5ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Πύργος – Η μάχη της χρονιάς!

IMG_3322Ο έντονος ανταγωνισμός του πέμπτου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2016 που εξελίχθηκε στον Πύργο, είχε σαν αποτέλεσμα τα πολλά λάθη των οδηγών να φέρουν ανατροπές στην κατάταξη των σκελών. Στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να πάρει τη νίκη, με τον Παναγιώτη Παπίλα να κάνει έναν εκπληκτικό αγώνα και να κερδίζει την επεισοδιακή ΜΧ2. Ο Χρήστος Τομαράς επικράτησε στην ΟΡΕΝ και ο Martin Milev είχε εύκολο αγώνα στα Quad παίρνοντας διπλή νίκη. 

Έναν από τους καλύτερους αγώνες που έχουμε παρακολουθήσει φέτος ήταν αυτός του Πύργου. Πτώσεις, ένταση μάχες και ανακατατάξεις συνεχώς κράτησαν το ενδιαφέρον του αγώνα σε υψηλά επίπεδα και διασκέδασαν τους αρκετούς θεατές που έσπευσαν την ζεστή Κυριακάτικη ημέρα στην πίστα “Κεραμοποιία Παναγιωτόπουλος” στα Δουνέϊκα του Πύργου. Χωρίς τις μικρές κατηγορίες MX65 και ΜΧ85 οι συμμετοχές κινήθηκαν σε ικανοποιητικά επίπεδα(65 συμμετοχές) με το σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ να δίνει τον καλύτερο του εαυτό στην διοργάνωση του αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Ορεξάτοι εμφανίστηκαν οι αθλητές της κατηγορίας από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου γράφοντας πολλούς γύρους και πετυχαίνοντας παραπλήσιους χρόνους. Στο τέλος της ημέρας ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Κοντολέτας είχε τον καλύτερο χρόνο κάτι που στο πρώτο σκέλος  τον βοήθησε να πάρει την εκκίνηση και να ξεκινήσει μια μεγάλη μάχη με τον Hristian Ilioski για την πρώτη θέση. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής δεν είχε καλή εκκίνηση και δυσκολεύτηκε να περάσει τον Κυριάκο Κόττη που οδηγούσε στην τρίτη θέση. Οι δύο οδηγοί έπεσαν μένοντας λίγο πίσω και από εκεί και μετά ο Κουζής πέρασε στην τρίτη θέση και εξαπέλυσε την επίθεση του για την κατάκτηση του σκέλους. Δεν τα κατάφερε όμως καθώς ο Ilioski είχε κάνει διαφορά από τον Κοντολέτα που στους τελευταίους γύρους έχασε την μάχη της δεύτερης θέσης από τον Κουζή.

IMG_3322

“Η αλήθεια είναι ότι ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος σήμερα και όποιος πει το αντίθετο δεν θα λέει την αλήθεια” δήλωσε μετά τη νίκη του ο Π.Κουζής.

Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής(2-1) πήρε την εκκίνηση και με δυνατό ρυθμό κατάφερε να κερδίσει το σκέλος και να πάρει την τέταρτη φετινή του νίκη. Για την δεύτερη θέση έγινε μεγάλη μάχη στους τελευταίους γύρους μεταξύ του Κοντολέτα και του Γιώργου Ηλιόπουλου, με τον Κοντολέτα τελικά να επικρατεί. Η δεύτερη θέση όμως στον αγώνα πήγε στον Ilioski(1-4) που δεν έδειξε δυνατός στο δεύτερο σκέλος και οδήγησε έναν μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση. Ο Κοντολέτας(3-2) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου αφήνοντας τέταρτο τον Ηλιόπουλο(5-3) που έδωσε πολλές μάχες στο πρώτο σκέλος μετά την πτώση του. Με μια καλή εκκίνηση, πτώση  και πολλές μάχες ο Κυριάκος Κόττης(4-7) πήρε την πέμπτη θέση του αγώνα μπροστά από τον πολύ καλό στον Πύργο Άρη Τσαρνά(6-5) που κινήθηκε μεθοδικά και κέρδισε μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα.

Κατηγορία ΜΧ2
Η είδηση του αγώνα ήταν ότι το αήττητο σερί σε νίκες του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Μανώλη Κρητικού έσπασε.  Ο Παναγιώτης Παπίλας παρά την μεγάλη του μάχη στο πρώτο σκέλος για την δεύτερη θέση αλλά και την πτώση του κατάφερε να ανασυγκροτηθεί στο δεύτερο σκέλος και να κάνει σωστή διαχείριση του αγώνα. Έμεινε υπομονετικά πίσω από τον Αλέξανδρο Γεωργαντά και όταν αυτός έκοψε λίγο τον ρυθμό πέρασε στην πρώτη θέση αντέχοντας στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Γιάννης Τουρατζίδης. Ο Παπίλας με τερματισμούς 3-1 πήρε τον πρώτο του φετινό αγώνα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην βαθμολογία. Από την άλλη ο Κρητικός πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό πρώτο σκέλος οδηγώντας στην πρώτη θέση από την εκκίνηση, πετυχαίνοντας μια νίκη με μεγάλη διαφορά.

