Ο J.Savatgy η λύτρωση για την Pro Circuit Kawasaki

SAVATGY_2016_HANGTOWN_MX_SWANBERG_12246[1]Μια από τις ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στο AMA Motocross στην κατηγορία των 250 είναι η Pro Circuit Kawasaki που τα τελευταία χρόνια έχει μείνει μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας. Παρά τις προσπάθειες, οι αναβάτες της ομάδας έρχονται στην καλύτερη περίπτωση δεύτεροι στους τρεις τίτλους που μοιράζει κάθε χρόνο η κατηγορία σε supercross και motocross. Το σκηνικό όμως φαίνεται να αλλάζει με την απόδοση του Joey Savatgy στους τελευταίους αγώνες. 

Ο Joey Savatgy, για πολύ λίγο φέτος δεν κατέκτησε τον τίτλο της Supercross Lites Δύσης τερματίζοντας στην δεύτερη θέση ενώ πέρσι στο AMA Motocross είχε καταλάβει την τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Παρά τα βαριά ονόματα που διαθέτει η ομάδα όπως του πολυπρωταθλητή Arenacross Tyler Bowers, του πολλά υποσχόμενου Adam Cianciarulo ή ακόμα και του Ευρωπαίου Arnaud Tonus, ο Savatgy είναι αυτός που φέρνει τα αποτελέσματα στην ομάδα.

SAVATGY_2016_HANGTOWN_MX_SWANBERG_12234[1]

Στο ξεκίνημα του AMA Motocross 2016 ο Savatgy κατάφερε να πάρει και τα δύο σκέλη στα 250, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για την διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Έχοντας αλλάξει προπονητή και αφήνοντας το σκληρό πρόγραμμα του παλαιού πρωταθλητή Αμερικής Johnny “O’ Show” O’Mara για το πιο διαλλακτικό του Nοτιοαφρικανού Gareth Swanepoel που αγωνιζόταν κυρίως στο παγκόσμιο πρωτάθλημα motocross, o Joey φαίνεται να βρήκε το χαμένο κομμάτι που του έλειπε.

SAVATGY_2016_HANGTOWN_MX_SWANBERG_12238[1]

“Δουλεύουμε εδώ και πολύ καιρό για αυτό το αποτέλεσμα. Συνεχίσαμε δυνατά μετά το supercross και καταφέραμε να πάρουμε δύο νίκες σήμερα.  Ο στόχος μου είναι να πάρω το πρωτάθλημα για τον ιδιοκτήτη της ομάδας Mitch Payton. Ξέρω ότι του έχουν λείψει μερικοί τίτλοι τα τελευταία χρόνια και πραγματικά θέλω να του φέρω αυτόν τον τίτλο και να τον κάνω περήφανο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να βελτιωνόμαστε” δήλωσε ο Joey Savatgy μετά την νίκη του στο Hangtown.

SAVATGY_2016_HANGTOWN_MX_SWANBERG_12248[1]

Φωτογραφίες: monster energy

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...