1ος Αγώνας ΜΧ Ν.Ελλάδος 2016, Αρχ. Ολυμπία – Κέρδισαν οι θεατές!

IMG_7701Στην αναβαθμισμένη και άψογα προετοιμασμένη πίστα του Πλατάνου στην Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε το Πρωτάθλημα ΜΧ Νοτίου Ελλάδος 2016. ‘Ολα λειτούργησαν υπέρ των θεατών που μπόρεσαν να απολαύσουν δυνατούς αγώνες υπό σκιά στις κερκίδες και στους χώρους υποδοχής που είχε ετοιμάσει ο ΑΟΛΜΟ.

Το σωματείο του ΑΟΛΜΟ φαίνεται να έχει “πιάσει το νόημα” ότι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσει το ελληνικό motocross είναι να επενδύσει στο κομμάτι των θεατών. Κερκίδες υπό σκιά, καντίνα σε σωστό σημείο στημένη και με λογικές τιμές αλλά και χωρίς υποχρεωτικό εισιτήριο ήταν ένα πακέτο που θα ικανοποιούσε και τον πιο απαιτητικό θεατή motocross. Παράλληλα η δουλειά που είχε γίνει στον αγωνιστικό χώρο ήταν του γνωστού επιπέδου που μας έχει συνηθίσει η πίστα του Πλατάνου στο παρελθόν, που μαζί με τις ικανοποιητικές θερμοκρασίες για την εποχή και την κατά διαστήματα συννεφιά, συνέβαλλαν στον υψηλό αριθμό θεατών. Οι συμμετοχές κινήθηκαν στο ικανοποιητικό επίπεδο των 78 αθλητών,  αν και περιμέναμε περισσότερους στην έναρξη του δημοφιλή θεσμού, πιστεύουμε ότι έπαιξε ρόλο η καλοκαιρινή ανάπαυλα και στον επόμενο αγώνα θα δούμε περισσότερες συμμετοχές.

IMG_7640

Κατηγορία ΜΧ-Εxpert
To μεγάλο φαβορί του αγώνα ήταν ο τοπικός Δημήτρης Κοντολέτας(1-1) και επιβεβαίωσε τον τίτλο του πετυχαίνοντας τους ταχύτερους χρόνους, επικρατώντας άνετα και στα δύο σκέλη της κατηγορίας, δείχνοντας πανέτοιμος για την συμμετοχή του στο Motocross των Εθνών τον Σεπτέμβριο, με την Εθνική μας ομάδα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σταμάτης Δημολιάνης(4-2) δίνοντας σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη αλλά κυρίως στο δεύτερο κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Δημήτρη Μπάκα(3-3) κερδίζοντας το bonus στην μεταξύ τους ισοβαθμία.

IMG_7701

Έτοιμος για την Maggiora o Δ.Κοντολέτας.

Ο Μπάκας επέστρεψε από τραυματισμό και έπρεπε να δώσει πολλές μάχες για να βρεθεί στην πρώτη τριάδα για να ανέβει τελικά στην τρίτη θέση του βάθρου. Στην τέταρτη θέση ο Βαλάντης Λαγούδης(5-4) έδωσε και αυτός αρκετές μάχες στην κατηγορία του αλλά και με την ΜΧ1, μια και οι δύο κατηγορίες έτρεχαν σε κοινά σκέλη. Στην πέμπτη θέση ο Παύλος Σιδέρης(6-5) κόντρα στα μεγάλα 450 με το 250αράκι του αλλά και ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(2-0) που δεν ευτύχησε να τερματίσει το δεύτερο σκέλος λόγω πτώσεων και να ζευγαρώσει το καλό του αποτέλεσμα στο πρώτο σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ1
Πολλοί οδηγοί ίδιου επιπέδου βρέθηκαν στην κατηγορία και όπως ήταν αναμενόμενο το θέαμα και οι ανατροπές κυριάρχησαν στους αγώνες της ΜΧ1. Με τερματισμούς 3-1 ο Σοφοκλής Μαμμωνάς πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην κατηγορία κερδίζοντας μάχες αλλά έχοντας και καλές εκκινήσεις που ήταν το κλειδί για την τελική επικράτηση.

IMG_7940

Ο Σ.Μαμμωνάς κέρδισε την πρώτη μάχη σε μια κατηγορία που όπως φαίνεται θα έχει πολλές μέχρι το τέλος.

Στην δεύτερη θέση και μετά από ισοβαθμία με τον Μαμμωνά ο Κων/νος Μούρκος(1-3) κέρδισε το χαοτικό από πλευράς ανταγωνισμού πρώτο σκέλος της κατηγορίας αλλά στο δεύτερο η κακή του εκκίνηση τον έφερε να μάχεται για μια θέση στην πρώτη τριάδα. Επιστροφή στους αγώνες για τον Μανώλη Σκύβαλο(2-2) οδήγησε δυνατά και στα δύο σκέλη όμως δεν είχε την ταχύτητα των προηγούμενων ετών και παρά τους καλούς τερματισμούς του περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Σωτηρόπουλος(4-4) κάνοντας πολύ δουλειά μετά τις δύο καταστροφικές του εκκινήσεις με πέμπτο τον Ευάγγελο Μουρίκα(5-7) και έκτο τον Νίκο Τατάνη(6-6).

