MXGP – Ο J.Herlings γράφει ιστορία στο Valkenswaard(video)

2016 herlingsO Jeffrey Herlings κατέκτησε την 50η του νίκη στην ΜΧ2 κερδίζοντας για έβδομη συνεχόμενη φορά τον αγώνα της πατρίδας του το Valkinswaard πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP. Στην μεγάλη κατηγορία ο Romain Febvre έκανε την έκπληξη κερδίζοντας αγώνα στην άμμο.

Κατηγορία ΜΧGP
Οι φετινοί αγώνες του Valkenswaard χαρακτηρίστηκαν από την βροχή κατά διαστήματα που έπεσε στην πίστα κάνοντας την ολλανδική άμμο εξαιρετικά μαλακή και δύσκολη.   O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Romain Febvre δεν είχε σημειώσει νίκη σε αμμώδες τερέν την περσινή περίοδο και ενώ δεν ήταν από τα φαβορί του αγώνα κατάφερε να πάρει τελικά την νίκη με εντυπωσιακό τρόπο. Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος βρήκε γρήγορα τον δρόμο για την δεύτερη θέση πίσω από τον Tim Gajser αλλά δεν άντεξε στον ρυθμό αλλά ούτε και στην πίεση που του άσκησε ο Max Nagl στο τέλος του αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο Febvre δεν βιάστηκε περιμένοντας μέχρι το τέλος του σκέλους για να εξαπολύσει την επίθεση του σε Jeremy Van Horebeek και Antonio Cairoli που οδηγούσαν τον αγώνα. Αν και με την τρίτη θέση ο Febvre(3-1) κέρδιζε τον αγώνα, προτίμησε να ρισκάρει για να πάρει την πρώτη θέση από τον Cairoli στον τελευταίο γύρο κάτι που έκανε με επιτυχία.

Febvre_MXGP_3_EU_2016

Ο περσινός πρωταθλητής πήρε νίκη στην άμμο κερδίζοντας τον A.Cairoli στα ίσα. Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για την περσινή χρονιά του Febvre.

Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο Nagl(2-4) δείχνοντας πολύ δυνατός στην άμμο, όμως η μάχη του με τον Febvre για την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος και η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο έκοψαν τον δυνατό ρυθμό του Γερμανού. Μετά από ένα τέλειο πρώτο σκέλος οδηγώντας εντυπωσιακά από τον πρώτο γύρο μέχρι και τον τελευταίο ο Gajser(1-8) δεν είχε τον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο σκέλος και με πολλά λάθη περιορίστηκε στην όγδοη θέση ανεβαίνοντας στο τέλος της ημέρας στην τρίτη θέση του βάθρου. Για λιγότερο από μισό γύρο ο Cairoli(7-2) δεν κατάφερε να κρατήσει την πρώτη θέση στο δεύτερο σκέλος και μετά το συντηρητικό του πρώτο σκέλος έχασε το βάθρο τερματίζοντας τέταρτος. Με καλές εκκινήσεις και σταθερά σκέλη κοντά στην πρώτη τριάδα ο Van Horebeek(5-3) πήρε την πέμπτη θέση, αφήνοντας έκτο τον Evgeny Bobryshev(4-6) που δεν είχε καλό αγώνα σε ένα τερέν που του αρέσει. Ο περσινός νικητής του αγώνα Gautier Paulin δεν αγωνίστηκε λόγο τραυματισμού ενώ ο Ben Townley είχε προβλήματα με τροφική δηλητηρίαση και δεν τερμάτισε το δεύτερο σκέλος. Πτώσεις και προβλήματα περιόρισαν τον Shaun Simpson και δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός σε έναν αμμουδερό αγώνα όπως μας είχε συνηθίσει πέρσι.

Αποτελέσματα Valkenswaard MXGP: 1. Romain Febvre (FRA, YAM), 45  2. Maximilian Nagl (GER, HUS), 40  3. Tim Gajser (SLO, HON), 38 4. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 36 5. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 36 6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 33 7. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 31  8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 23  9. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 22 10. Tanel Leok (EST, KTM), 19

Κατηγορία ΜΧ2
Στην πίστα που κέρδισε το πρώτο του GP σε ηλικία 15 ετών και έκτοτε δεν έχει γνωρίσει ήττα σε αυτήν, ο Jeffrey Herlings γιόρτασε την 50η του νίκη κερδίζοντας ακόμα έναν διπλό αγώνα μέσα στην πατρίδα του. Ο Herlings(1-1) ήταν σε άλλο επίπεδο στο Valkenswaard και στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε με την εντυπωσιακή διαφορά 1:19.911 από την δεύτερη θέση, ρίχνοντας γύρο μέχρι και την ενδέκατη θέση.

2016 herlings

Σεμινάριο οδήγησης στην άμμο έδωσε ο J.Herlings στο Valkenswaard.

Πίσω του και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο ομόσταυλος του Pauls Jonass(2-2) στρίβοντας πρώτος μετά την εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και δίνοντας μάχη στο δεύτερο για να βρεθεί μπροστά. Η τρίτη θέση μετά από περιπετειώδη τρόπο κατέληξε στον Jeremy Seewer(4-3) που είχε την υπομονή και την εξυπνάδα να μην σπαταλάει δυνάμεις και να περιμένει στο τέλος του σκέλους να χτυπήσει. Αντίθετα ο ταχύτατος στην άμμο Brent Van Donink(5-4) βιάστηκε και στα δύο σκέλη να βρεθεί μπροστά κάνοντας πολλά λάθη που τον περιόρισαν στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Βenoit Paturel(7-6) οδηγώντας σταθερά με έκτο τον Alvin Ostlund(9-10).

Αποτελέσματα Valkenswaard MX21. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 50  2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 44  3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38  4. Brent Van doninck (BEL, YAM), 34  5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 29  6. Alvin Östlund (SWE, YAM), 23 7. Michele Cervellin (ITA, HON), 21 8. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 21  9. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 21  10. Davy Pootjes (NED, KTM), 21

Βαθμολογίες

MXGP
1. Romain Febvre (FRA, YAM), 137
2. Tim Gajser (SLO, HON), 124
3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 107
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 104
5. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 100
6. Maximilian Nagl (GER, HUS), 84
7. Shaun Simpson (GBR, KTM), 80
8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 79
9. Tommy Searle (GBR, KAW), 63
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 55

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 150
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 112
3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 112
4. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 91
5. Brent Van doninck (BEL, YAM), 78
6. Petar Petrov (BUL, KAW), 76
7. Benoit Paturel (FRA, YAM), 75
8. Samuele Bernardini (ITA, TM), 60
9. Alvin Östlund (SWE, YAM), 60
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 59

Επόμενος αγώνας 10/04/16 Neuquen, Αργεντινή.

Ακολουθούν video με στιγμιότυπα των αγώνων.

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...