3ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Πτολεμαΐδα – Ίδια πίστα, άλλος αγώνας

IMG_9867Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 επανήλθε στη Πτολεμαΐδα για τον τρίτο γύρο του θεσμού, αυτή τη φορά κάτω από καλές καιρικές συνθήκες που επέτρεψαν το δυνατό θέαμα. O Παναγιώτης Κουζής επέστρεψε στις νίκες ενώ ο Μανώλης Κρητικός συνέχισε την νικηφόρα πορεία του στην ΜΧ2. Επίσης επικράτησαν στις κατηγορίες τους ο Σταμάτης Δημολιάνης στην ΟΡΕΝ, ο Δημήτρης Τουρατζίδης στην ΜΧ2Τ, ο Ανδρέας Ανδρέου στην ΜΧ85 και ο Μάριος Κανάκης στην ΜΧ65 ενώ ο πρώτος φετινός αγώνας των Quad πήγε σε ξένα χέρια. 

Το ασυνήθιστο γεγονός των δύο σερί αγώνων στην ίδια πίστα είχαμε φέτος στην Πτολεμαΐδα με δύο όμως τελείως διαφορετικές συνθήκες. Το κρύο, τη βροχή και τη λάσπη του προηγούμενου αγώνα πριν δεκαπέντε ημέρες διαδέχτηκε η αραιή συννεφιά, ο ήλιος και ο ζεστός καιρός που επέτρεψαν να γίνουν όμορφοι αγώνες με πολλές μάχες και πολλές συμμετοχές. Οι 108 αγωνιζόμενοι που έδωσαν το παρόν στην πίστα του Αγίου Χριστόφορου σημείωσαν τις περισσότερες που έχουν καταγραφεί στην συγκεκριμένη πίστα έχοντας ανάμεσα τους αθλητές από τις χώρες των Βαλκανίων αλλά και από τη Σουηδία.

IMG_9176

Πτολεμαΐδα….under construction.

Η οργάνωση του αγώνα από τον ΑΜΟΕ ήταν για ακόμα μια φορά πολύ καλή και θα είναι στο μέλλον καλύτερη αφού ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιεί συνέχεια έργα και αναβαθμίσεις στον χώρο της πίστας. Να αναφέρουμε όμως και ένα άσχημο περιστατικό με ένα κριτή που άφησε το πόστο του για να βοηθήσει έναν αθλητή που είχε πέσει την ώρα του αγώνα, και δυστυχώς έπεσε πάνω τους διερχόμενος αθλητής καθώς δεν υπήρχε κίτρινη σημαία να τον ενημερώσει.  Σίγουρα ένα μεμονωμένο περιστατικό δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ολόκληρο τον αγώνα όμως είναι άδικο να τραυματίζονται άνθρωποι με αυτόν τον τρόπο.

Κατηγορία ΜΧ1
Με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στις νίκες ο Παναγιώτης Κουζής κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στο πρώτο σκέλος μπήκε μπροστά από την αρχή και οδήγησε δυνατά μέχρι τον τερματισμό, δημιουργώντας μεγάλη διαφορά από την δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος ο “ψηλός” δεν έφυγε καλά στην εκκίνηση αλλά σύντομα πέρασε πίσω από τον Hristian Ilioski που οδηγούσε τον αγώνα. Στους πρώτους γύρους ο Κουζής κατάφερε να περάσει μπροστά όμως ο Ilioski δεν τον άφησε να απομακρυνθεί. Μετά τα μισά του σκέλους ο Ilioski κουράστηκε και ο Κουζής είχε την διαφορά που χρειαζόταν για να πάρει άνετα και αυτό το σκέλος, κατακτώντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα και ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

IMG_9867

Ο Π.Κουζής ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα της Πτολεμαΐδας ΙΙ.

Ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κοντολέτας(2-2) δεν είχε καλές εκκινήσεις και βρέθηκε και στα δύο σκέλη να δίνει σκληρές μάχες, με τον Ilioski στο πρώτο και τον Γιώργο Ηλιόπουλο στο δεύτερο, για την δεύτερη θέση της ημέρας. Ο Κοντολέτας έγινε ο τρίτος διαφορετικός αθλητής που ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας μέσα σε τρεις αγώνες. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ilioski(3-5) που δείχνει να αναρρώνει από τον τραυματισμό του κατά την χειμερινή περίοδο και βρίσκεται όλο και πιο κοντά στις πρώτες θέσεις. Η κούραση και στα δύο σκέλη τον κράτησε πίσω ενώ στο δεύτερο έκανε μεγάλη προσπάθεια να ακολουθήσει τον Κουζή σπαταλώντας όμως μεγάλη ενέργεια, κάτι που του στοίχισε με την πέμπτη θέση στη συνέχεια. Μεγάλη προσπάθεια έκανε και ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Γιώργος Ηλιόπουλος(6-3) στο δεύτερο σκέλος, για να πάρει τη δεύτερη θέση μετά από μεγάλη μάχη με τον Κοντολέτα και να καλύψει την κακή απόδοση του πρώτου σκέλους. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε στην τέταρτη θέση του αγώνα. Σε ανοδική πορεία βρίσκεται και ο Άρης Τσαρνάς(7-4) που αν και δεν είχε καλές εκκινήσεις το πάλεψε και στα δύο σκέλη μέχρι το τέλος για κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση του συνόλου. Εκτός καλού εαυτού και ίσως λίγο κουρασμένος εμφανίστηκε ο Νίκος Λυρίου(5-6) που αν και είχε ικανοποιητικές εκκινήσεις δεν μπόρεσε να κυνηγήσει την πρώτη τριάδα όπως μας είχε συνηθίσει στους προηγούμενους αγώνες.  Τερμάτισε στην έκτη θέση της ημέρας.

