Συνέντευξη Dylan Ferrandis

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R07_49X6760[1]Ο Dylan Ferrandis είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Motocross και είναι ένας από τους ανερχόμενους αναβάτες που μπορούν να διεκδικήσουν τίτλους σε Αμερική και Ευρώπη. Πρόσφατα μας μίλησε για τον εαυτό του και μας αποκάλυψε τα σχέδια του για την μελλοντική του πορεία στο motocross.

Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μας περιγράψεις λίγο τον εαυτό σου.
Είμαι λίγο διαφορετικός από κάποιον που θα έλεγες “νορμάλ οδηγό” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Φυσικά μου αρέσει να κάνω motocross και το motocross είναι κατά μεγάλο μέρος η ζωή μου. Όμως μου αρέσει να κάνω και άλλα πράγματα και άλλα σπορ. Όταν είμαι με τους φίλους μου μας αρέσει να κάνουμε διαφορετικά πράγματα και κυρίως BMX.

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R09_49X0570[1]

Τι σου αρέσει και τι μισείς περισσότερο;
Νομίζω ότι έχω δοκιμάσει αρκετά πράγματα στην ζωή μου αλλά δεν μπορώ να πω ότι μισώ κάτι πραγματικά. Υπάρχουν πράγματα που δεν μου αρέσουν αλλά όχι στον βαθμό που μπορεί να πει κανείς ότι τα μισώ. Φυσικά σε αυτά που αγαπώ είναι το motocross και το BMX αλλά και το surfing μια και έχω μεγαλώσει στην νότια Γαλλία. Έμεινα αρκετό καιρό εκεί και έκανα πολύ surf κάτι που ήταν πολύ ωραίο να ασχολείσαι. Όσο αφορά το motocross δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να οδηγείς σε πολύ καλά προετοιμασμένη πίστα και φυσικά αυτό που μισώ σε αυτό το άθλημα είναι οι τραυματισμοί.

Ποιον έχεις για ίνδαλμα σου;
Το ίνδαλμα μου στο motocross ήταν ο Chad Reed και πάντα μου άρεσε ο τρόπος της ζωής του Travis Pastrana. Tώρα όμως που είμαι επαγγελματίας οδηγός δεν μπορώ να έχω ινδάλματα. Πάντα πρέπει να κάνω σκληρή προπόνηση και να προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος. Θέλω να γίνω ο καλύτερος και να είμαι εγώ το ίνδαλμα μου.

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R11_49X8748[1]

Ποιος είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει;
Σίγουρα δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Jeffrey Herlings. Έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην ΜΧ2 και έχει τόσες νίκες που είναι δύσκολο να διαλέξει κάποιον άλλον όταν έχει τρέξει με αυτόν. Έχουμε δώσει όμορφες μάχες και είναι ο άνθρωπος που πρέπει να κερδίσει κάποιος για να πάρει τον τίτλο στην ΜΧ2.

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή στο motocross;
Αυτή είναι μια εύκολη ερώτηση. Φυσικά είναι η κατάκτηση του Motocross των Εθνών το 2014 στην Λετονία με την ομάδα της Γαλλίας. Είναι ο κορυφαίος θεσμός στο motocross και να υψώνεις την γαλλική σημαία στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται. Ήταν απλά εκπληκτικό!

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R09_RX_2799[1]

Πως θα περιέγραφες την οδήγηση σου…τεχνική, επιθετική, ψυχωμένη, με μυαλό, όλα αυτά μαζί ή κάτι άλλο;
Είμαι αυτό που πολλοί περιγράφουν “της γαλλικής σχολής”. Θεωρώ ότι είμαι τεχνικός αναβάτης και προσπαθώ πάντα να είμαι ήρεμος στις κινήσεις μου(smooth) πάνω στην μοτοσυκλέτα. Πολλές φορές όταν προσπαθείς να πας γρήγορα δεν είναι εύκολο να είσαι ήρεμος αλλά εκεί πιστεύω με βοηθάει η τεχνική μου.

