6ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Κοζάνη – Πρωταθλητής στην ΜΧ2 ο Μ.Κρητικός

IMG_5962Τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ2 κατέκτησε στον έκτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στην Κοζάνη ο Μανώλης Κρητικός Jr. κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Παναγιώτης Κουζής πέτυχε την πέμπτη του φετινή νίκη στην ΜΧ1 ενώ είχαμε και την στέψη του πρωταθλητή της ΟΡΕΝ με τον Χρήστο Τομαρά να επικρατεί και στα δύο σκέλη και να κερδίζει άξια τον τίτλο. Στα Quad o Martin Milev “ξαναχτύπησε¨ κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας.

Το σωματείο Ο.ΔΙ.ΚΟ. και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισαν να επαναλειτουργήσουν την πίστα των Πετρανών κάνοντας σημαντική δουλειά στον χώρο των paddocks και στα πλυντήρια της πίστας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τον χώρο. Οι αναβαθμίσεις όμως έφεραν και απρόβλεπτες καταστάσεις στον αγωνιστικό χώρο, όπου τα πράγματα δεν εξελίχθησαν όπως θα έπρεπε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου με την σκόνη να κάνει την ενοχλητική εμφάνιση της. Αυτό έφερε καθυστερήσεις στο πρόγραμμα της Κυριακής κάτι που ήταν αναγκαίο για την σωστή κατάβρεξη της πίστας αλλά και της ασφάλειας της, με επιμέρους επιδιορθώσεις που ζήτησαν οι οδηγοί.

IMG_5550

Πέραν της καθυστέρησης όλα κύλησαν ομαλά και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στους διοργανωτές την κίνηση να φέρουν ένα μεγάλο χορηγό που όχι μόνο βοήθησε την οργάνωση αλλά και όλους τους αγωνιζόμενους. Από ότι φαίνεται υπάρχει όρεξη και διάθεση για ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις στην πίστα των Πετρανών από το O.ΔΙ.ΚΟ κσι σίγουρα θα αναλάβει και περισσότερες διοργανώσεις στο μέλλον. Εδώ θα πρέπει να αναφερθούμε στις λίγες συμμετοχές που μετά βίας ξεπέρασαν τις 60 με μόλις το 1/3 των αγωνιζόμενων να προέρχεται από την Βόρεια Ελλάδα. Οι μακρινές αποστάσεις του πρωταθλήματος για την πλειοψηφία των αγωνιζόμενων πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος στα Γιαννιτσά. Ελπίζουμε να διαψευσθούμε η στην αντίθετή περίπτωση να γίνει ένας πιο προσεκτικός προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά γιατί ο κύριος κορμός των αγωνιζομένων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος MX δείχνει κουρασμένος.

Κατηγορία ΜΧ1
Οι καλές εκκινήσεις του Παναγιώτη Κουζή του δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πάρει ακόμα δύο σκέλη την φετινή σεζόν. Ο μόνος που έδειξε να μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Έλληνα πολυπρωταθλητή ήταν ο Hristian Ilioski που είχε και τον ταχύτερο χρόνο στα δοκιμαστικά του Σαββάτου. Ο Ilioski από τα Σκόπια κατάφερε μάλιστα να οδηγήσει το δεύτερο σκέλος όμως ο Κουζής τον πέρασε σχετικά νωρίς και του έκανε διαφορά. Με τις δύο νίκες ο Κουζής απέκτησε μεγαλύτερο βαθμολογικό προβάδισμα έναντι του περσινού πρωταθλητή και δεύτερο στην βαθμολογία Δημήτρη Κοντολέτα(5-6) που βρέθηκε σε κακή μέρα με κακές εκκινήσεις και προβλήματα που τον κράτησαν στην έκτη θέση της ημέρας. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Ilioski ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου δίνοντας μάλιστα όμορφες μάχες, νωρίς στο πρώτο σκέλος, που  δεν ξεκίνησε καλά.

IMG_5007

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο Ανάργυρος Τσαρνάς(3-3) που κατάφερε να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία κάνοντας ένα πολύ καλό αγώνα από όλες τις απόψεις. Την τρίτη θέση την πήρε άξια κερδίζοντας μάχες στην πρώτη τριάδα κυρίως με τον Γιώργο Ηλιόπουλο όπου ο αθλητής από την Κω κατάφερε να επικρατήσει. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ένας άλλος νεαρός και θεαματικός αθλητής ο Νίκος Λυρίου(7-4) που είχε μια πτώση στο πρώτο σκέλος, κουράστηκε στο δεύτερο και δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο. Δυνατές μάχες έδωσε ο Κυριάκος Κόττης(6-5) και με το καλύτερο αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους κατάφερε να κερδίσει την πέμπτη θέση στην ισοβαθμία του με τον Κοντολέτα.

