7ος Αγώνας Παν. Πρωτ. ΜΧ 2016, Γιαννιτσά – Η στέψη των πρωταθλητών

IMG_6937Με τον αγώνα των Γιαννιτσών ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2016 σε έναν αγώνα όπου η ζέστη και οι μαχητικότητα των αγωνιζομένων κυριάρχησαν το διήμερο. Στις περισσότερες κατηγορίες κρίθηκαν οι τίτλοι ενώ δεν έλειψαν και οι ευχάριστες εκπλήξεις με κυριότερη την νίκη του Άνάργυρου Τσαρνά στην κατηγορία της ΜΧ1.

Το σωματείο ΟΦΜ Γιαννιτσών ανέλαβε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην καρδιά του καλοκαιριού ελπίζοντας ότι στην Βόρεια Ελλάδα τα πράγματα θα είναι καλύτερα από πλευράς θερμοκρασιών. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από ένα καυτό ήλιο που πραγματικά έφτασε στα όρια τους οργανωτές, παράγοντες και φυσικά τις μοτοσυκλέτες και τους αθλητές. Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες οι διοργανωτές κατάφεραν να κάνουν ένα καλό αγώνα με συμμετοχές που άγγιξαν τις 60 (με την προσθήκη των ξένων αθλητών) αλλά όπως ήταν αναμενόμενο με την ζέστη, υπήρχαν ελάχιστοι θεατές. Κρίμα, γιατί παρά την αφόρητη ζέστη οι αγωνιζόμενοι έδειξαν να έχουν όρεξη για δυνατές μάχες προσφέροντας θέαμα σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τον αγώνα. Στο τέλος παίχτηκε και η τελευταία πράξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross με την στέψη των πρωταθλητών του 2016 με τους περισσότερους από αυτούς να κατακτούν τον τίτλο στο τελευταίο αγώνα.

IMG_7481

Κατηγορία ΜΧ1
Ανοιχτοί λογαριασμοί για την μεγάλη κατηγορία με τον Παναγιώτη Κουζή να έχει σημαντικό προβάδισμα 28 βαθμών στην βαθμολογία αλλά να μην έχει κατακτήσει τον τίτλο πριν τον αγώνα των Γιαννιτσών. Στο πρώτο σκέλος ο περσινός πρωταθλητής και δεύτερος της βαθμολογίας Δημήτρης Κοντολέτας πήρε την εκκίνηση και προσπάθησε να κρατήσει την πρώτη θέση από τον Κουζή που τον πίεζε. Στον δεύτερο γύρο ο Κουζής πέρασε στην πρώτη θέση με τον Κοντολέτα να αρχίζει να χάνει έδαφος και θέσεις στην συνέχεια του αγώνα. Την καταδίωξη του Κουζή ανέλαβε για ακόμα μια φορά φέτος ο Hristian Ilioski. Ο αθλητής από την Π.Γ.Δ.Μ. δεν τα παράτησε ποτέ και στην γραμμή του τερματισμού πλησίασε στην ρόδα τον Κουζή τερματίζοντας χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του. Ο Κουζής όμως με την νίκη του είχε κατακτήσει τον 14ο πανελλήνιο τίτλο του στο motocross πετυχαίνοντας ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του θεσμού. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε την εκκίνηση και οδήγησε  με μικρή διαφορά από τον Άρη Τσαρνά η οποία έμεινε σταθερή για αρκετή ώρα. Στα μισά του αγώνα ο Κουζής έδειξε να κόβει ρυθμό προφανώς επιρεασμένος από την ζέστη, αφήνοντας τον Τσαρνά να περάσει στην πρώτη θέση και να απομακρυνθεί ελαφρώς.

IMG_6937

Ο Α.Τσαρνάς πήρε την πρώτη του νίκη στην ΜΧ1.

Ο Τσαρνάς στο τέλος πήρε άξια την νίκη με δεύτερο τον Ilioski αφού ο Κουζής στους τελευταίους γύρους είχε σκασμένο εμπρός ελαστικό τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση(τρίτος στο σύνολο). Η νίκη του Τσαρνά(3-1)  στο δεύτερο σκέλος με συνδυασμό της δύσκολης τρίτης θέσης μετά από κακή εκκίνηση που τερμάτισε στο πρώτο σκέλος, του έδωσαν την πρώτη του νίκη στην μεγάλη κατηγορία και έγινε ο τρίτος αθλητής που κερδίζει αγώνα φέτος στην ΜΧ1. Με δύο δεύτερες θέσεις ο “pole man” του Σαββάτου Ilioski(2-2) ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με τον Γιώργο Ηλιόπουλο(5-4) να τερματίζει στην τέταρτη θέση μετά από σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη με τους Κοντολέτα και Νίκο Λυρίου. Στο πρώτο σκέλος ο Λυρίου(9-3) είχε μια πτώση που τον επηρέασε στην συνέχεια του αγώνα τερματίζοντας πολύ πίσω αλλά στο δεύτερο ήταν πιο αποφασισμένος και έδωσε σκληρή μάχη για την τρίτη θέση την οποία και κέρδισε από τον Ηλιόπουλο. Ο Λυρίου τερμάτισε στην πέμπτη θέση του συνόλου με έκτο τον Κοντολέτα(4-8) που αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα υγείας που δεν του επέτρεψε να οδηγήσει στις δυνατότητες του.

