1ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Χαλκίδα – Ανεβασμένο επίπεδο

IMG_6401Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο στον καθιερωμένο πρώτο αγώνα στην Χαλκίδα. Η ΑΜΛΕΧ ανέβασε το επίπεδο των διοργανώσεων της, και το ίδιο έκαναν και οι αγωνιζόμενοι παρουσιάζοντας έντονο ανταγωνισμό. Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής πήρε με πίεση την νίκη ενώ στην ΜΧ2 ο Μανώλης Κρητικός επικράτησε στο δεύτερο σκέλος που του έδωσε και την τελική νίκη. Στην ΜΧ85 ο Ανδρέας Ανδρέου ήταν ο νικητής ενώ στην μικρή κατηγορία ΜΧ65 ο Μιχάλης Σαραντινούδης έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα κερδίζοντας την κατηγορία

Μετά από καθυστερήσεις, λίγη γκρίνια και ένα δύσκολο πρόγραμμα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 πήρε μπροστά στην Χαλκίδα με το σωματείο της ΑΜΛΕΧ να ανεβάζει τον πήχη των διοργανώσεων ακόμα πιο ψηλά από τις παλαιότερες διοργανώσεις της. Αρκετοί χορηγοί στόλισαν την πίστα και φυσικά οι αναβαθμίσεις που έχει δεχτεί ο χώρος τα τελευταία χρόνια συνεχίστηκαν και φέτος , προσφέροντας στους αρκετούς θεατές που έσπευσαν να δουν από κοντά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, μια όμορφη αγωνιστική ατμόσφαιρα.

IMG_6057

Οι συμμετοχές για πρώτο αγώνα κινήθηκαν χαμηλά φτάνοντας τις 103 αλλά κατά γενική ομολογία και ειδικά στην ΜΧ1 υπήρχαν πολλοί και ποιοτικοί αναβάτες που ανέβασαν τον ανταγωνισμό. Στα χρονομετρημένα μετά από πολλά χρόνια είδαμε αρκετούς οδηγούς στο ίδιο δευτερόλεπτο, ενδεικτικό της σκληρής δουλεία που έχουν κάνει αρκετοί οδηγοί για το φετινό πρωτάθλημα.  Το ελπιδοφόρα μήνυμα για τον ανταγωνισμό στην συνέχεια του πρωταθλήματος είναι, ότι κανένας από τους περσινούς πρωταθλητές δεν κέρδισε την κατηγορία του. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να παραλείψουμε την πολύ καλή κίνηση της ΑΜΟΤΟΕ να βάλει συμβολικό παράβολο συμμετοχής 5€ στις κατηγορίες νέων αθλητών ΜΧ85, ΜΧ65 και ΜΧ2Τ θέλοντας από την μεριά της να βοηθήσει  τις συμμετοχές στο νέο αίμα των αγώνων.

Κατηγορία ΜΧ1
Πολλά τα ερωτηματικά για την έκβαση του αγώνα μετά την περίοδο της προετοιμασίας αλλά και τα δοκιμαστικά του Σαββάτου που έφεραν τον Νίκο Λυρίου στην pole position, τον περσινό πρωταθλητή Δημήτρη Κοντολέτα δεύτερο και τον Παναγιώτη Κουζή του “παγκοσμίου” στην πέμπτη θέση, με έξι οδηγούς στο ίδιο δευτερόλεπτο. Ο Κουζής όμως την τελευταία του λέξη την είπε την Κυριακή, παίρνοντας τις σημαντικές εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και παρά την πίεση που του άσκησαν οι Κοντολέτας και Λυρίου, κατάφερε να τους κρατήσει σε απόσταση κερδίζοντας σκέλη και αγώνα.  Ο Κοντολέτας(2-2) έδειξε υπομονή στο πρώτο σκέλος πίσω από τον Λυρίου που οδηγούσε στην δεύτερη θέση και μετά τα μισά αποφάσισε να τον περάσει για να κυνηγήσει τον πρωτοπόρο χωρίς όμως να καταφέρει να τον πλησιάσει.

IMG_5823

Μετά την περσινή περιπλάνηση στο παγκόσμιο, ο Π.Κουζής επέστρεψε στο πανελλήνιο και στις νίκες.