Κατηγορία ΜΧ2
Στον τρίτο αγώνα του πρωταθλήματος ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης ήθελε να μαζέψει τους βαθμούς από τους προηγούμενους αγώνες για να βρεθεί κοντά στην διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Πέτυχε τον πρώτο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου όμως στα σκέλη της Κυριακής δεν απέφυγε για ακόμα μια φορά τα λάθη. Αντίθετα ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μανώλης Κρητικός(1-1) είχε πιο συγκροτημένους αγώνες με σωστή διαχείριση και χωρίς μεγάλα ρίσκα αφού ήδη απολαμβάνει μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα. Στο πρώτο σκέλος ο Κρητικός δεν βιάστηκε να περάσει στην δεύτερη θέση και να καταδιώξει τον Τουρατζίδη που οδηγούσε τον αγώνα. Μόλις όμως πέρασε δεύτερος, προσπάθησε να πιέσει και να μειώσει την διαφορά κάτι που έγινε όταν ο Τουρατζίδης είχε μια πτώση, πέντε γύρους πριν τον τερματισμό και έτσι ο Κρητικός πέρασε μπροστά.

IMG_0612

Γρήγορος , αέρινος, και πάνω από όλα αλάνθαστος, ο Μ.Κρητικός δίκαια οδηγεί το πρωτάθλημα της ΜΧ2.

Από εκεί και μετά, κράτησε την πρώτη θέση και κέρδισε το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Κρητικός μπήκε πιο δυνατά και μετά το λάθος του Τουρατζίδη στους πρώτους γύρους, πήρε την πρωτοπορία και οδήγησε ελέγχοντας την διαφορά μέχρι και τον τερματισμό, παραμένοντας αήττητος(σε αγώνες και όχι σε σκέλη) φέτος. Ο Τουρατζίδης(2-2) πήρε την δεύτερη θέση ένα αποτέλεσμα που σίγουρα δεν είναι καλό για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος αφού πλέον είναι 32 βαθμούς πίσω από τον Κρητικό. Για την τρίτη θέση έγινε μεγάλη μάχη μεταξύ των Αλέξανδρου Γεωργαντά και Παναγιώτη Παπίλα μια μάχη που έχει και βαθμολογική σημασία μια και οι δυο τους βρίσκονται δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα στην κατάταξη του πρωταθλήματος. Είχαν και οι δύο από ένα καλό και ένα κακό σκέλος με τον Παπίλα(4-3) μετά την πολύ καλή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος να παίρνει τελικά την τρίτη θέση. Ο Γεωργαντάς(3-7) είχε πολύ καλή απόδοση στο πρώτο σκέλος όμως στο δεύτερο ένα σκασμένο πίσω ελαστικό έβαλε τέλος στις ελπίδες του για βάθρο, τερματίζοντας τελικά τέταρτος.  Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Toni Tsvetkov(6-4) δίνοντας πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος και με καλή εκκίνηση και τερματισμό στο δεύτερο. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Δημήτρης Μπάκας(7-5).

IMG_0455

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Δ.Τουρατζίδη.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Δημήτρης Τουρατζίδης(1-1) οδήγησε δυνατά και στα δύο σκέλη και πήρε την πρώτη θέση στην υποκατηγορία MX2T. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Φώτης Κόλλιας(2-3) ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου(3-4). Πολύ καλή εμφάνιση με μια δεύτερη θέση έκανε ο  Κωνσταντίνος Γάκης(0-2) στο δεύτερο σκέλος ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Σκόρδας(4-0).

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο Σταμάτης Δημολιάνης(1-1) αρχίζει και βρίσκει την φόρμα του και στη Πτολεμαΐδα μπόρεσε να πιέσει και να κερδίσει τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Χρήστο Τομαρά. Ο περσινός πρωταθλητής έδωσε μεγάλη μάχη και στα δύο σκέλη για την πρώτη θέση και μαζί με τον Τομαρά προσέφεραν πλούσιο θέαμα. Ο Τομαράς έκανε ένα μικρο λάθος στους τελευταίους γύρους του πρώτου σκέλους που ήταν αρκετό για να του στερήσει την πρωτιά. Στο δεύτερο σκέλος το πάλεψε αλλά τελικά αρκέστηκε στην δεύτερη θέση που τον κρατάει όμως στην κορυφή της βαθμολογίας.

