίκη την φετινή σεζόν.

.

450 SX Class
Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν που ήθελαν τον Jason Anderson να είναι ο ταχύτερος στο διάσημο προπονητικό κέντρο του Aldon Baker “Baker Factory” ανάμεσα σε ονόματα όπως ο Ryan Dungey, Marvin Musquin και Gautier Paulin. Ο Anderson θυμήθηκε τον τρόπο που κέρδιζε τον Cole Seely στα 250 με τους δύο οδηγούς να έχουν μια deja vu μάχη στο Anaheim. Ο Seely με τον Justin Barcia πετάχτηκαν μπροστά μετά την εκκίνηση έχοντας κοντά πίσω τους Eli Tomac και Dungey. O Anderson από την έβδομη θέση εκμεταλλέυτηκε τα λάθη των Tomac και Dungey πέρασε τον Barcia και ακολούθησε τον Seely μέχρι τους τελευταίους γύρους όπως έκανε το 2014 στην μεταξύ τους μάχη στα 250.

Jason-Anderson-2015-Supercross-Anaheim-A11

Ο Anderson τα πάει καλά στην αρχή της σεζόν…πέρσι στο Anaheim Ι είχε τερματίσει δεύτερος.

Στον 14ο γύρο ο Anderson είχε περάσει μπροστά και από εκεί και μετά οδήγησε στην πρώτη θέση για την πρώτη του νίκη στην χρονιά. Ο “rookie” της περσινής σεζόν Seely δεν άντεξε ούτε στην δεύτερη θέση με τον περσινό πρωταθλητή Dungey να τον περνάει στον τελευταίο γύρο και να παίρνει την δεύτερη θέση. Να αναφέρουμε ότι ο Dungey είχε μια πτώση στα μισά του αγώνα και από την έβδομη θέση κατάφερε να τερματίσει δεύτερος. Η τρίτη θέση πήγε στον Seely ενώ τέταρτος τερμάτισε ο Eli Tomac ανακάμπτοντας από ένα λάθος του στους πρώτους γύρους. Η πέμπτη θέση πήγε στον Κen Roczen που είχε μια καταστροφική εκκίνηση αλλά κατάφερε από 18ος να μπει στην πρώτη πεντάδα. Όχι και τόσο καλή εκκίνηση και για τον Chad Reed,  όμως ο βετεράνος πλασαρίστηκε μέσα στην πρώτη εξάδα ανάμεσα σε πολλά δυνατά ονόματα του αγώνα. O James Stewart είχε μια σύγκρουση με τον Dungey στον τρίτο γύρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να βγει κόκκινη σημαία φέρνοντας τον αγώνα σε επανεκκίνηση.

Αποτελέσματα βαθμολογία 450 SX Class
1 21 Jason Anderson
2 1 Ryan Dungey
3 14 Cole Seely
4 3 Eli Tomac
5 94 Ken Roczen
6 22 Chad Reed
7 41 Trey Canard
8 18 David Millsaps
9 15 Dean Wilson
10 10 Justin Brayton

BAS1723-750x400

O Webb έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση στην αρχή της σεζόν κάτι που ήταν άλλωστε αναμενόμενο.

250 Lites Δύσης
Ο περσινός πρωταθλητής Cooper Webb ξεκίνησε δυνατά το φετινό πρωτάθλημα κερδίζοντας σχετικά άνετα τον πρώτο αγώνα. Μετά την εκκίνηση οι Jessy Nelson, Jordon Smith, Alex Martin και Webb οδήγησαν τον αγώνα με τον Webb όμως γρήγορα να βρίσκει τον δρόμο για την δεύτερη θέση. Στον δέκατο γύρο ο οδηγός της Yamaha έκανε την κίνηση του για την πρωτοπορία με επιτυχία αφήνοντας πίσω του τον Nelson και κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγώνα. Ο Nelson τερμάτισε στην δεύτερη θέση ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Zach Osborne. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Jimmy Decotis πήρε την τέταρτη θέση με πέμπτο τον Smith και έκτο τον A.Martin.

Αποτελέσματα βαθμολογία 250 Lites Δύσης
1 1 Cooper Webb
2 13 Jessy Nelson
3 16 Zach Osborne
4 58 James Decotis
5 39 Jordon Smith
6 26 Alex Martin
7 69 Colt Nichols
8 37 Joey Savatgy
9 42 Mitchell Oldenburg
10 40 Kyle Peters Greensboro

4021 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
AMA SX 2024 – ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟΝ 14Ο ΓΥΡΟ ΤΟΥ NASHVILLE

Ο 14ος γύρος του AMA Supercross 2024 αποτέλεσε αρνητικό σταθμό για την συνέχεια του πρωταθλήματος...