Yamaha Μοτοδυναμική AΕΕ – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2016 – 2ος Αγώνας, Βέροια

IMG_6998ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανεπηρέαστος από την αλλαγή των συνθηκών και τη βροχή φάνηκε να είναι ο Δημήτρης Βαγγελάκος με το YAMAHA WR450F που ήταν για μία ακόμη φορά ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα! Κέρδισε με ευκολία την πρώτη θέση στην κατηγoρία του (Ε2)  μπροστά από τον Γιάννη Τρίγκα και τον Μιχάλη Κόπανο κατακτώντας με σχετική άνεση και την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης!

Toν δεύτερο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Enduro διοργάνωσε η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Βέροιας (ΛΕ.ΜΟ.Β.) παράλληλα με τον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος. Η συνδιοργάνωση των δύο θεσμών, είχε ως αποτέλεσμα οι συνολικές συμμετοχές να φτάσουν τις 99. Η τοποθέτηση του park ferme και η εκκίνηση του αγώνα φιλοξενήθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου πριμοδοτώντας έτσι την προβολή του αγώνα και των ομάδων που συμμετείχαν σε αυτόν.

IMG_7210

Η εκκίνηση του αγώνα έγινε με ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, αλλά μετά από μια περίπου ώρα άρχισαν να συγκεντρώνονται σύννεφα και λίγο μετά από το μισό του αγώνα άρχισε να βρέχει. Η αλλαγή των καιρικών συνθηκών επηρέασε τον τρόπο οδήγησης και τις επιδόσεις των περισσότερων οδηγών αφού σε πολλά σημεία ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν πλέον πολύ υψηλός. Ειδικά κάποια πέτρινα περάσματα στην ειδική enduro και τα άλματα στην ειδική Motocross προβλημάτισαν τους περισσότερους.

IMG_6998

Ό Γιώργος Κοινωνάς (WRF250) κατάφερε να βρεθεί στην τέταρτη θέση της κατηγορίας του (Ε1) που και αυτή τη χρονιά έχει πολύ έντονο συναγωνισμό. Τον προβλημάτισε αρκετά το βρεγμένο τερέν, ειδικά στα κομμάτια της απλής διαδρομής με πέτρα, όπου οι σφιχτοί χρόνοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

IMG_6996

Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος και ο Γιώργος Πισμάνης τερμάτισαν στην 7η και 9η θέση της κατηγορία Ε1 ενώ ο Γιάννης Κολιγλιάτης παρά το ότι αντιμετώπισε πρόβλημα με την σήμανση σε ένα σημείο της διαδρομής, τερμάτισε στη 9η θέση της ES.

O Δημήτρης Βαγγελάκος δήλωσε :

“Ήταν ένας εξαιρετικά απαιτητικός αγώνας λόγω της βροχής. Επίσης ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος γιατί όλοι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και γρήγοροι. Δυσκολεύτηκα στην αρχή, αλλά περίπου στα μισά του αγώνα κατάφερα να ξεπεράσω τους πολύ καλούς Αλέξη Ζώρα και Μιχάλη Ντουζένη που ήταν για μεγάλο διάστημα μπροστά μου. Η βροχή τελικά με ευνόησε γιατί με σταθερή οδήγηση ανέπτυξα διαφορά, αξιοποιώντας τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι. Χάρηκα τον αγώνα, και κυρίως το κομμάτι της βροχής γιατί δοκίμασα τα όριά μου και πρόσεξα να μην κάνω λάθη, τακτική που τελικά απέδωσε και μου έδωσε την πρώτη θέση! Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Γιάννη Κολιγλιάτη και Δημήτρη Χελιώτη, όπως και τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ/Yamaha για την υποστήριξη. »

Να σημειώσουμε ότι η χαρά αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν διπλή για τον Δημήτρη Βαγγελάκο, γιατί εκτός από την πρώτη θέση στο βάθρο, κατέκτησε και μία ακόμη πιο σημαντική πρωτιά : έγινε για πρώτη φορά πατέρας το Σάββατο 9 Απριλίου. Ετοιμάζει την επόμενη γενιά πρωταθλητών ΥΑΜΑΗΑ! 

4025 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
BIKEN…TO NEO E-BIKE ΤΗΣ SHERCO!

Το BIKEN της Sherco, είναι ένα ευέλικτο ηλεκτρικό ποδήλατο για διασκέδαση σε όλα τα εδάφη.Κατακτήστε...