Απονομές πρωταθλημάτων motocross 2015, κάθε πέρσι και καλύτερα!

IMG_5021Τον κατήφορο έχει πάρει το θέμα με τις βραβεύσεις των πρωταθλητών στο άθλημα του motocross στην χώρα μας. Στο κατά γενική ομολογία πιο πετυχημένο άθλημα της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα, η Ομοσπονδία επέλεξε να κάνει μια φτωχή και όχι αντάξια των θεσμών απονομές για τα πρωταθλήματα που η ίδια διοργάνωσε. Με σκηνικό το βάθρο των απονομών του πρώτου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2016 στη Χαλκίδα και τους βραβευθέντες με τα λασπωμένα ρούχα από την αγωνιστική ημέρα του Σαββάτου, ολοκληρώθηκε τυπικά η χρονιά του 2015.

Το 2015 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την χώρα μας και παρόλα αυτά το άθλημα του motocross κατάφερε να κινηθεί σε καλά επίπεδα που κυμάνθηκαν περίπου στα επίπεδα των προηγούμενων ετών. Βέβαια δεν ήταν όλα τέλεια και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας ολόκληρος θεσμός το Βορείου Ελλάδος δεν πραγματοποιήθηκε μετά από πάρα πολλά χρόνια αλλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και όσο μπορούμε να γνωρίζουμε, από το να γινόταν λάθος, η άποψη μας ήταν καλύτερα που δεν έγινε καθόλου. Το τι και το πως έγιναν ή δεν έγιναν πράγματα για το motocross μέσα στην χρονιά, λίγο πολύ το βιώσαμε τους δώδεκα μήνες του 2015 και η κορυφή των πρωταθλημάτων και των εκδηλώσεων του ελληνικού motocross θα έπρεπε να είναι το κλείσιμο της αυλαίας με τις απονομές των διακριθέντων του 2015. Μια εκδήλωση που θα έπρεπε να είναι γιορτή, τελικά έγινε μια απλή διαδικασία απονομής.

Εδώ χάθηκε ακόμα μια ευκαιρία από την ΑΜΟΤΟΕ. Αντί να επιλεγεί μια έτοιμη λύση όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή με τις απονομές των πρωταθλημάτων Ταχύτητας, Trial και Dragster στο Υπουργείο Συγκοινωνιών που έχει φιλοξενήσει τόσες και τόσες απονομές στο παρελθόν, η επιλογή ήταν τελικά διαφορετική Και λέμε έτοιμη λύση γιατί η αίθουσα ήταν έτσι κι αλλιώς κλεισμένη από την ίδια την ΑΜΟΤΟΕ. Θα μπορούσε λοιπόν να διοργανώσει τις απονομές μαζί με την Ταχύτητα και να επωφεληθεί από το γεγονός ότι όλοι οι χορηγοί και οι άνθρωποι του χώρου που βρέθηκαν στην εκδήλωση θα έβλεπαν όλους τους οδηγούς τους ή όλους τους θεσμούς που συνέβαλλαν σε μια λαμπρή εκδήλωση που θα διαφήμιζε τους αγώνες, τις προσπάθειες των αθλητών, των σωματείων αλλά και της ίδιας της ΑΜΟΤΟΕ. Βέβαια για να λέμε “και του στραβού το δίκιο” σε όλες τις απονομές έχουμε δει τους περισσότερους διακριθέντες να εμφανίζονται με ακατάλληλα ρούχα για την επιβράβευση των προσπαθειών τους, των ίδιων και των χορηγών τους ή να μην εμφανίζονται καθόλου και ειδικά το τελευταίο το βιώσαμε τα δύο τελευταία χρόνια με απονομές στην πόλη που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας και ενώ ήταν εκεί, δεν εμφανίστηκαν στις απονομές. Δεν υπάρχει όμως και εδώ καμία δικαιολογία καθώς ο Αθλητικός Νόμος θεωρεί ασέβεια την μη προσέλευση αθλητού στις απονομές και ενθαρρύνει την τιμωρία σε αυτές τις περιπτώσεις(αν δεν είναι δικαιολογημένη).

Ελπίζουμε το 2016 να συνεχιστεί η πολύ καλή δουλειά που έγινε στον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ στη Χαλκίδα και γιατί όχι να δούμε και καλύτερες διοργανώσεις αλλά και να υπενθυμίσουμε στην Ομοσπονδία ότι τιμώντας τους αθλητές της, διαφημίζει το έργο της.

 

1818 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
H SAMP RACING ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΡΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΧ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ακόμα μια δυναμική παρουσία για την SAMP Racing Team στον δεύτερο γύρο...