IMG_0245

Ανέβασε ρυθμούς και πήρε την πρώτη του νίκη ο Σ.Δημολιάνης στην ΟΡΕΝ.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο μαχητικός Δημήτρης Βασιλειάδης(3-3) που δεν σταμάτησε ποτέ να πιέζει για την τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος και με την καλή του εκκίνηση στο δεύτερο δεν είχε πρόβλημα να πάρει την τρίτη θέση σε σκέλος και αγώνα. Καλές εκκινήσεις και σταθερό αγώνα έκανε ο Παναγιώτης Καδόγλου(4-5) για την τέταρτη θέση,  με τον άτυχο Διονύση Κονδυλόπουλο(6-4) πέμπτο, μετά την πτώση του στην εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Βασίλης Μπαμπάς(5-6) που και αυτός ταλαιπωρήθηκε με την εκκίνηση του στο πρώτο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ85
Για ακόμα ένα αγώνα οι Ανδρέας Ανδρέου και Αντώνης Σάγμαλης  προσέφεραν έντονο θέαμα και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, με μια επική μάχη στο πρώτο σκέλος που είχε νικητή τον Σάγμαλη και ένα δυνατό δεύτερο σκέλος που είδε νικητή τον Ανδρέου. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανδρέου(2-1) οδήγησε το πρώτο σκέλος όμως έμεινε από δυνάμεις στο τέλος και ο Σάγμαλης που πίεζε από την αρχή, πήρε τη νίκη. Στο δεύτερο σκέλος ο Ανδρέου και πάλι βρέθηκε να οδηγεί το σκέλος όμως αντάλλαξε την πρώτη θέση με τον Σάγμαλη μέχρι που ο δεύτερος είχε μια άσχημη πτώση. Από εκεί και μετά ο Ανδρέου πήρε άνετα την νίκη σε σκέλος και αγώνα, αυξάνοντας σημαντικά το βαθμολογικό του προβάδισμα.

IMG_0210

Ο Α.Ανδρέου ήταν ο τελικός νικητής της μάχης στην ΜΧ85.

Όσο για τον Σάγμαλη υπέστη θλάση στον αριστερό του ώμο, προσπάθησε να τερματίσει όμως ο πόνος τον ανάγκασε να βγει στα pits στον τελευταίο γύρο. Πίσω από τους δύο πρώτους οδήγησε άνετα στην τρίτη θέση ο Γιώργος Καριώτης(3-2) που μετά την εγκατάλειψη του Σάγμαλη πήρε την δεύτερη θέση στον αγώνα. Δύο μοναχικούς αγώνες και με δανεική μοτοσυκλέτα ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(4-3) τερμάτισε στην τρίτη θέση με τέταρτο τον Σταύρο Μαυράκη(5-4), πέμπτη τη Μαρκέλα Κωστάκη(6-5) και έκτο τον Γιώργο Μαυράκη(8-6).

IMG_0091

Σε λάσπη ή στεγνό, ο Μ.Κανάκης ξέρει να κερδίζει στη Πτολεμαΐδα.

Κατηγορία ΜΧ65
Εκτός από τη λάσπη ο Μάριος Κανάκης(1-1) έδειξε ότι τα πάει πολύ καλά και στο στεγνό της Πτολεμαΐδας κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Κανελλόπουλος(3-2) οδηγώντας πολύ καλά στο αμμουδερό τερέν ενώ τρίτος βρέθηκε ο άτυχος Μιχάλης Σαραντινούδης(2-4) που το σβήσιμο της μοτοσυκλέτας του στο δεύτερο σκέλος τον καθυστέρησε αρκετά. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Κοσιάβελος(6-3) δίνοντας αρκετές μάχες στο δεύτερο σκέλος με πέμπτη την Δέσποινα Μανδάνη(5-4) και έκτο τον Στέλιο Μουρατίδη(7-6).

IMG_0343

Ο Μ.Μilev κερδίζει τον πρώτο φετινό αγώνα των Quad.

Κατηγορία Quad
Σε αυτή τη Πτολεμαΐδα ξεκίνησε και το πρωτάθλημα της κατηγορίας με τον Martin Milev(1-1) από την Βουλγαρία να παίρνει και τις δύο εκκινήσεις και να οδηγεί τα δύο σκέλη μέχρι και τον τερματισμό. Οι εκκινήσεις του Κωνσταντίνου Ντούζου(2-2) τον έφεραν πίσω από τον Milev και παρά το γεγονός ότι ο περσινός πρωταθλητής ήταν ταχύτερος από τον Βούλγαρο στους τελευταίους γύρους, δεν μπόρεσε να περάσει τον έμπειρο σε διεθνείς αγώνες Milev.  Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Απόστολος Τριανταφύλλου(3-3) με όχι και τόσο καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά με καλύτερη στο δεύτερο που τον έφερε μπροστά στο σκέλος. Ο Αλέκος Κατσινέλης(4-4) οδήγησε για αρκετή ώρα στην τρίτη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά τελικά με δύο τέταρτες θέσεις τερμάτισε τέταρτος στο τέλος της ημέρας. Πέμπτος τερμάτισε ο Αριστείδης Τριανταφύλλου(5-5) με έκτο τον Νικόλαο Μήτση(7-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 23-24/04/16 Χαλκίδα.

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...