Τι έγινε πέρσι στα Γιαννιτσά

(To Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 θα ολοκληρωθεί φέτος στην πίστα των Γιαννιτσών. Ας θυμηθούμε τι είχε γίνει πέρσι στον συγκεκριμένο αγώνα).Στον έκτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2015 στα Γιαννιτσά, ο Γιάννης Τουρατζίδης κατάφερε να διαχειριστεί καλύτερα τις δύσκολες συνθήκες κερδίζοντας τον αγώνα και κατακτώντας τον δεύτερο σερί τίτλο του στην ΜΧ2. Ο Kristian Ilioski ήταν ο νικητής στην ΜΧ1 με τους Σταμάτη Δημολιάνη(ΟΡΕΝ), Αλέκο Κατσινέλη(Quad) και Δημήτρη Τουρατζίδη(ΜΧ2Τ) να φεύγουν νικητές από τα Γιαννιτσά.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross ανέβηκε βόρεια για τον έκτο του αγώνα στην πολύ καλά οργανωμένη πίστα των Γιαννιτσών όπου συνάντησε έναν ασυνήθιστο καιρό για μέσα Ιουνίου. Παρά τις βροχές που έπεσαν μέσα στην εβδομάδα το σωματείο  Ο.Φ.Μ.Γ. έκανε μια πολύ καλή προετοιμασία της πίστας προσφέροντας ιδανικές συνθήκες το Σάββατο και νέα κομμάτια στην χάραξη της πίστας.

IMG_1072

Η πρωινή καταιγίδα της Κυριακής όμως έκανε τους αγώνες λασπερούς και αρκετά δύσκολους χωρίς όμως να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα. Οι 58 αθλητές έδωσαν ηρωικές προσπάθειες να αγωνιστούν στο δύσκολο τερέν, αποσπώντας όμως το δυνατό χειροκρότημα των ελάχιστων θεατών που αψήφησαν τον καιρό και ήρθαν στον αγώνα.

Κατηγορία ΜΧ1
Η απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας και περσινού πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή φεύγοντας για το “ξένα” και την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP, άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία τόσο για την νίκη του αγώνα όσο και για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος.  Αυτός που κατάφερε να πάρει δύο καλές εκκινήσεις και να βρεθεί μπροστά και στα δύο σκέλη ήταν ο Σκοπιανός Kristian Ilioski οδηγώντας γρήγορα και μεθοδικά στις δύσκολες συνθήκες της πίστας. Ο Ilioski(2-1) κέρδισε τον αγώνα  επικρατώντας με το bonus του δεύτερου σκέλους στην ισοβαθμία του με τον εκπληκτικό στα Γιαννιτσά Δημήτρη Βαγγελάκο. Μετά από δύο μέτριες εκκινήσεις ο Βαγγελάκος(1-2) έπιασε σταθερό ρυθμό στα δύο σκέλη και στους τελευταίους γύρους εξαπέλυσε την επίθεση του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

2015 pan-giannitsa (444)

Πρώτη φετινή νίκη για τον K.ilioski στην ΜΧ1.

