4ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Χαλκίδα ΙΙ – Επικράτησαν τα φαβορί

IMG_2407Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 ξεπέρασε το μισό της διάρκειας του μετά και τον τέταρτο αγώνα στη Χαλκίδα. Παρά τον δυνατό ανταγωνισμό στις περισσότερες κατηγορίες, τα φαβορί επικράτησαν μεγαλώνοντας και το προβάδισμα τους στις βαθμολογίες. Άπιαστος ο Παναγιώτης Κουζής στην ΜΧ1, αήττητος ο Μανώλης Κρητικός στην ΜΧ2, επέστρεψε στις νίκες ο Χρήστος Τομαράς στην ΟΡΕΝ ενώ βλέπουν τίτλο οι Ανδρέας Ανδρέου και Μάριος Κανάκης σε ΜΧ85 και ΜΧ65 αντίστοιχα.

Όπως έγινε με την Πτολεμαΐδα έτσι και η Χαλκίδα  ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αναλαμβάνοντας δύο αγώνες για να συμπληρωθεί το πρωτάθλημα. Το σωματείο ΑΜΛΕΧ για άλλη μια φορά πραγματοποίησε ένα πολύ καλό αγώνα, αντίστοιχο με τον πρώτο που είχε διοργανώσει αλλά με διαφορετικές συνθήκες αφού ο καιρός ήταν αρκετά ζεστός το αγωνιστικό διήμερο και η μάχη των διοργανωτών με την σκόνη ήταν ακατάπαυστη. Με 116 συμμετοχές και αρκετούς θεατές για τα δεδομένα του καιρού, το θέαμα δεν έλειψε σχεδόν από όλες τις κατηγορίες και το μόνο που προβλημάτισε ήταν οι αρκετοί τραυματισμοί ένα γεγονός που είχε απασχολήσει και στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Χαλκίδα.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο αγώνας της Χαλκίδας σηματοδότησε την επιστροφή του Παναγιώτη Κουζή στην κορυφή της βαθμολογίας, μια κορυφή που φέτος έχει αλλάξει τέσσερις φορές χέρια, στους τέσσερις αγώνες που έχουν πραγματοποιηθεί. Όπως σε κάθε αγώνα ο Κουζής είναι το μεγάλο φαβορί και στην πίστα του Πέι Δοκού κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη με λίγη πίεση από τον Hristian Ilioski στο πρώτο αλλά πολύ πιο άνετα στο δεύτερο περνώντας νωρίς τον παλιό του μεγάλο αντίπαλο Μιχάλη Παναγιωτόπουλο που είχε πάρει την εκκίνηση με την δίχρονη μοτοσυκλέτα του. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κοντολέτας(3-3) μετά από μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη που τον ανάγκασαν να δώσει πολλές μάχες με σημαντικότερη αυτή του δεύτερου σκέλους με τον Γιώργο Ηλιόπουλο που διεκδίκησαν την τρίτη θέση μέχρι και τον τερματισμό.

IMG_2407

Επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας για τον Π.Κουζή.

Η τρίτη θέση της ημέρας πήγε στον Νίκο Λυρίου(5-2) ακολουθώντας δύο διαφορετικές στρατηγικές. Στο πρώτο σκέλος μπήκε δυνατά στον αγώνα προσπαθώντας να ακολουθήσει τον Κουζή  από την δεύτερη θέση αλλά και να αντισταθεί στον Ilioski που τον πίεζε. Η κούραση τον έστειλε στην πέμπτη θέση και στο δεύτερο σκέλος ακολούθησε ένα σταθερό τέμπο που σε συνδυασμό με την καλή του εκκίνηση του έδωσε την δεύτερη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ilioski(2-5) πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου και κυνηγώντας  τον Κουζή για ένα μεγάλο μέρος του πρώτου σκέλους. Μια πτώση στην αρχή του δεύτερου σκέλους έφερε τον Σκοπιανό αρκετά πίσω, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση του σκέλους και στην τέταρτη θέση του συνόλου. Στην μεγάλη πτώση της εκκίνησης στο πρώτο σκέλος “έμπλεξε” ο Γιώργος Ηλιόπουλος(4-4) και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να πάρει την τέταρτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος είχε μια λίγο καλύτερη εκκίνηση και μια τεράστια μάχη με τον Κοντολέτα για την τρίτη θέση. Οι δύο τέταρτες θέσεις τον έφεραν στην πέμπτη θέση της ημέρας όμως να πούμε ότι η εμφάνιση του “Frozen” ήταν για βάθρο και είναι ενδεικτικό του μεγάλου ανταγωνισμού της κατηγορίας φέτος. Τα προβλήματα με πτώσεις και κακές εκκινήσεις δεν έλειψαν και από τον Κυριάκο Κόττη(6-7) που τον περιόρισαν στην έκτη θέση της ημέρας. Μεγάλος άτυχος για την κατηγορία ήταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος που έβγαλε τον ώμο του μετά από πτώση στον πρώτο γύρο του πρώτου σκέλους.