Κατηγορία ΜΧ2
Η κατηγορία “φωτιά” στο Νοτίου δικαίωσε την φήμη της με δύο εκπληκτικά σκέλη με έντονο ανταγωνισμό και εναλλαγές θέσεων. Ο Κων/νος Μπετίνης(1-1) παρά τις κακές του εκκινήσεις σταδιακά ανέβαινε θέσεις φτάνοντας και τις δύο φορές μέχρι και την πρώτη θέση κερδίζοντας άνετα τον αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλας Φανουράκης(4-2) μετά από μέτριες εκκινήσεις και στα δύο σκέλη, κέρδισε όμως τις μάχες που έπρεπε, ειδικά στο πρώτο σκέλος,  χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει την πρώτη θέση.

IMG_7776

Αθόρυβος και αποτελεσματικός ο Κ.Μπετίνης στην ΜΧ2.

Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιώργο Σπύρη(5-3) τερματίζοντας στην τρίτη θέση του βάθρου, δείχνοντας ότι με υπομονή και σωστή δουλειά μπορεί να πετύχει διακρίσεις. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος(7-4) δίνοντας και αυτός πολλές μάχες μετά από κακές εκκινήσεις με πέμπτο τον Σπύρο Κροκίδα(6-6) άλλον έναν αθλητή που έχει ανεβάσει την απόδοση του το τελευταίο διάστημα. Στην έκτη θέση ο φίλος του Απόλλωνας Συναπίδης(11-4) που βρέθηκε μάλιστα να οδηγεί για μερικούς γύρους το δεύτερο σκέλος.

IMGP6060 mail

Όπως πάντα καταιγιστικός στον Πλάτανο ο Α.Καρνάσης, δεν είχε αντίπαλο στην ΟΡΕΝ(φωτό: Λ.Τσακρίλης)

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Σε άλλο επίπεδο από τον ανταγωνισμό ο τοπικός Αλέκος Καρανάσης(1-1) κέρδισε άνετα και τα δύο σκέλη του αγώνα με τον Κων/νο Παπαδόπουλο(2-2) να μην μπορεί να τον απειλήσει και στα δύο σκέλη αλλά και να απειληθεί από την τρίτη θέση. Ο πρεσβύτερος της κατηγορίας Σπύρος Μητρόπουλος(4-5) επέστρεψε στους αγώνες και μάλιστα κατάφερε να ανέβει στο βάθρο δίνοντας όμορφες μάχες στην πρώτη εξάδα. Επιστροφή στους αγώνες και για τον Νίκο Βερράρο(6-4) που είχε όμορφη μάχη στο δεύτερο σκέλος με τον Νίκο Μυλωνίδη(0-3) τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της ημέρας. Πέμπτος ήταν ο Μιχάλης Ζώης(4-8) με έκτο τον Αριστείδη Πολύδωρο(8-6).

IMG_7564

Ο Α.Ανδρέου κέρδισε σε ρυθμούς προπόνησης την ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Παρουσία του πανελλήνιου πρωταθλητή της κατηγορίας για το 2016 Ανδρέα Ανδρέου(1-1) η πρώτη θέση θα ήταν δύσκολη για τους υπόλοιπους αθλητές. Ο Ανδρέου σε ρυθμό προπόνησης κέρδισε και τα δύο σκέλη χωρίς ποτέ να απειληθεί από τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας στο Νοτίου Κων/νο Ευαγγελόπουλο(2-2) που και αυτός με την σειρά του τερμάτισε άνετα στην δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση επικράτησε ο Σταύρος Μαυράκης(3-3) με τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλο(4-7) τέταρτο, τον Αλέξανδρο Κατσαμβριά(8-4) πέμπτο και τον Γιώργο Μαυράκη(6-5) έκτο.

IMG_7604

Ο Μ.Σαραντινούδης ξεκίνησε με νίκες την χρονιά στο Νοτίου.

Κατηγορία ΜΧ65
Οι μικρότεροι σε ηλικία αθλητές έδωσαν τον καλύτερο του εαυτό και η μάχη της πρώτης θέσης μονοπώλησε το ενδιαφέρον μεταξύ του Μιχάλη Σαραντινούδη(1-1) και του περσινού πρωταθλητή της κατηγορίας Νίκου Κανελλόπουλου(2-2). Ο Σαραντινούδης πέρασε τον Κανελλόπουλο και στα δύο σκέλη, και με διαφορά ασφαλείας, κέρδισε τον αγώνα. Ο Κανελλόπουλος δεν τα παράτησε ποτέ καταδιώκοντας τον πρωτοπόρο τερματίζοντας τελικά δεύτερος. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Σακελαρίου(4-3) κερδίζοντας με καλύτερο αποτέλεσμα στο δεύτερο σκέλος την μάχη του με τον Σωτήρη Φωτάκη(3-4). Την πεντάδα συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Τεμέντες(5-5).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Επόμενος αγώνας 18/9/16 Αίγιο.

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...