Τι έγινε πέρσι στον τρίτο αγώνα του Παν. Πρωτ. ΜΧ στα Τρίκαλα

(Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ΜΧ 2016 που θα πραγματοποιηθεί και πάλι στην Πτολεμαΐδα αλλά ας πάμε στα περσινά Τρίκαλα να θυμηθούμε τι έγινε τότε, στον τρίτο αγώνα της χρονιάς)Ο τρίτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 πραγματοποιήθηκε στην πίστα Πρίνος των Τρικάλων, όπου ο Παναγιώτης Κουζής επικράτησε για ακόμα έναν αγώνα άνετα στην ΜΧ1 ενώ ο Γιάννης Τουρατζίδης πήρε την πρώτη του φετινή νίκη στην ΜΧ2 και έγινε ο τρίτος διαφορετικός αθλητής που κερδίζει αγώνα φέτος στην κατηγορία. Την αυλαία του πρωταθλήματος για τα Quad κέρδισε ο Κων/νος Ντούζος ενώ ο Σταμάτης Δημολιάνης κέρδισε στην ΟΡΕΝ. Οι Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ85, Αντώνης Σάγμαλής στην ΜΧ65 και Φραγκίσκος Ζούνης στην ΜΧ2Τ έκλεισαν τον κύκλο των νικητών.

Μετά από δύο χρόνια η ΜΟ.ΛΕ.Κ. επέστρεψε στην δημοτική πίστα του Πρίνος για να διοργανώσει αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross. Αυτή η διοργάνωση ήταν μια σημαντική αναδρομή στο παρελθόν για να καταλάβουμε πόσο έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross και πόσο έχουν αναβαθμιστεί οι πίστες που αναλαμβάνουν αγώνες αυτού του θεσμού. Στην πίστα του Πρίνος δεν έγινε καμία αλλαγή για να ακολουθήσει την εξέλιξη των διοργανώσεων και δυστυχώς παρά την φιλότιμη και αξιοπρόσεκτη προσπάθεια των μελών του συλλόγου, στον αγώνα ξεδιπλώθηκε ένα ντόμινο προβλημάτων που θα πρέπει να τα αναφέρουμε. Φυσικά τα προβλήματα δεν έλειψαν και από προηγούμενες διοργανώσεις όπως για παράδειγμά το ωράριο του αγώνα που έχει ξεφύγει και στο παρελθόν όμως σε αυτόν τον αγώνα, οι καθυστερήσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η αποκορύφωση ήταν στις απονομές όπου η καθυστέρηση των τελικών αποτελεσμάτων έφερε μεγάλη καθυστέρηση στην τελετή. Όπως μας ενημέρωσαν από την ΜΟΛΕΚ, οι χρονομέτρες του αγώνα(Iron Team) αντιμετώπισαν προβλήματα από την ημέρα του Σαββάτου και παρά την βοήθεια και μέριμνα της ΜΟΛΕΚ τα προβλήματα συνεχίστηκαν και την Κυριακή, με αποτέλεσμα την τελική κατάταξη των κατηγοριών ΜΧ1 και ΜΧ2 να την γνωρίζουν μόνο οι χρονομέτρες και κανένας άλλος.

IMG_4099

Στην προβολή του αγώνα και την φιλοξενία των θεατών η ΜΟΛΕΚ τα πήγε καλά, όχι όμως και στην ασφάλεια τους. Τα πράγματα ξέφυγαν στον χώρο της εκκίνησης με πολλούς θεατές να διέρχονται της πίστας κατά την διάρκεια του αγώνα(σε όλα τα σκέλη) χωρίς κανένα έλεγχο. Προβλήματα για ακόμα μια φορά στο Πρίνος στην προετοιμασία της πίστας με σκόνη το Σάββατο και λάσπη με σκόνη την Κυριακή.  Βέβαια οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός αέρας, ειδικά το Σάββατο, στέγνωσε γρήγορα την πίστα και έγινε αιτία να λείψει το θέαμα και πάλι από το Πρίνος, με τους περισσότερους από τους λίγους θεατές που βρέθηκαν στον αγώνα, να φύγουν νωρίς.  Να τονίσουμε ότι σε όλες αυτές τις καταστάσεις οι αγωνιζόμενοι έδειξαν ανοχή χωρίς να δημιουργούν προβλήματα μέχρι βέβαια που ξεχείλισε το ποτήρι στις απονομές όταν διέρρευσε ότι δεν θα γίνουν οι απονομές των κατηγοριών ΜΧ2 και ΜΧ2Τ. Τελικά έγιναν, αλλά έχουμε την αίσθηση ότι οι χρονομέτρες δεν ήταν σίγουροι για τα αποτελέσματα τους. Σίγουρα η διοργάνωση ήταν δύσκολη με πολλές κατηγορίες, καλοκαιρινές συνθήκες και σφιχτά ωράρια, χρειαζόταν όμως περισσότερη προετοιμασία.