Κατηγορία ΜΧ2
Ο τίτλος για την κατηγορία είχε ξεκαθαρίσει από τον αγώνα της Κοζάνης με τον Μανώλη Κρητικό να κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση  όμως τα πράγματα ήταν ακόμα ανοιχτά για τους Παναγιώτη Παπίλα και Γιάννη Τουρατζίδη. Οι δυο τους βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις του πρώτου σκέλους με τον Παπίλα να απολαμβάνει μια διαφορά τριών δευτερολέπτων από τον Τουρατζίδη. Στο τέλος του σκέλους όμως ο Τουρατζίδης πλησίασε και έκανε την κίνηση του στον Παπίλα για την πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι το τέλος του σκέλους. Ο Παπίλας στην προσπέραση έκανε ένα λάθος που τον τελικά τον καθυστέρησε χάνοντας άμεσα την επαφή του με τον πρωτοπόρο, τερματίζοντας έτσι στην δεύτερη θέση. Στο δεύτερο σκέλος, τον Παπίλα με τον Κρητικό τους έπιασε η αργή μπάρα των Γιαννιτσών και για την πρώτη θέση έγινε όμορφη μάχη μεταξύ Τουρατζίδη και Αλέξανδρου Γεωργαντά, μέχρι ο Γεωργαντάς να μείνει από δυνάμεις και να αφήσει την μάχη.

IMG_7258

Ο Γ.Τουρατζίδης έψαχνε ολόκληρη τη χρονιά για μια νίκη…ήρθε αργά, στον τελευταίο αγώνα της ΜΧ2.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τουρατζίδης(1-1) πήρε στον τελευταίο αγώνα την πρώτη του φετινή νίκη, ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετώπισε μέσα στην χρονιά με πολλά λάθη που του στέρησαν νίκες και βαθμούς στο πρωτάθλημα. Στα Γιαννιτσά τα έκανε όλα σωστά και πήρε την νίκη και την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα. Παρά τις κακές του  εκκινήσεις ο Κρητικός(3-2) κυνήγησε τον αγώνα ανεβαίνοντας πολλές θέσεις ειδικά στο δεύτερο σκέλος που έφυγε σχεδόν τελευταίος. Ο πρωταθλητής της κατηγορίας πήρε τελικά την δεύτερη θέση και ήταν μόλις η δεύτερη φορά φέτος που δεν κέρδισε τον αγώνα(με χειρότερο αποτέλεσμα την δεύτερη θέση), δείχνοντας την κυρίαρχη παρουσία του στο πρωτάθλημα. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γεωργαντάς(4-3) έχοντας αποκτήσει ταχύτητα στους τελευταίους αγώνες αλλά αν δεν έμενε πίσω, κυρίως από αντοχή και από λάθη, θα μπορούσε να έχει πάρει νίκες την φετινή χρονιά. Ανέβασε ταχύτητα και ο Παπίλας(2-6) στους τελευταίους αγώνες και η τέταρτη θέση στον αγώνα από το λάθος του δεύτερου σκέλους δεν δείχνει ολόκληρη την εικόνα του Χαλκιδαίου αθλητή που πάλεψε για την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα αλλά έμεινε τελικά τρίτος στην βαθμολογία. Πολύ καλό αγώνα έκανε ο Φραγκίσκος Ζούνης(4-4) για την πέμπτη θέση της ημέρας, ένας νεαρός αθλητής που ανεβάζει χρόνο με τον χρόνο την απόδοση του. Την εξάδα συμπλήρωσε ένας ακόμα νεαρός αθλητής που ανεβάζει απόδοση τα τελευταία χρόνια και είναι ο Δημήτρης Τουρατζίδης(7-7) που τα πήγε πολύ καλά σε ακόμα έναν αγώνα της ΜΧ2 και φυσικά ήταν ο κορυφαίος της ΜΧ2Τ που αγωνίζεται.

IMG_7243

Ο Δ.Τουρατζίδης συνεχίζει την παράδοση των πρωταθλητών της οικογένειας κατακτώντας ακόμα έναν τίτλο αυτή τη φορά στην ΜΧ2Τ.

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Όχι μόνο τερμάτισε στην έκτη θέση της ΜΧ2 αλλά κέρδισε τον αγώνα και το πρωτάθλημα ο Δημήτρης Τουρατζίδης(1-1) στην υποκατηγορία νέων MX2T. Ο Δημήτρης κέρδισε σχεδόν όλους τους αγώνες την κατηγορίας και έδειξε ότι είναι έτοιμος για μεγαλύτερες διακρίσεις στην ΜΧ2. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Φώτης Κόλλιας(2-2) καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση και στο πρωτάθλημα ενώ στην τρίτη θέση μετά από καλή εμφάνιση τερμάτισε ο Στέλιος Σκορδάς(3-3) κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Στην τέταρτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο Κων/νος Γάκης(4-4).