Κατηγορία ΜΧ2
Έχοντας κατακτήσει όλους τους φετινούς αγώνες και επτά από τα οχτώ σκέλη, ο Μανώλης Κρητικός(1-1) μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι δεν είναι μόνο το φαβορί για κάθε νίκη στο πρωτάθλημα αλλά και για το ίδιο το πρωτάθλημα καθώς μετά την νίκη του στην Χαλκίδα απολαμβάνει 44 βαθμούς πρωτοπορία στην βαθμολογία. Το κλειδί για την τρίτη διπλή νίκη του Κρητικού ήταν οι δύο πολύ καλές του εκκινήσεις που τον έφεραν μπροστά από νωρίς και άντεξε στο κυνηγητό του Γιάννη Τουρατζίδη στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο κατάφερε να κερδίσει με μεγαλύτερη διαφορά. Νίκη και μόνο νίκη ήθελε ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης(2-2) σε αυτόν τον αγώνα και το πάλεψε όσο μπορούσε να κόψει βαθμούς από την μεγάλη διαφορά του Κρητικού. Στο δεύτερο σκέλος βρέθηκε να παλεύει ακόμα και για την δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τον Παναγιώτη Παπίλα που ήθελε να κρατήσει την θέση του στην βαθμολογία. Ο Τουρατζίδης όμως ήταν πιο αποτελεσματικός και πήρε την δεύτερη θέση σε σκέλος, σύνολο και βαθμολογία.

IMG_2832

Με 42 βαθμούς πρωτοπορία στην βαθμολογία, ο Μ.Κρητικός ήρθε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο της ΜΧ2.

Ο Παπίλας(3-3) το πάλεψε για κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση στον αγώνα της ιδιαίτερης πατρίδας του, κέρδισε την μάχη της τρίτης θέσεις στο πρώτο σκέλος με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά ενώ στο δεύτερο δεν άντεξε στους τελευταίους γύρους την πίεση από τον Τουρατζίδη για την δεύτερη θέση. Μπορεί να έχασε και την δεύτερη θέση στην βαθμολογία τουλάχιστον όμως σε αυτόν τον αγώνα βρέθηκε πιο κοντά στους Κρητικό – Τουρατζίδη από τους προηγούμενους αγώνες. Δυνατή εμφάνιση έκανε και ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-4) προσπάθησε και στα δύο σκέλη να κρατήσει την τρίτη θέση, αντιμετώπισε προβλήματα με τα γυαλιά του στο πρώτο σκέλος ενώ κουράστηκε νωρίς στο δεύτερο σκέλος τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Φραγκίσκο Ζούνη(5-5) στην πέμπτη θέση της ημέρας αλλά και από τον Απόστολο Καραφωτιά(7-8) που μπήκε για πρώτη φορά στην εξάδα της ΜΧ2 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ο άτυχος της κατηγορίας ήταν ο Δημήτρης Μπάκας που έσπασε την κλείδα, τα πλευρά και έβγαλε τον ώμο του μετά από άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος. Επίσης στην λίστα των τραυματιών και ο παλιός πρωταθλητής Νεκτάριος Παπαβασιλέιου.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Παρά μικρά προβλήματα του πρώτο σκέλους ο Δημήτρης Τουρατζίδης(1-1) κατάφερε να παραμείνει αήττητος στα σκέλη που έχει τερματίσει πετυχαίνοντας διπλή νίκη στην υποκατηγορία, αυξάνοντας έτσι το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γάκης(3-2) επικρατώντας στην ισοβαθμία με τον   Φώτη Κόλλια(2-3) με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος.  Τέταρτος ο Στέλιος Σκορδάς(5-4) και έκτος ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου(4-0) που και αυτός είχε πτώση και ελαφρύ τραυματισμό στο δεύτερο σκέλος.