IMG_4729

Έσπασε το σερί του Μ.Κρητικού ο Π.Παπίλας και δείχνει δυνατός για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο δεύτερο σκέλος όμως δεν έφυγε καλά στην εκκίνηση και έμπλεξε σε μια πτώση που τον καθυστέρησε αρκετά. Ανέβηκε μέχρι την τρίτη θέση αλλά  ήθελε ακόμα μια για να πάρει τον αγώνα κάτι που δεν του το επέτρεψε ο Γ.Τουρατζίδης. Χάνοντας στην ισοβαθμία λόγω χειρότερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος ο Κρητικός τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ακόμα μια πτώση φέτος(στο πρώτο σκέλος) κράτησε μακριά από την νίκη τον περσινό πρωταθλητή και “pole man” της κατηγορίας Γ.Τουρατζίδη(4-2). Έμεινε πολύ πίσω μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος αλλά κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση ενώ στο δεύτερο προσπάθησε να πάρει την νίκη από τον Παπίλα χωρίς όμως να τα καταφέρει ενώ κράτησε πίσω του τον Κρητικό στους τελευταίους γύρους για να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου κερδίζοντας στην ισοβαθμία τον Γεωργαντά. Το βάθρο του αγώνα για την κατηγορία ήταν τόσο οριακό που οι τερματισμοί 2-4 του Γεωργαντά, που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα, ήταν αρκετοί για να τον κρατήσουν στην τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(7-5) που παρέμενε με δίχρονο αλλά άλλαξε κατηγορία από την ΜΧ1 στην ΜΧ2 κάτι που δεν εξελίχθηκε καλά καθώς έπρεπε να επανέλθει από πτώσεις και κακές εκκινήσεις στα δύο σκέλη. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Μπετίνης(6-6) σε μια από τις φετινές του αγωνιστικές εμφανίσεις.

IMG_3533

Μεγάλωσε το βαθμολογικό του προβάδισμα στην ΜΧ2Τ ο Δ.Τουρατζίδης.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Στην υπόκατηγορία της ΜΧ2Τ ο Δημήτρης Τουρατζίδης(1-1) πήρε άνετα την νίκη τερματίζοντας μάλιστα στην έβδομη θέση της κατηγορίας ΜΧ2. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φώτης Κόλλιας(2-2) με τρίτο τον Στέλιο Σκορδά(3-3) και τέταρτο τον Ανδρέα Χατχηκωνσταντίνου(4-4).

IMG_4557

Ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου της ΟΡΕΝ βρέθηκε ο Χ.Τομαράς.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρήστος Τομαράς(2-1) μοιράστηκε σκέλη με τον περσινό πρωταθλητή Σταμάτη Δημολιάνη(1-3) αλλά όχι και την νίκη του αγώνα. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος έδωσαν όμορφη μάχη στο πρώτο σκέλος με νικητή τον Δημολιάνη ενώ στο δεύτερο η μεταξύ τους μάχη έληξε με το λάθος-πτώση του Δημολιάνη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τοπικός Νίκος Σωτηρόπουλος(3-2) που είχε και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά της κατηγορίας ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(4-4) με πέμπτο τον Παναγιώτη Καδόγλου(5-6) και έκτο τον Βασίλη Μπαμπά(7-5).

IMG_3424

Αήττητος παρέμεινε και στον Πύργο ο M.Milev.

Κατηγορία Quad
Στρίβοντας πρώτος μετά από δυο ακόμα εκκινήσεις ο Martin Milev(1-1) κατάφερε να κάνει διαφορά και να παραμείνει αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα σε αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αλέκος Κατσινέλης(2-3) που επωφελήθηκε από μηχανικό πρόβλημα-εγκατάλειψη του περσινού πρωταθλητή Κωνσταντίνου Ντούζου(0-2) στο πρώτο σκέλος, ανεβαίνοντας μάλιστα και στην κορυφή της βαθμολογίας μια και ο Milev από την Βουλγαρία δεν βαθμολογείτε στο Εθνικό μας πρωτάθλημα. Ο Απόστολος Τριανταφύλλου(3-4) τερμάτισε στην τρίτη θέση με τον Ζαχαρία Χριστόπουλο(4-5) τέταρτο, τον Δημήτρη Κρυσταλογιάννη(5-7) πέμπτο και τον Νικόλαο Μήτση(6-8) έκτο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 04-05/05/16 Πετρανά, Κοζάνης.

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...