MXGP – Δεύτερη φετινή νίκη για τον A. Cairoli, δύσκολα για τον J.Herlings στην Ιταλία

Cairoli_MXGP_8_TN_2016Στο GP της πατρίδας του της Ιταλίας, ο Antonio Cairoli έζησε μεγάλες στιγμές κερδίζοντας τον δεύτερο φετινό του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2016 ξεσηκώνοντας του χιλιάδες οπαδούς του που βρέθηκαν στην πίστα του Trentino για να τον αποθεώσουν. Στην ΜΧ2 ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Jefferey Herlings είχε ένα δύσκολο αγώνα χάνοντας για πρώτη φορά φέτος σκέλος. 

Κατηγορία ΜΧGP
Η απόδοση του Antonio Cairoli ανέβηκε την κατάλληλη στιγμή και μετά την νίκη του στον προηγούμενο αγώνα στην Γερμανία, ο Ιταλός κατάφερε να κερδίσει και μέσα στην πατρίδα του αποζημιώνοντας τους οπαδούς του και μαζεύοντας την διαφορά στην βαθμολογία. Ο οχτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την εκκίνησηη στο πρώτο σκέλος και οδήγησε στην πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό ενώ στο δεύτερο έκανε ένα σταθερό αγώνα, επωφελήθηκε της πτώσης του Tim Gajser που είχε πάρει την πρωτοπορία και δεν ρίσκαρε στην μάχη του με τον Romain Febvre τερματίζοντας στην δεύτερη θέση. Ο Cairoli με τερματισμούς 1-2 πήρε το δεύτερο φετινό του GP και βρέθηκε λίγο πιο κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Cairoli_MXGP_8_TN_2016

Ο A.Cairoli πήρε μια σημαντική φετινή νίκη για το ηθικό του και φυσικά για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο περσινός πρωταθλητής Febvre(6-1) αντιμετώπισε ξανά πτώσεις και κακές εκκινήσεις και έπρεπε και στα δύο σκέλη να ανέβει θέσεις. Στο τέλος της ημέρας ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι μείωσε την διαφορά στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Gajser. Ο Σλοβένος πλήρωσε ακριβά το μοναδικό του λάθος σε ολόκληρο το σαββατοκύριακο στο δεύτερο σκέλος με μια πτώση που τον έστειλε από την πρώτη θέση, να παλεύει για την τέταρτη. Σε συνδυασμό με την κακή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος ο Gajser(4-4) έσωσε ότι μπορούσε κυρίως για την βαθμολογία, τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα έκανε ο Kevin Strjbos(3-6) κερδίζοντας αρκετές μάχες μέσα στην πρώτη εξάδα καταλαμβάνοντας άξια την τέταρτη θέση του συνόλου. Η κακή εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος του Max Nagl(2-8) του χάλασε το καλό αποτέλεσμα του πρώτου σκέλους και τον έστειλε μακριά από το βάθρο στην πέμπτη θέση. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Nagl, κινήθηκε και ο Evgeny Bonryshev(9-3) δείχνοντας πόσο δυνατή είναι η κατηγορία φέτος και πόσο σημαντικές είναι οι εκκινήσεις για την διεκδίκηση του βάθρου.

Αποτελέσματα Trentino MXGP: 1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 47 2. Romain Febvre (FRA, YAM), 40 3. Tim Gajser (SLO, HON), 36 4. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 35  5. Maximilian Nagl (GER, HUS), 35  6. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 32 7. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32  8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 21  9. Tanel Leok (EST, KTM), 20 10. Ben Townley (NZL, SUZ), 20

Κατηγορία ΜΧ2
Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και μέχρι πρότινος αήττητος την φετινή σεζόν Jeffrey Herlings βρήκε τον “μάστορα” του στην Ιταλία. Ο Dylan Ferrandis είναι ίσως ο μοναδικός αναβάτης που πίστεψε ότι μπορεί να κερδίσει το φαινόμενο Herlings και αφού το προσπάθησε στην Γερμανία το κατάφερε στην Ιταλία. Σε ένα μοναδικό πρώτο σκέλος ο Ferrandis κατάφερε να κερδίσει την μάχη και να κρατήσει πίσω του τον Herlings μέχρι και τον τερματισμό.

Herlings_MXGP_8_TN_2016

Μετά από τόσους τραυματισμούς ο J.Herlings δεν ρισκάρει όσο θα έπρεπε για μια νίκη σε σκέλος. Αυτό δίνει ενδιαφέρον στις μάχες που αντιμετωπίζει κατά καιρούς ο Ολλανδός.

Στο δεύτερο σκέλος όμως ο Herlings(2-1) πήρε το “αίμα” του πίσω οδηγώντας από την αρχή το σκέλος και τερματίζοντας στην πρώτη θέση 35 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο. Ο Ferrandis(1-3) στο δεύτερο σκέλος δεν είχε καλή εκκίνηση αλλά κατάφερε στην δύσκολη για προσπέραση πίστα του Trentino να πάρει την δεύτερη θέση στον αγώνα. Οι καλές εκκινήσεις του Pauls Jonass(3-2) τον επέστρεψαν στο βάθρο. Με σταθερή απόδοση ο Samuele Bernardini(6-6) τερμάτισε στην τέταρτη θέση με πέμπτο τον Jeremy Seewer(4-12) να μην είναι ανταγωνιστικός για το βάθρο της Ιταλίας αντιμετωπίζοντας και προβλήματα με πτώση στην αρχή του δεύτερου σκέλους. Ο Benoit Paturel(12-5) συμπλήρωσε την πρώτη εξάδα και αυτός αντιμετωπίζοντας προβλήματα. με πτώση στο δεύτερο σκέλος.

Αποτελέσματα Trentino MX2: 1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 47 , 2. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 45 , 3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 42 , 4. Samuele Bernardini (ITA, TM), 30 , 5. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 27 , 6. Benoit Paturel (FRA, YAM), 25 , 7. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 25 , 8. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 24 , 9. Brian Bogers (NED, KTM), 21 , 10. Max Anstie (GBR, HUS), 21

Βαθμολογίες

ΜΧGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 335
2. Romain Febvre (FRA, YAM), 331
3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 310
4. Maximilian Nagl (GER, HUS), 273
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 264
6. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 247
7. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 204
8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 189
9. Valentin Guillod (SUI, YAM), 153
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 146

ΜΧ2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 397
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 297
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 260
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 211
5. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 210
6. Petar Petrov (BUL, KAW), 202
7. Max Anstie (GBR, HUS), 183
8. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 182
9. Samuele Bernardini (ITA, TM), 179
10. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 162

Επόμενος αγώνας 25/5/16/ Talavera Ισπανία.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...