Στο δεύτερο σκέλος πέρασε τον Λυριου νωρίς που και πάλι έστριψε δεύτερος και δεν άφησε τον Κουζή να απομακρυνθεί. Παρά τις επιθέσεις του να πλησιάσει, στο τέλος έμεινε στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Ηλιόπουλος(5-3) μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος που τον περιόρισε στην πέμπτη θέση αλλά με καλύτερο πλασάρισμα στο δεύτερο σκέλος που τον έφερε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Λυρίου(3-6) επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα όπως τον ήθελαν οι φήμες και αν δεν είχε πτώση στο δεύτερο σκέλος θα μπορούσε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την τέταρτη θέση στο τέλος της ημέρας. Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά ο Δημήτρης Βαγγελάκος(4-5) κέρδισε αρκετές μάχες για να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Προερχόμενος από τραυματισμό στην περίοδο της προετοιμασίας ο Σκοπιανός Hristian Ilioski(7-7) δεν μπόρεσε για κάτι καλύτερο από την έκτη θέση.

Κατηγορία ΜΧ2
Ένας επέστρεψε και ένας έφυγε από του διεκδικητές του πρωταθλήματος της κατηγορίας. Ο Γιώργος Αρβανίτης θα δοκιμάσει νέα καριέρα στους αγώνες ταχύτητας ενώ ο Μανώλης Κρητικός ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες. Τόσο δυναμικά που κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο αγώνα με το αέρινο στυλ του αλλά και την έξυπνη διαχείριση του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος έδειξε υπομονή πίσω από τους Παναγιώτη Παπίλα και Γιάννη Τουρατζίδη αλλά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Τουρατζίδη στο τέλος καθώς αντιμετώπισε arm pump στα χέρια του. Στο δεύτερο σκέλος βρήκε έξυπνες γραμμές και πέρασε νωρίς τον Τουρατζίδη για την πρωτοπορία του αγώνα. Στο τέλος δημιούργησε και διαφορά κερδίζοντας το σκέλος αλλά και τον πρώτο φετινό αγώνα. Ο περσινός πρωταθλητής κέρδισε το πρώτο  σκέλος αλλά στο δεύτερο, όπως μας δήλωσε όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να βρει τις γραμμές που χρειαζόταν για να ακολουθήσει τον Κρητικό. Έμεινε στην δεύτερη θέση αλλά ισοβαθμεί στην βαθμολογία του πρωταθλήματος με τον νικητή του αγώνα.

IMG_6401

Ο Μ.Κρητικός φαίνεται να βρήκε τα κομμάτια του παζλ που του έλειπαν για να κερδίσει στην ΜΧ2.

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μπάκας(3-5). Στην Χαλκίδα κατάφερε να πάρει καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και να κρατηθεί μπροστά τερματίζοντας τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε λίγο πιο πίσω και έδωσε αρκετές μάχες για να τερματίσει στην πέμπτη θέση που όμως ήταν αρκετή για να τον ανεβάσει στην τρίτη θέση του βάθρου. Ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-4) βρέθηκε να δίνει πολλές μάχες και στα δύο σκέλη μετά τις μέτριες εκκινήσεις του, προσπαθώντας να μπει στην πρώτη τριάδα. Αν το κατάφερνε σε ένα από τα δύο σκέλη θα ήταν σίγουρα στο βάθρο και έδειξε ότι και φέτος θα είναι διεκδικητής τουλάχιστον για την πρώτη τριάδα. Άτυχος σε ακόμα έναν αγώνα στην Χαλκίδα ο Χαλκιδαίος Παναγιώτης Παπίλας(5-3). Ενώ οδηγούσε το πρώτο σκέλος είχε σκασμένο μπροστινό ελαστικό στον τρίτο γύρο, χάνοντας την πρωτοπορία και μένοντας αρκετά πίσω ενώ στο δεύτερο, ήταν κουρασμένος από την υπερπροσπάθεια με αποτέλεσμα να μην μπορέσει για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Κατέλαβε τελικά, την πέμπτη θέση της ημέρας. Δυνατό ξεκίνημα στην ΜΧ2 του περσινού πρωταθλητή της ΜΧ2Τ Φραγκίσκου Ζούνη(5-6). Με τερματισμούς μέσα στην πρώτη εξάδα ο Ζούνης τερμάτισε έκτος και έδειξε ότι είναι από τους αθλητές που συνεχίζουν ανοδική πορεία στους αγώνες.

