MXGP – Ο K.Strijbos παίρνει μια σημαντική νίκη στο Lommel

Anstie_MXGP_14_B_2016Από το 2007 είχε να πάρει νίκη ο Kevin Strijbos και επέστρεψε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP 2016 στον πιο σημαντικό αγώνα για την πατρίδα του το Βέλγιο και την ομάδας του την Suzuki. Στην ΜΧ2 ο Max Anstie κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά  στο Lommel.

Κατηγορία ΜΧGP
Η Suzuki έχει επενδύσει στους Βέλγους για την εργοστασιακή της ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κάπου πίσω από τα δέντρα της πίστας του Lommel, βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις της ομάδας. Στον φετινό αγώνα του Lommel είχε ντυθεί με τα χρώματα του 1991 φέρνοντας μια ρετρό κατάσταση στα paddocks και έναν επετειακό χαρακτήρα στην ομάδα. Η νίκη του Kevin Strijbos ίσως δεν θα μπορούσε να έρθει πιο κατάλληλη στιγμή.  Ο Βέλγος είναι σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, και έδωσε σκληρές μάχες για την πρώτη τριάδα και στα δύο απαιτητικά σκέλη του Lommel. Οι δύο τρίτες θέσεις ήταν αρκετές για τον φέρουν μετά από εννέα χρόνια και το Lierop του 2007, ξανά στο πρώτο σκαλί στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Μετά την νίκη του στην Τσεχία ο Max Nagl(1-7) συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και στο Βέλγιο κερδίζοντας άνετα το πρώτο σκέλος ενώ βρέθηκε στην δεύτερη θέση στο δεύτερο. Όμως είχε μια πτώση χάνοντας την δεύτερη θέση στο σκέλος και την πρώτη στο σύνολο, μια πτώση που όπως δήλωσε ήξερε ότι έπρεπε να αποφύγει όμως δεν τα κατάφερε στην δύσκολη πίστα του Lommel. Τερμάτισε τελικά στην δεύτερη θέση του αγώνα.

StrijbosSat_MXGP_14_B_2016

Το 2007 ο K.Strijbos ήταν το ανερχόμενο μεγάλο αστέρι της τότε ΜΧ1. Πολλοί τραυματισμοί και αλλαγές κράτησαν τον Βέλγο μακριά από νίκες. Επέστρεψε στην Suzuki με την οποία έχει κερδίσει όλους  τους αγώνες του στην μεγάλη κατηγορία.

Από το πουθενά, ο Antono Cairoli(6-2) βρέθηκε στην δεύτερη θέση του βάθρου. Δεν είναι ο γνωστός Cairoli που είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν, ειδικά στην άμμο, αλλά ο Toni ψάχνει συνέχεια τον καλό του εαυτό γεγονός που τον επανέφερε πάνω στο αγαπημένο του 350 στους τελευταίους δύο αγώνες. Ακόμα μια καλή εμφάνιση για τον Jeremy vanHorebeek(7-4) που όπως φαίνεται η συνέχιση του συμβολαίου του με την Yamaha τον έχει απαλλάξει από το άγχος και βρίσκεται από τότε συχνά κοντά στο βάθρο. Για πρώτη φορά φέτος δεν τερμάτισε στο βάθρο ο Tim Gjser(15-1) αν και κέρδισε άνετα το δεύτερο σκέλος. Στο πρώτο όμως, η μέτρια εκκίνηση του και η πτώση του, φανερά από κούραση, του στέρησαν βαθμούς για το βάθρο, περιορίζοντας τον στην πέμπτη θέση. Για το πρωτάθλημα, ο Cairoli μπόρεσε να του μειώσει μόλις πέντε βαθμούς την διαφορά, που τώρα βρίσκεται στους 103! Την εξάδα συμπλήρωσε ο περσινός νικητής του αγώνα ο Shaun Simpson(2-12) με ένα καλό πρώτος σκέλος και ένα καταστροφικό δεύτερο με κακή εκκίνηση και πτώση. Προβλήματα με πτώσεις και για τον περσινό πρωταθλητή Romain Febvre(5-27) που τον έφεραν τελικά πολύ πίσω στην κατάταξη.

