AMA/FIM SX – Ενημέρωση τραυματισμών

111392_nelson-hangtownmx2015-_3f07Μετά και τον δεύτερο αγώνα του AMA/FIM Supercross 2016 οι τραυματισμοί όπως κάθε χρονιά έχουν αρχίσει να απασχολούν την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Αν και δεν είναι μεγάλοι σε αριθμό ωστόσο αποτελούν ένα βαρόμετρο για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων των δύο κατηγοριών.

Αποδεκατισμένη η Yoshimura Suzuki
Τα κακά νέα για την ομάδα ήρθαν από την προετοιμασία της όπου ο Blake Baggett τραυματίστηκε στην κλείδα του σε προπόνηση και έχασε τους δύο πρώτους γύρους του πρωταθλήματος στα 450. Θύμα του πρώτου αγώνα έπεσε και ο δεύτερος οδηγός της ομάδας ο James Stewart μετά από σύγκρουση με τον Ryan Dungey που τον έστειλε αναίσθητο στο έδαφος. Η διάσειση του πρώτου αγώνα τον ακολούθησε και στον δεύτερο χάνοντας πολύτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα. Ωστόσο τα καλά νέα είναι ότι μπορεί και οι δύο οδηγοί να επιστρέψουν στην ενεργό δράση αυτό το σαββατοκύριακο.

asx2james-stewart2

O Stewart το πάλεψε να αγωνιστεί στο San Diego για την ομάδα του όμως ήταν φανερό ότι δεν ένοιωθε καλά.

Εκτός πρωταθλήματος ο Jessy Nelson
O μόνος που έδειξε στον πρώτο αγώνα ότι έχει πιθανότητες να ανταγωνιστεί την ταχύτητα του Cooper Webb στον πρώτο αγώνα της κατηγορίας 250 Lites Δύσης ήταν ο Jessy Nelson. Η δεύτερη θέση του πρώτου αγώνα και η διαφορά του από τον Webb τον έκανε να πιέσει τα πράγματα λίγο παραπάνω στην προπόνηση που ακολούθησε με αποτέλεσμα να έχει μια πτώση και να τραυματιστεί σοβαρά. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα τον ξαναδούμε φέτος σε αγώνα supercross.

111392_nelson-hangtownmx2015-_3f07

Χωρίς τον Nelson το πρωτάθλημα της Δύσης είναι πιο φτωχό.

Τέλος το Supercross για τον Justin Barcia το 2016
Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς ο Justin Barcia παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον αντίχειρα του με αποτέλεσμα να έχει φτωχά αποτελέσματα στο San Diego. Αμέσως μετά ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να κάνει επέμβαση γεγονός που θα τον αφήσει εκτός για αρκετές εβδομάδες χάνοντας σχεδόν ολόκληρη την supercross σεζόν. Ίσως αυτό να είναι και μια καλή ευκαιρία για να προετοιμαστεί για το ΑΜΑ Motocross που ακολουθεί και μάλιστα δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP αφού όπως έχει δηλώσει θα ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί και εκεί.

114383_carbarcia-mec15-cudby-044

Λέτε να τον δούμε στην Ευρώπη φέτος;

 

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...