2015 pan trikala (493)

Άπιαστος για ακόμα έναν φετινό αγώνα ο Π.Κουζής στην ΜΧ1.

Κατηγορία ΜΧ1
Μια ακόμα διπλή νίκη πέτυχε ο Παναγιώτης Κουζής στα Τρίκαλα, παραμένοντας αήττητος σε σκέλη και αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κουζής ξεκίνησε καλά και στα δύο σκέλη, περνώντας τον Άρη Τσαρνά που είχε πάρει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους και στρίβοντας πρώτος στο δεύτερο σκέλος για να οδηγήσει με διαφορά στην πρώτη θέση και στα δύο σκέλη. Για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος πάλεψαν οι Τσαρνάς και Δημήτρης Κοντολέτας σχεδόν σε ολόκληρη την διάρκεια του. Με τον Κοντολέτα να κρατάει την δεύτερη θέση έχοντας βγάλει τα λασπωμένα του γυαλιά, ο Τσαρνάς προσπάθησε να τον περάσει  στα μισά του σκέλους χωρίς να τα καταφέρει. Στους τελευταίους γύρους έκανε ξανά την κίνησή του αυτή τη φορά με επιτυχία, περνώντας στην δεύτερη θέση και αφήνοντας τον Κοντολέτα τρίτο και ανήμπορο να παλέψει χωρίς γυαλιά στο βαρύ τερέν της πίστας. Στο δεύτερο σκέλος ο Τσαρνάς(2-2) βρέθηκε από την αρχή σχεδόν στην δεύτερη θέση και τερμάτισε σε αυτήν για την δεύτερη θέση της ημέρας. Ο Κοντολέτας(3-3) δεν είχε καλή εκκίνηση και όταν βρέθηκε στην τρίτη θέση οι δύο πρώτοι είχαν ήδη κάνει σημαντική διαφορά.  Τερμάτισε τρίτος και συμπλήρωσε το βάθρο για την κατηγορία.  Πολύ καλό αγώνα έκανε ο ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα Κυριάκος Κόττης δίνοντας όμορφη μάχη στο πρώτο σκέλος για την τέταρτη θέση με τον Γιώργο Ηλιόπουλο. Δυστυχώς η μάχη τελείωσε άσχημα με πτώση και εγκατάλειψη του Ηλιόπουλου,  ευτυχώς χωρίς τραυματισμό. Στο δεύτερο σκέλος ο Κόττης(4-6) συνέχισε να δίνει μάχες τερματίζοντας τελικά έκτος, για την τέταρτη θέση του συνόλου. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Λυρίου(7-4) που αντιμετώπισε προβλήματα με πτώσεις και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις δυο καλές του εκκινήσεις. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Βαγγελάκος(6-5) ξεκινώντας με μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη και βρίσκοντας τον δρόμο για την πρώτη εξάδα σταδιακά.

2015 pan trikala (881)