IMG_5267

Ο Φ.Κόλλιας κέρδισε την “περιπέτεια” της ΜΧ2Τ στην Χαλκίδα.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες της κατηγορία αντιμετώπισαν προβλήματα το αγωνιστικό διήμερο. Μετά από μια άσχημη πτώση του το Σάββατο ο Φώτης Κόλλιας ήταν πιο συγκρατημένος στους αγώνες και με δύο δεύτερες θέσεις πήρε την νίκη στην υποκατηγορία. Ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου(1-4) κέρδισε το πρώτο σκέλος και η τέταρτη θέση στο δεύτερο ήταν αρκετή για να τον φέρει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τρίτος στον αγώνα ήταν ο Παναγιώτης Αλετράς(3-3) με τέταρτο τον Στέλιο Σκόρδα(4-5). Πέμπτος ήταν ο άτυχος Δημήτρης Τουρτζίδης(0-1) που ενώ οδηγούσε το πρώτο σκέλος είχε μηχανική βλάβη με εγκατάλειψη, κέρδισε όμως άνετα το δεύτερο για την κατηγορία.

IMG_6113

Ο X.Τομαράς #110 περνάει τον Σ.Δημολιάνη για την πρώτη θέση της ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με δύο νίκες στα αντίστοιχα σκέλη ο Χρήστος Τομαράς(1-1) κατέκτησε τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ επικρατώντας του περσινού πρωταθλητή Σταμάτη Δημολιάνη(2-2). Ο Δημολιάνης προσπάθησε να πιέσει για την πρώτη θέση όμως είχε παραλάβει μόλις μια εβδομάδα πριν την καινούργια του μοτοσυκλέτα και δεν βρισκόταν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Μάχες για την τρίτη θέση έγιναν και στα δύο σκέλη με τον Διονύση Κονδυλόπουλο(3-4) να φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα και να αναβαίνει στο βάθρο. Τέταρτος τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς(6-3) με πέμπτο τον Βασίλη Ράπτη(4-6) και έκτο τον Παναγιώτη Καδόγλου(5-5).

IMG_5999

Έσπασε το ρόδι κερδίζοντας την ΜΧ85 στην ιδιαίτερη πατρίδα του ο Α.Ανδρέου.

Κατηγορία ΜΧ85
Στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ65 Αντώνης Σάγμαλης(1-0) εντυπωσίασε με την οδήγηση χωρίς όμως να καταφέρει να ανέβει τελικά στο βάθρο. Ενώ κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος, στο δεύτερο οδήγησε και πάλι τον αγώνα όμως έκανε ένα λάθος που τον καθυστέρησε πάρα πολύ. Ο Ανδρέας Ανδρέου(2-1) δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Σάγμαλη στο πρώτο σκέλος όμως ήταν ακριβώς πίσω του όταν έκανε το λάθος στο δεύτερο σκέλος, παίρνοντας την πρώτη θέση και κρατώντας την μέχρι και τον τερματισμό. Ο Ανδρέου ήταν ο νικητής του αγώνα πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη μέσα στην πατρίδα του την Χαλκίδα σε αυτή την κατηγορία.Άνετα στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γιώργος Καριώτης(3-2) με τρίτο τον Αλέξανδρο Κατσαβριά(4-4). Οι Αναστάσιος Τζουτζίδης και Γιώργος Μαυράκης συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

IMG_5874

Ο Μ.Σαραντινούδης ήταν ο νικητής της ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Παρά τα προβλήματα του πρώτου σκέλους, με την πτώση και τον τερματισμό του στην δεύτερη θέση, ο Μιχάλης Σαραντινούδης(2-1) κέρδισε το δεύτερο σκέλος και πήρε τελικά την νίκη. Ο Μάριος Κανάκης(1-2) κέρδισε το πρώτο σκέλος και προσπάθησε να πάρει και το δεύτερο χωρίς όμως να τα καταφέρει τερματίζοντας στην δεύτερη θέση της ημέρας. Τρίτος στον αγώνα τερμάτισε Νικόλας Κανελλόπουλος(3-3) που και αυτός είχε πτώσεις ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε μια κοπέλα η Δέσποινα Μανδάνη(5-4). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Νίκος Κοσιάβελος και Σταύρος Βαγγελακάκης πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 12-13/03/16 Πτολεμαΐδα.

1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...