Πως διατηρείς την ισορροπία στους αγώνες της πίεσης  από την μια μεριά και το να περνάς καλά από την άλλη, κάνοντας αυτό που αγαπάς; 
Για εμένα είναι βασικό να περνάω καλά στους αγώνες και γενικότερα στο motocross. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να είσαι με τους οπαδούς του αθλήματος, τα media και τις υποχρεώσεις σου σαν επαγγελματίας οδηγός. Δεν μπορείς να έχεις τον προσωπικό χρόνο που θα ήθελες να έχεις στους αγώνες. Έχω μάθει όμως να το αντιμετωπίζω και να βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R09_49X4715[1]

Η καριέρα σου πηγαίνει όπως θα ήθελες ή όπως έχεις προγραμματίσει;
Ναι, αυτό νομίζω φαίνεται στο πρόσωπο μου που είμαι χαρούμενος και περνάω καλά στους αγώνες. Ειδικά φέτος έγινε αυτό που ήθελα εκτός του τραυματισμού μου. Από μικρός, ήθελα να αγωνιστώ στην Αμερική στο ΑΜΑ Supercross και ΑΜΑ Motocross και από του χρόνου θα έχω την ευκαιρία να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Θα αλλάξει σίγουρα τον τρόπο της ζωής μου αλλά είναι η πορεία που θέλω να ακολουθήσω.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την συνέχεια;
Μετά τον τραυματισμό μου δεν μπορούσα να έχω μεγάλα σχέδια για την φετινή χρονιά. Κυρίως τώρα έχω επικεντρωθεί στις προετοιμασίες για την επόμενη χρονιά και την μετάβαση μου στην Αμερική. Δεν ξέρω τι πρέπει να περιμένω από πλευράς απόδοσης εκεί. Είναι ένας καινούργιος κόσμος και ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Αν θα μπορέσω να κερδίσω στην πρώτη χρονιά θα είναι εκπληκτικό αλλά πιστεύω ότι περισσότερο θα είναι μια χρονιά προσαρμογής.

Monster_Ferrandis_MXGP_2016_R07_49X6760[1]

Έχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα…θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στους Έλληνες φίλους του motocross;
Όχι δεν έχω επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα…δεν έτυχε. Ελπίζω όμως να γνωρίσω κάποια στιγμή την χώρα σας και γιατί όχι, να οδηγήσω μαζί με το motocross κοινό εκεί σε κάποια προπόνηση ή ακόμα καλύτερα σε κάποιο GP που μπορεί να διοργανωθεί εκεί στο μέλλον. Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργια πρόσωπα και μέρη κάνοντας αυτό που αγαπάω.

Προφίλ
Ονοματεπώνυμο:
Dylan Ferrandis
Εθνικότητα: Γαλλική
Τόπος Γεννήσεως: Avignon
Ημερομηνία Γεννήσεως: 31/05/1994
Ύψος: 1.76Μ
Βάρος: 64 Kg
Χόμπι: Motocross, BMX, Surf, Skate
Πρώτη μοτοσυκλέτα: PW50 – 3.5 ετών
Ομάδα: Monster Energy Kawasaki Racing Team
Ιστότοπος: www.dylanferrandis.com/ – www.facebook.com/dylanferrandis#22
Πρώτος αγώνας: 2011, Grand Prix Italy, Fermo, MX2
GP νίκες: 1
Πρώτη νίκη:  2015, MXGP της Αργεντινής MX2
Αγαπημένη πίστα: Glen Helen
Καλύτερη ανάμνηση: Νίκη στην Πορτογαλία στην ΕΜΧ250- – Κατάκτηση του Motocross των Εθνών το 2014

Πορεία σε διεθνείς αγώνες
2015 – 15ος – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ2
2014 – 4ος -Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ2  (TEAM CLS KAWASAKI MONSTER ENERGY)
2014 – 3ος – Motocross των Εθνών κατηγορία ΜΧ2
2014 – 1ος – Motocross των Εθνών με την ομάδα της Γαλλίας
2013 – 9ος – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ2  (ROCKSTAR ENERGY BUD RACING KAWASAKI)
2012 – 10ος – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ2  (ROCKSTAR ENERGY BUD RACING KAWASAKI)
2011 – 31ος – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧ2  (ROCKSTAR ENERGY BUD RACING KAWASAKI)
2011 – 2ος – Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών ΕΜΧ2
2011 – 2οι – Motocross των Ευρωπαϊκών Εθνών με την ομάδα της Γαλλίας

50 More posts in ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ category
Recommended for you
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TADDY BLAZUSIAK

Στις αρχές Αυγούστου είχαμε βρεθεί στο μοναδικό Spice it Up Festival για την παρουσίαση των...