Αποτελέσματα Lommel, MXGP: 1. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 40  2. Maximilian Nagl (GER, HUS), 39  3. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 37  4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 32 5. Tim Gajser (SLO, HON), 31  6. Shaun Simpson (GBR, KTM), 31 7. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 29  8. Clement Desalle (BEL, KAW), 29 9. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 26 10. Tanel Leok (EST, KTM), 22

Κατηγορία ΜΧ2
Ένα από καλύτερα σκέλη της σεζόν ήταν το πρώτο της κατηγορία με τέσσερις αναβάτες να δίνουν την μάχη της πρώτης θέσης σχεδόν σε ολόκληρο τον αγώνα. Μετά τους Brian Bogers, Dylan Ferrnadis και Petar Petrov o περσινός νικητής του αγώνα Max Anstie(1-1) πήρε με την σειρά του την πρωτοπορία και δεν την άφησε μέχρι και τον τερματισμό. Στο δεύτερο σκέλος επανέλαβε τον θρίαμβο του περνώντας για την πρώτη θέση τον Jeremy Seewer, κερδίζοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή τον αγώνα του Lommel. O Seewer(4-2) είχε μια κακή και μια καλή εκκίνηση στα αντίστοιχα σκέλη, τερματίζοντας όμως στις πρώτες θέσεις και τις δύο φορές για να πάρει την δεύτερη θέση του αγώνα και να συνεχίσει την καλή εμφάνιση της Suzuki στο Lommel.

Anstie_MXGP_14_B_2016

Ο M.Anstie έγινε ο τρίτος οδηγός που κερδίζει αγώνα στην ΜΧ2 φέτος. Πρώτη του φετινή νίκη, τρίτη συνεχόμενη στο Lommel και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς κατασκευαστές.

Ξανά στην τρίτη θέση τερμάτισε στο Lommel ο Petar Petrov(2-6) εδραιώνοντας το όνομα του στους sand-masters της κατηγορίας. Άτυχος ο Brian Bogers(5-4) μετά την πτώση του στο πρώτο σκέλος ενώ οδηγούσε τον αγώνα. Θα μπορούσε να έχει τερματίσει στο βάθρο αλλά στο Lommel οι πτώσεις είναι συχνό φαινόμενο. Αντίθετα με σταθερούς αγώνες αλλά με μέτριες εκκινήσεις ο Benoit Paturel(3-7) έκανε αρκετές προσπεράσεις και ανέβαινε θέσεις και στα δύο σκέλη, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του πέτυχε ο Calvin Vlaanderen(7-5) τερματίζοντας στην έκτη θέση ενώ να αναφέρουμε ότι ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Τσεχία ο Dylan Ferrandis(30-3) είχε πτώση στο πρώτο σκέλος και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη ενώ στο δεύτερο κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jeffrey Herlings είχε το βαθμολογικό πλεονέκτημα να χάσει ακόμα ένα GP για να αναρρώσει από τον τραυματισμό του, παραμένοντας όμως στην κορυφή της βαθμολογίας και με σημαντική διαφορά. Επίσης ο Pauls Jonnas δεν συμμετείχε μετά την άσχημη πτώση του στην Τσεχία και την διάσειση που υπέστη επιλέγοντας και αυτός να συνέλθει πλήρως μέχρι να επιστρέψει στους αγώνες κάτι που ανάγκασε την ΚΤΜ να ρίξει στην ΜΧ2 τον αθλητή της από την EMX250 Davy Pootjes(15ος) για να έχει παρουσία στην κατηγορία.

Αποτελέσματα Lommel, MX2: 1. Max Anstie (GBR, HUS), 50 2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 40  3. Petar Petrov (BUL, KAW), 37 4. Brian Bogers (NED, KTM), 34  5. Benoit Paturel (FRA, YAM), 34  6. Calvin Vlaanderen (NED, KTM), 30  7. Michele Cervellin (ITA, HON), 23  8. Lars van Berkel (NED, HUS), 21 9. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 20  10. Alvin Östlund (SWE, YAM), 19

Βαθμολογίες

MXGP Championship Top Ten:
1. Tim Gajser (SLO, HON), 607
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 504
3. Maximilian Nagl (GER, HUS), 490
4. Romain Febvre (FRA, YAM), 464
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 445
6. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 417
7. Valentin Guillod (SUI, YAM), 292
8. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 277
9. Clement Desalle (BEL, KAW), 273
10. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 264

MX2
1. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 597
2. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 510
3. Pauls Jonass (LAT, KTM), 403
4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 393
5. Dylan Ferrandis (FRA, KAW), 378
6. Max Anstie (GBR, HUS), 366
7. Aleksandr Tonkov (RUS, YAM), 320
8. Petar Petrov (BUL, KAW), 319
9. Samuele Bernardini (ITA, TM), 294
10. Brian Bogers (NED, KTM), 280

Επόμενος αγώνας 07/08/16 Frauenfeld – Gachnang Ελβετία.

4016 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ TRENTINO

Ένας από τους αώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που παρουσιάζει ξεχωριστές μάχες είναι αυτός του...