Ο Γ.Τουρατζίδης χρειαζόταν αυτή την νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης κατάφερε σε αυτόν τον αγώνα να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη και να διατηρήσει την διαφορά του στον βαθμολογικό πίνακα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Γιώργο Αρβανίτη. Η νίκη δεν ήρθε εύκολα αφού τόσο ο Αρβανίτης όσο και ο Βούλγαρος Ljubomir Vasev πίεσαν στο πρώτο σκέλος και δυσκόλεψαν στο δεύτερο τον Θεσσαλονικιό αθλητή. Στο πρώτο σκέλος ο Τουρατζίδης είχε πολύ καλή εκκίνηση στρίβοντας πρώτος και οδηγώντας τον αγώνα σε δυνατό ρυθμό. Πίσω του γρήγορα βρέθηκαν οι Vasev και Αρβανίτης όμως ο Τουρατζίδης ουσιαστικά δεν απειλήθηκε ποτέ κερδίζοντας το σκέλος. Ο Αρβανίτης πίεσε τα πράγματα πολύ για να περάσει τον Vasev όμως φαινόταν να τον ταλαιπωρούν πολύ οι οι ρυθμίσεις της μοτοσυκλέτας του και δεν κατάφερε να πλησιάσει τον Βούλγαρο. Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Αρβανίτης πίεσε ξανά και ακολούθησε στους πρώτους γύρους τον εντυπωσιακό Αλέξανδρο Γεωργαντά(0-5) που είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα. Λίγο πριν τα μισά του σκέλους ο Αρβανίτης πέρασε μπροστά και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Τουρατζίδης δεν είχε καλή εκκίνηση και έδωσε δυνατές μάχες με τους Γεωργαντά και Vasev για να βρεθεί στην δεύτερη θέση. Όταν τελικά τα κατάφερε άρχισε να ψαλιδίζει την διαφορά του Αρβανίτη και ανάλογα με τα ντουμπλαρίσματα πότε αυτό μεγάλωνε και πότε μειώνονταν. Στο τέλος όμως ο Αρβανίτης ήταν αυτός που κατάφερε να ελέγξει την κατάσταση και να πάρει το σκέλος. Για τον Τουρατζίδη(1-2) η δεύτερη θέση ήταν αρκετή για να του δώσει την πρώτη του φετινή νίκη διατηρώντας στους 9 βαθμούς την διαφορά του από την κορυφή της βαθμολογίας(ο Βούλγαρος αθλητής δεν βαθμολογείται στο πρωτάθλημα). Ο Αρβανίτης(3-1) διατήρησε και υπερασπίστηκε άξια την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα πραγματοποιώντας έναν έξυπνο και ουσιαστικό αγώνα. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Vasev(2-3) πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό αγώνα ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Παπίλας(4-4) που παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε κακές εκκινήσεις και πτώσεις , βρέθηκε στο τέλος της ημέρας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας μετά τα πολλά προβλήματα του Γιάννη Μόσιου(6-13). Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ανέστης Ράδος(7-6) δίνοντας πολλές μάχες ενώ έκτος ήταν ο Μόσιος που όπως είπαμε διάφορα προβλήματα τον κράτησαν σε ρηχά νερά χάνοντας την τρίτη θέση στην βαθμολογία.

2015 pan trikala (790)

Ο Φραγκίσκος Ζούνης έπρεπε να παλέψει σκληρά σε αυτόν τον αγώνα για την πρώτη θέση της MX2T.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Μετά και τον τρίτο αγώνα μπορούμε να πούμε ότι η υποκατηγορία άρχισε να πετυχαίνει τον στόχο της και σίγουρα το φετινό ηλικιακό όριο έχει συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό. Ο Φραγκίσκος Ζούνης(3-1) επικράτησε για ακόμα έναν αγώνα στην κατηγορία και μάλιστα κατάφερε να τερματίσει στην όγδοη θέση των συνολικών αποτελεσμάτων της ΜΧ2. Για πρώτο αγώνα φέτος ο Δημήτρης Τουρατζίδης(1-3) δεν είχε προβλήματα και κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση στην κατηγορία πραγματοποιώντας ένα πολύ καλό πρώτο σκέλος και ισοβαθμώντας στο τέλος της ημέρας με τον κυρίαρχο της κατηγορίας Ζούνη. Ανάμεσα τους βρέθηκε και ο Νίκος Δεμερδεσλής(2-2) καταλαμβάνοντας τελικά την τρίτη θέση της ημέρας με όμορφη οδήγηση.  Τέταρτος τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ85 Φώτης Κόλλιας(4-4) και πέμπτος ο Δημήτρης Καρατζιάς(5-5).