IMG_7148

Ο X.Τομαράς φεύγει μπροστά με τον ολοκαίνουργιο άσσο του για ακόμα μια διπλή νίκη.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Με τον άσσο στην μοτοσυκλέτα του αφού κατέκτησε μαθηματικά τον τίτλο στον προηγούμενο αγώνα, ο Χρήστος Τομαράς(1-1) κράτησε πίσω του τον Παναγιώτη Καδόγλου στο πρώτο σκέλος και τον Διονύση Κονδυλόπουλο και Βασίλη Μπαμπά στο δεύτερο για να πάρει ακόμα μια διπλή νίκη στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Δημήτρης Βασιλειάδης(3-3) που ήταν πιο σταθερός και επικράτησε στην πρώτη τριάδα από τον ανταγωνισμό. Μεγάλη μάχη για την δεύτερη θέση στην βαθμολογία με τους Κονδυλόπουλο, Βασίλη Μπαμπά και Καδόγλου να του χωρίζουν εννέα βαθμοί μετά την απόσυρση από το πρωτάθλημα του περσινού πρωταθλητή Σταμάτη Δημολιάνη. Την τρίτη θέση στον αγώνα πήρε ο Καδόγλου(2-4) με τέταρτο τον Μπαμπά(6-2) και πέμπτο τον Κονδυλόπουλο(4-4) που τελικά πήρε την δεύτερη θέση στην βαθμολογία αφήνοντας στην τρίτη θέση τον Μπαμπά. Την εξάδα για την κατηγορία συμπλήρωσε ο Νικόλαος Μυλωνίδης(8-6)

IMG_6545

Ο Α.Σάγμαλης των φετινών διεθνών διακρίσεων και νικητής του αγώνα των Γιαννιτσών.

Κατηγορία ΜΧ85
Ο Ανδρέας Ανδρεόυ(4-3) ήθελε μόλις ένα βαθμό για να πάρει το πρωτάθλημα της κατηγορίας και μετά από ένα συντηρητικό αγώνα στην τρίτη θέση της ημέρας κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην ΜΧ85. Ο μεγάλος του φετινός αντίπαλος και δεύτερος στο φετινό πρωτάθλημα ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1), πήρε δύο άνετες νίκες στα Γιαννιτσά δείχνοντας έτοιμος για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συμμετέχει σε ένα μήνα στο Loket της Τσεχίας. Την δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο Nikolai Malinov(2-2) κερδίζοντας σκληρές μάχες με τους Γιώργο Καριώτη και Ανδρεόυ. Ο Καριώτης(3-4) έδειξε αρκετά ανεβασμένος σε αυτόν τον αγώνα και θα μπορούσε για ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την τέταρτη θέση. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Ευαγγελόπουλος(4-4) με έκτη την μοναδική κοπελιά της κατηγορίας την Μαρκέλα Κωστάκη(7-6).

IMG_6455

Έκλεισε την χρονιά με νίκη και πρωτάθλημα ο Μ.Κανάκης στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Με διπλή νίκη κατέκτησε το πρωτάθλημα ο Μάριος Κανάκης(1-1) στην μικρή κατηγορία της ΜΧ65 επικρατώντας του μεγάλου του φετινού αντιπάλου του Μιχάλη Σαραντινούδη(2-2) που πήρε άξια την δεύτερη θέση στον αγώνα και στο πρωτάθλημα. Τρίτος στον αγώνα και στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Νικόλας Κανελλόπουλος(4-3) με τέταρτο τον πολύ καλό Σταύρο Βαγγελακάκη(3-4) και πέμπτη την δεύτερη κοπέλα του αγώνα την Δέσποινα Μανδάνη(5-6). Την εξάδα συμπλήρωσε ο Στέλιος Μουρατίδης(6-7).

IMG_6604

Τίτλος Νο2 για τον Κ.Ντούζο στα Quad.

Κατηγορία Quad
Αήττητος σε αγώνες παρέμεινε ο Βούλγαρος αθλητή Martin Milev(1-1) κερδίζοντας και αυτόν τον αγώνα με μια παρουσία, που όπως δηλώνουν οι Έλληνες συναθλητές του είναι σημαντική για να ανέβει το επίπεδο. Ο Milev δεν βαθμολογείτε στο εθνικό μας πρωτάθλημα και έτσι ο σχεδόν μόνιμα δεύτερος Κων.νος Ντούζος(2-2) κατέκτησε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στην κατηγορία.  Ο Αλέκος Κατσινέλης(3-3) ήταν πάντα εκεί κοντά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα αλλά και σε αυτόν τον αγώνα με την τρίτη θέση,  για να διεκδικήσει όποτε του δινόταν η ευκαιρία τον τίτλο παίρνοντας άξια την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.  Όμορφες μάχες έδωσε ο Απόσοτλος Τριανταφύλλου(4-4) και μάλιστα πάλεψε στον αγώνα και κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, όμως στο τέλος προτίμησε να σιγουρέψει την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα. Οι Νικόλαος Μήτσης(5-7) και ο Θρασύβουλος Κοντζιάς(0-5) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα τερματίζοντας πέμπτος και έκτος αντίστοιχα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

 

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...