Κατηγορία ΜΧ2
‘Έχοντας κερδίσει τα δέκα από τα δώδεκα σκέλη και τους πέντε από τους έξι αγώνες ο Μανώλης Κρητικός(1-1) πήρε άξια και με χαρακτηριστικό τρόπο τον πρώτο του τίτλο στην κατηγορία, κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της Κοζάνης. Σε ολόκληρο τον αγώνα έδειξε να έχει υπομονή κοιτάζοντας πάντα την μεγάλη εικόνα της κατάκτησης του πρωταθλήματος και ίσως στο δεύτερο έμεινε λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε πίσω από τον Μιχάλη Πααγιωτόπουλο. Στο τέλος του αγώνα έδειχνε να μην το πιστεύει και σίγουρα περνούσαν από μπροστά του όλες οι δυσκολίες που έχει περάσει στην καριέρα μέχρι την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο νικητής του προηγούμενου αγώνα ο Παναγιώτης Παπίλας(3-3) που έκανε δύο σταθερά και ουσιαστικά σκέλη μέσα στην πρώτη τριάδα.

IMG_5962

Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(5-2) που εκτός από την ταχύτητα και τις καλές εκκινήσεις φέτος, πλέον διαθέτει και την αντοχή για την πρώτη τριάδα τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση. Ο περσινός πρωταθλητής Γιάννης Τουρατζίδης(2-5) είχε ακόμα έναν αγώνα με προβλήματα, πτώσεις και τραυματισμούς που  εκτός από το πρωτάθλημα και το βάθρο στον αγώνα,  τον κράτησε ακόμα πιο μακριά από την δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(4-4) που έχει ανεβάσει ρυθμούς στους τελευταίους αγώνες και εκτός από τις καλές εκκινήσεις διεκδικεί πάντα μια θέση στην πρώτη τριάδα. Αν βελτιώσει την αντοχή του και μειώσει τα λάθη του με τις πτώσεις θα διεκδικεί σύντομα την νίκη σε κάθε σκέλος. Τον καλύτερο φετινό του αγώνα πραγματοποίησε ο Νίκος Βρεττός(9-6) τερματίζοντας στην έκτη θέση της ημέρας.

IMG_5872

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του, από το δεύτερο σκέλος του πρώτου αγώνα στην Χαλκίδα, ο Δημήτρης Τουρατζίδης(1-1) πήρε την νίκη σε δύο δύσκολα σκέλη για αυτόν κόντρα σε αντιπάλους από την κατηγορία της ΜΧ2 με την οποία αγωνίζεται μαζί η ΜΧ2Τ. Με δύο δεύτερες θέσεις ο Φώτης Κόλλιας(2-2) πήρε ακόμα μια δεύτερη θέση αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Κων/νο Γάκη(4-3) και τον Στέλιο Σκορδά(3-4) τέταρτο.

IMG_5077

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Νωρίτερα από ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Χρήστος Τομαράς(1-1) πήρε τον φετινό τίτλο της κατηγορίας πετυχαίνοντας μάλιστα ακόμα μια διπλή νίκη. Ο μεγάλος του αντίπαλος ο περσινός πρωταθλητής Σταμάτης Δημολιάνης αντιμετώπισε προβλήματα και δεν συμμετείχε στον αγώνα της Κοζάνης και έτσι ο Τομαράς πήρε τον τίτλο έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Από δύο καλά σκέλη οι Βασίλης Μπαμπάς(2-3) και Παναγιώτης Καδόγλου(3-2) ισοβάθμησαν στην δεύτερη θέση με τον Καδόγλου όμως να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με το bonus του καλύτερου αποτελέσματος στο δεύτερο σκέλος. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Διονύσης Κονδυλόπουλος(5-4) με τον Σπύρο Κορκίδα(4-5) να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με πολλή καλή εμφάνιση στο πρώτο σκέλος οδηγώντας τον αγώνα στους πρώτους γύρους. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Τεχλικίδης(8-7).

IMG_5226

Κατηγορία Quad
O αγώνας της κατηγορίας κύλησε χωρίς εκπλήξεις με τον Martin Milev(1-1) να κερδίζει και τα δύο σκέλη  χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Ντούζος(2-2) με τρίτο τον Αλέκο Κατσινέλη(3-3). Η τέταρτη θέση πήγε στον Απόστολο Τριανταφύλλου(4-4) με πέμπτο τον Νικόλαο Μήτση(6-5) και έκτο τον Αντώνη Πρίφτη(8-6) που τα πήγε πολύ καλά στον πρώτο του φετινό αγώνα. Στην βαθμολογία ο Ντούζος κατάφερε να περάσει και πάλι μπροστά μιας και ο Milev, δεν βαθμολογείτε στο εθνικό μας πρωτάθλημα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 25-26/06/16 Γιαννιτσά.

1811 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...