Στο πρώτο σκέλος κατάφερε να περάσει τον Ilioski στον τελευταίο γύρο κερδίζοντας το πρώτο του φετινό σκέλος ενώ στο δεύτερο καθυστέρησε να περάσει τους Δημήτρη Κοντολέτα και Άρη Τσαρνά μένοντας τελικά από χρόνο, την στιγμή που πλησίαζε για να απειλήσει τον Ilioski. Ο Βαγγελάκος τερμάτισε δεύτερος στον καλύτερο φετινό του αγώνα από πλευράς απόδοσης αλλά και κατάταξης γεγονός που τον έφερε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ισοβαθμία είχαμε και για την τρίτη θέση η οποία κατέληξε και αυτή με τον bonus του δεύτερου σκέλους στον Δημήτρη Κοντολέτα(4-4). Ο αθλητής από την Ζαχάρω αντιμετώπιζε τραυματισμό στον ώμο του, αν και ξεκίνησε καλά και στα δύο σκέλη ωστόσο το τραύμα περιόρισε την απόδοση του. Στο τέλος της ημέρας ο Κοντολέτας ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου αλλά το σημαντικότερο είναι ότι πήρε την πρωτοπορία του πρωταθλήματος αφού όπως είπαμε ο πρωτοπόρος Κουζής, απουσίαζε από τον αγώνα. Ακόμα μια καλή εμφάνιση έκανε ο Κυριάκος Κόττης(3-5) διεκδικώντας την τρίτη θέση του συνόλου. Κινήθηκε γρήγορα και έξυπνα στο πρώτο σκέλος ενώ στο δεύτερο έχασε νωρίς την επαφή του με την πρώτη τετράδα, τερματίζοντας τελικά στην τέταρτη θέση μετά από ισοβαθμία με τον Κοντολέτα. Σταθερούς αγώνες και στα δύο σκέλη έκανε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης(5-6) αποφεύγοντας τα λάθη και τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση της ημέρας. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χρήστο Παπαθεοδώρου(6-7) πετυχαίνοντας τον καλύτερο φετινό του τερματισμό στην έκτη θέση. Άτυχος ο Τσαρνάς στο πρώτο δύσκολο σκέλος, κάνοντας ένα λάθος σε ένα δύσκολο σημείο κάτι που τον ανάγκασε να μην ολοκληρώσει τον αγώνα. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε δυνατά στην δεύτερη θέση όμως και πάλι είχε μια πτώση πιεζόμενος από τον Βαγγελάκο.

Κατηγορία ΜΧ2
Τα Γιαννιτσά έβγαλαν πρωταθλητή! Ο Γιάννης Τουρατζίδης κατάφερε να πάρει τον αγώνα μετά από αρκετές δυσκολίες και προβλήματα, δεν το έβαλε πότε κάτω και έφυγε από τον αγώνα νικητής και πρωταθλητής. Στο πρώτο σκέλος κυνήγησε τον εξαιρετικό στην λάσπη Παναγιώτη Παπίλα όμως αναγκάστηκε να βγάλει νωρίς τα γυαλιά του με αποτέλεσμα να μπει λάσπη στο μάτι του και να δυσκολευτεί αρκετά να συνεχίσει. Πτώσεις και τελικά νέα γυαλιά μετά το πέρασμα του από τα pits τον έφεραν στην δεύτερη θέση. Στο επόμενο σκέλος ο Τουρατζίδης ήταν μεθοδικός, εκμεταλλεύτηκε την πτώση του Παπίλα και πέρασε τον πολύ καλό Δημήτρη Μπάκα για να πάρει το σκέλος και τελικά τον αγώνα. Έχοντας βαθμολογική διαφορά μεγαλύτερη από τους 50 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παπίλα, ο Γ.Τουρατζίδης στέφτηκε πρωταθλητής της κατηγορίας στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς.

2015 pan-giannitsa (154)

Το δεύτερο πρωτάθλημα ήταν πιο δύσκολο δήλωσε ο πρωταθλητής της ΜΧ2 Γιάννης Τουρατζίδης.