IMG_2851

Παρά τα προβλήματα ο Δ.Τουρατζίδης πήρε την τρίτη του φετινή νίκη στην υποκατηγορία της ΜΧ2Τ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Μετά την πρώτη του φετινή ήττα στην Πτολεμαΐδα στον προηγούμενο αγώνα ο Χρήστος Τομαράς(1-1) έδειξε πιο έτοιμος και περισσότερο προετοιμασμένος στον αγώνα της Χαλκίδας και επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος Σταμάτης Δημολιάνης(2-2) προσπάθησε να τον πιέσει όμως μια πτώση με τραυματισμό στο πρώτο σκέλος τον περιόρισε στην δεύτερη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Βασίλη Μπαμπά(4-3) και στα δύο σκέλη τον έφεραν στην τρίτη θέση του αγώνα με τέταρτο τον Διονύση Κονδυλόπουλο(3-5) και πέμπτο τον Παναγιώτη Καδόγλου(5-4). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Σταύρος Ροσουλάτος(7-6)

IMG_1453

Κατηγορία ΜΧ85
Τον προτελευταίο αγώνα της κατηγορίας κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανδρέας Ανδρέου(1-1) επικρατώντας και στα δύο σκέλη του Αντώνη Σάγμαλη(2-2). Τα τριπλά της πίστας που έβγαζε ο Χαλκιδαίος αναβάτης έκαναν την διαφορά και στα δύο σκέλη και περιόρισαν τον Σάγμαλη στην δεύτερη θέση σε έναν ακόμα αγώνα όπου οι δύο νεαροί οδηγοί έδωσαν όμορφες μάχες. Ο Ανδρέου θέλει μόνο ένα βαθμό στον επόμενο αγώνα(στα Γιαννιτσά για την κατηγορία) για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο.

IMG_2613

Σταθερός και χωρίς λάθη ο Α.Ανδρέου θα πάρει όπως όλα δείχνουν, άξια τον τίτλο της ΜΧ85.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ευαγγελόπουλος(3-3) παρά την πτώση του και τραυματισμό(σπασμένα δάχτυλα στο δεξί του πόδι) στο δεύτερο σκέλος. Με δύο τέταρτες θέσεις ο Γιώργος Καριώτης(4-4) πήρε την τέταρτη θέση της ημέρας πέφτοντας στην βαθμολογία από την δεύτερη θέση στην τρίτη(δεύτερος πέρασε ο Σάγμαλης). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Σταύρος Μαυράκης(5-5) και Αλέξανδρος Κατσαβριάς(6-6) πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

Κατηγορία ΜΧ65
Από ένα λάθος και από ένα σκέλος μοιράστηκαν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Μάριος Κανάκης και Μιχάλης Σαραντινούδης. Ο Κανάκης(2-1) πίεσε τον Σαραντινούδη στο πρώτο σκέλος για την πρώτη θέση, όμως ένα μικρό λάθος τον καθυστέρησε με αποτέλεσμα να τον πλησιάσει ξανά λίγο πριν τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος αντιστράφηκαν οι ρόλοι με τον Σαραντινούδη να προσπαθεί να πιέσει τον Κανάκη και να κάνει τελικά αυτός το λάθος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να τερματίσει λαβωμένος στην τρίτη θέση.  Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Κανάκης με δεύτερο τον Σαραντινούδη(1-3) και τρίτο τον Νικόλα Κανελλόπουλο(3-2). Στην τέταρτη θέση ο Νίκος Κοσιάβελος(4-4) με πέμπτη την Δέσποινα Μανδάνη(6-5) και έκτο τον Σταύρο Βαγγελακάκη(5-6).

IMG_1843

Με καλές εκκινήσεις και αντοχή στην πίεση ο Μ.Milev κέρδισε και τον δεύτερο φετινό αγώνα των Quad.

Κατηγορία Quad
Με όπλο του τις καλές εκκινήσεις ο Martin Milev(2-1) από την Βουλγαρία κατάφερε να πάρει και τον δεύτερο φετινό αγώνα των Quad.  Στο πρώτο σκέλος ο Κωνσταντίνος Ντούζος(1-3) για ακόμα μια φορά προσπάθησε να τον περάσει και τελικά τα κατάφερε στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο είχε κακή εκκίνηση και δεν μπόρεσε ποτέ να βρεθεί κοντά στην μάχη της πρώτης θέσης μεταξύ των Milev και Σπύρο Μπίρλη. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ντούζος ενώ η τρίτη θέση της ημέρας πήγε στον Μπίρλη(3-2).  Ο Αλέκος Κατσινέλης (4-5) επικράτησε στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον Αριστείδη Τριανταφύλλου(6-6) και έκτο τον Γιώργο Χαραλάμπους(5-7).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 14-15/5/16 Πύργος.

4023 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΤΑ ΝΕΑ MOTOCROSS KTM 2025!

Οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες για τα motocross μοντέλα της ΚΤΜ του 2025 διέρρευσαν πρόσφατα...