2015 trikala1 (706)

O Σταμάτης Δημολιάνης επέστρεψε στις νίκες.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Το μεγάλο αρνητικό νέο για την κατηγορία ήταν ο τραυματισμός σε προπόνηση του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Σταμάτη Λυρίου που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί. Χωρίς τον μεγάλο του αντίπαλο ο Σταμάτης Δημολιάνης(1-1) δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει και τα δύο σκέλη της κατηγορίας παρά την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος και την ανεβασμένη απόδοση του δεύτερου τελικά Χρήστου Τομαρά(2-2). Με σταθερό ρυθμό ο Αλέκος Καρανάσης(3-3) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τον Φίλιππο Γιακουμάκη(4-4) να ακολουθεί στην τέταρτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο τοπικός Θανάσης Παπαγιάννης(5-5) ενώ στην πρώτη εξάδα τερμάτισε ο σταθερός Βασίλης Μπαμπάς(8-6).

2015 trikala1 (734)

Τον πρώτο φετινό αγώνα στα Quad κέρδισε ο Κων/νος Ντούζος.

Κατηγορία Quad
Αυτός ήταν πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για την κατηγορία και το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να ήταν πιο δραματικό. Κάτω από δύσκολες συνθήκες με σκόνη στο πρώτο σκέλος έγινε σκληρή μάχη μεταξύ των Γιώργο Καπέλη και Σπύρο Μπίρλη, με τον περσινό πρωταθλητή Καπέλη τελικά να περνάει μπροστά και να κερδίζει το σκέλος. Τα πράγματα όμως δεν ήταν εύκολα και στο δεύτερο σκέλος για τον Καπέλη όταν έχασε την πρωτοπορία και την μεγάλη διαφορά φρακάροντας σε ένα ανάχωμα με λάσπη και καθυστερώντας αρκετά να ξεκινήσει. Έτσι ο Κων/νος Ντούζος(3-2) που βρισκόταν στην δεύτερη θέση πέρασε πρώτος τερματίζοντας σε αυτήν την θέση και κερδίζοντας σκέλος και αγώνα. Ο Καπέλης(1-3) κατάφερε να τερματίσει τρίτος παρά την ατυχία του καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση του συνόλου. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Μπίρλης συμπλήρωσε το βάθρο και από εκεί και πίσω τα πολλά μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι οδηγοί των Quad διαμόρφωσαν την κατάταξη. Ο Αριστείδης Τριανταφύλλου(4-4) πήρε την τέταρτη θέση με τον Απόστολο Τριανταφύλλου(5-5) και τον Αλέκο Κατσινέλη(7-6) να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

2015 trikala1 (582)

Με πολύ καλή απόδοση ο Ανδρέας Ανδρέου πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ85.

Κατηγορία MX85 
Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) στα Τρίκαλα και μεγάλωσε την βαθμολογική του διαφορά στο πρωτάθλημα. Ο Ανδρέου ήταν ταχύτατος και σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους όχι μόνο για την μικρή κατηγορία αλλά και για μεγαλύτερες. Πολύ καλή απόδοση είχε και ο Άγγελος Βογιατζής(2-2) με εξίσου πολύ καλούς χρόνους για την κατηγορία χωρίς όμως να μπορεί να πλησιάσει τον Ανδρέου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κων/νος Ευαγγελόπουλος(3-3) παρά το σκασμένο μπροστινό του ελαστικό στο πρώτο σκέλος. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Γιώργος Καριώτης(4-4), Άγγελος Μαργαρίτης(5-6) και Αλέξανδρος Κατσαβριάς(9-6).

2015-trikala1-476

Παρέμεινε αήττητος ο Αντώνης Σάγμαλης στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Αήττητος παρέμεινε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αντώνης Σάγμαλης(1-1) κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά την διαφορά του από τον δεύτερο Μάριο Κανάκη. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε μια κοπέλα η Τζονάκι Λάμπρου(4-2) οδηγώντας γρήγορα και χωρίς λάθη ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μάριος Κανάκης(3-5) αντιμετωπίζοντας προβλήματα στο δεύτερο σκέλος. Τέταρτος τερμάτισε ο Ηλίας Γρηγοριάδης(6-3) με πέμπτο τον Νίκο Κανελλόπουλο(6-4) και έκτο τον Στέλιο Μουρατίδη(7-6). Προβλήματα και για τον Δημήτρη Καλαθα(2-0) στο δεύτερο σκέλος μετά από ένα πολύ καλό πρώτο και ερχόμενος από ένα πολύ καλό αγώνα στις Σέρρες.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 09-10/05/15 Πτολεμαϊδα.

Φωτογραφίες: Κων/νος Παπαδόπουλος, Πάνος Γιαλιτάκης

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...