Ο άνθρωπός του αγώνα από πλευράς απόδοσης ήταν ο Παναγιώτης Παπίλας. Κυριολεκτικά πετούσε στην βαριά λάσπη του πρώτου σκέλους, δεν έκανε λάθη και έφτασε με την εξέλιξη του αγώνα να “ρίξει γύρο” μέχρι και την δεύτερη θέση!  Στο δεύτερο σκέλος όμως δεν απέφυγε τα λάθη και  ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, δύο πτώσεις τον έφεραν αρκετά πίσω. Κατάφερε με τερματισμούς 1-4 να πάρει την δεύτερη θέση της ημέρας. Με καλές εκκινήσεις και σταθερό αγώνα χωρίς όμως να αποφύγει και αυτός τα λάθη στο δύσκολο τερέν του πρώτου σκέλους,  ο Νίκος Λυρίου(4-3) ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία ο Στάθης Φυσέκης(3-6) πλησίασε πολύ κοντά στο βάθρο τερματίζοντας στην τέταρτη θέση με τον Αλέξανδρο Γεωργαντά(8-5) να αντιμετωπίζει πολλές πτώσεις συμπληρώνοντας την πρώτη πεντάδα. Τον καλύτερο φετινό του τερματισμό πέτυχε ο Δημήτρης Τουρατζίδης(7-7) τερματίζοντας στην έκτη θέση της ΜΧ2 και όπως είναι λογικό ήταν ο νικητής της κατηγορίας ΜΧ2Τ. Εντυπωσίασε ο Δημήτρης Μπάκας στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας οδηγώντας τον αγώνα στην πρώτη θέση έχοντας πίσω του Παπίλα και Τουρατζίδη. Πήρε τελικά την δεύτερη θέση στο σκέλος και την ένατη στο σύνολο αφού ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το πρώτο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Σκληρές μάχες και έντονο ανταγωνισμό με προβλήματα και κακές εκκινήσεις είχαν οι πρωταγωνιστές της κατηγορίας. Όπως σε κάθε λασπερό αγώνα φέτος(Χαλκίδα-Τρίκαλα), ο Δημήτρης Τουρατζίδης(2-1) ήταν πολύ καλός καταφέρνοντας αυτή τη φορά να κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία.

2015 pan-giannitsa (364)

Δυνατός στην λάσπη ο Δημήτρης Τουρατζίδης, αφιέρωσε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ2Τ στην οικογένεια του.

Μετά την νίκη του στον Πύργο ο Νίκος Δεμερδεσλής(1-3) συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις και στα Γιαννιτσά, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση και ψαλιδίζοντας την διαφορά του από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Φραγκίσκο Ζούνη. Ο αθλητής από την Ρόδο και περσινός πρωταθλητής Ζούνης(3-2) αντιμετώπισε προβλήματα με κακές εκκινήσεις και με το βαρύ τερέν τερματίζοντας στην τρίτη θέση της ημέρας. Τέταρτος τερμάτισε ο τοπικός Δημήτρης Καρατζιάς με πέμπτο τον Κων/νο Γάκη και έκτο τον Φώτη Κόλλια.

IMG_0753

Επέστρεψε στις νίκες ο Σ.Δημολιάνης.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
O περσινός πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σταμάτης Δημολιάνης(1-1) κατάφερε να κερδίσει άνετα το πρώτο σκέλος του Σαββάτου ενώ στο δεύτερο σκέλος με την λάσπη μοιράστηκε προβλήματα με τον Χρήστο Τομαρά(2-2) τερματίζοντας πρώτος με μικρή διαφορά. Ο Τομαράς τερμάτισε στην δεύτερη θέση με τον Κυριάκο Κουτσιουκώστα(3-3) να επιστρέφει στην ενεργό δράση τερματίζοντας στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Πέτρος Τανούσης(5-4) με πέμπτο τον Φίλιππο Γιακουμάκη(4-6) και έκτο τον Κων/νο Παπαδόπουλο(9-5).

IMG_1667

Πρώτη νίκη για τον Α.Κατσινέλη στα Quad.

Κατηγορία Quad
Τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία κέρδισε ο Αλέκος Κατσινέλης(4-1) πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο σκέλος στην λάσπη και κερδίζοντας στην ισοβαθμία του αγώνα με τον νικητή του πρώτου σκέλους Σπύρου Μπίρλη(1-4). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο τοπικός Χαρίλαος Μαυρίδης(3-2) με τέταρτο τον Κων/νο Ντούζο(2-5) που μετά την απουσία του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Γιώργου Καπέλη για οικογενειακούς λόγους, επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Ζαχαρίας Χριστόπουλος(6-3) με έκτο τον Απόστολο Τριανταφύλλου(5-6).

Επόμενος αγώνας 04-05/07/15 Πύργος.

4027 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
AMOTOE – ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ 2024

Αναρτήθηκε η λίστα των υποψηφίων για τις προσεχής αρχαιρεσίες της ΑΜΟΤΟΕ, την οποία μπορείτε να...