2ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος 2016, Αίγιο – “Εντός Έδρας”

img_8278Ο δεύτερος αγώνας του Πρωταθλήματος Motocross Νότιας Ελλάδας 2016 πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Αιγίου με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να αγωνίζεται “Εντός Έδρας” κερδίζοντας άνετα την κορυφαία κατηγορία της MX-Expert. Επιστροφή στις νίκες για τον Μανώλη Σκύβαλο στην ΜΧ1, ενώ ο συντοπίτης του από την Κρήτη Κων/νος Μπετίνης επικράτησε ξανά στην ΜΧ2. Διπλές νίκες για τους Αλέκο Καρανάση(ΟΡΕΝ), Ανδρέα Ανδρέου(ΜΧ85) και Μιχάλη Σαραντινούδη(ΜΧ65).

Γρήγορη συνέχεια για το Πρωτάθλημα Motocross Νότιας Ελλάδας 2016  μετά από είκοσι ημέρες πέρασε από την Αρχ.Ολυμπία στο Αίγιο για τον δεύτερο αγώνα του θεσμού. Εκεί το τοπικό σωματείο ΠΑ.ΛΕ.ΜΟΤ ξεπέρασε αρκετά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην πίστα την διάρκεια του καλοκαιριού(έλλειψη νερού)  και κατάφερε να πλησιάσει τα πολύ καλά επίπεδα διοργανώσεων που μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν. Η πίστα βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, χρειάστηκε όμως το βρέξιμο της, και όπως πάντα όλα κύλησαν ομαλά με μοναδικές εξαιρέσεις ένα μικρό πρόβλημα στα αποτελέσματα ενώ στα αρνητικά ήταν οι ελάχιστοι θεατές στον αγώνα. Κρίμα γιατί πραγματικά έχασαν όμορφους αγώνες με αρκετές συμμετοχές(80 συνολικά), με δυνατές μάχες και με πολλές εναλλαγές θέσεων ενώ δεν έλειψαν και τα απρόοπτα με πτώσεις, αλλά ευτυχώς με ελάχιστους τραυματισμούς.

Κατηγορία MX-Expert
Όπως μας έχει συνηθίσει το Νοτίου, όταν περνάει από την πόλη κάποιου οδηγού που πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross συνήθως αυτός κερδίζει και τον αγώνα. Στο Αίγιο το όνομα του Γιώργου Ηλιόπουλου είναι συνυφασμένο με το motocross και παρά το γεγονός ότι μόλις μια εβδομάδα πριν τον αγώνα, παντρεύτηκε, ωστόσο έδειξε ακμαίος και γρήγορος, κερδίζοντας άνετα τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση με το μικρό του δίχρονο 144cc ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(2-2) δυσκολεύτηκε στις εκκινήσεις αλλά αυτό ήταν και η αφορμή να προσφέρει θέαμα και στα δύο σκέλη, δίνοντας δυνατές μάχες για να βρεθεί στην δεύτερη θέση της ημέρας.

img_8278

Στο Αίγιο δεν έχει αντίπαλο ο Γ.Ηλιόπουλος.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου αλλά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας πέρασε ο Σταμάτης Δημολιάνης(3-4) και αυτός δίνοντας αρκετές μάχες με κορυφαία στο πρώτο σκέλος με τον Μιχ. Παναγιωτόπουλο. Μια κακή και μια καλή εκκίνηση στα αντίστοιχα πρώτο και δεύτερο σκέλος, ο Δημήτρης Μπάκας(5-3) πάλεψε για μια θέση στο βάθρο δίνοντας μάχη και αυτός με τον Παναγιωτόπουλο στο δεύτερο σκέλος για να κρατήσει την δεύτερη θέση. Τελικά δεν την κράτησε και τερμάτισε στην τέταρτη θέση στο τέλος της ημέρας. Ο περσινός πρωταθλητής της ΜΧ1 του Νοτίου Βαλάντης Λαγούδης(4-5) είχε έναν σταθερό αγώνα και στα δύο σκέλη, δεν μπόρεσε να κρατήσει τον ρυθμό των πρώτων θέσεων και η πέμπτη θέση ήταν το τελικό του αποτέλεσμα. Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Παύλος Σιδέρης(7-6) στην πέμπτη θέση που είχε κερδίσει πέρσι αγώνα στην ΜΧ2 στο Αίγιο και ο πανελλήνιος πρωταθλητής της ΟΡΕΝ Χρήστος Τομαράς(6-0) που πήρε την έκτη θέση μετά από κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και πτώσεις με τραυματισμό που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο δεύτερο.

img_8179

Νίκη και πρωτοπορία στην βαθμολογία της ΜΧ1 για τον Μ.Σκύβαλο.

Κατηγορία ΜΧ1
Η κατηγορία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι φέτος η ΜΧ1 με πολλούς αθλητές να διεκδικούν την πρώτη θέση. Στο Αίγιο ήταν η σειρά του Μανώλη Σκύβαλου(1-1) να πάρει την νίκη πετυχαίνοντας καλές εκκινήσεις και πιάνοντας καλό ρυθμό, έδειξε να μην έχει αντίπαλο και στα δύο σκέλη. Οι δύο πρώτες θέσεις στο Αίγιο τον έφεραν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τυχερός στην ατυχία του ήταν ο Νίκος Σωτηρόπουλος(2-3) που είχε πάλι δύο καταστροφικές εκκινήσεις και από σχεδόν τελευταίος κατάφερε να μπει στην πρώτη τριάδα και στα δύο σκέλη. Βέβαια πολλοί ανταγωνιστές του αντιμετώπισαν προβλήματα με πτώσεις όπως ο νικητής του προηγούμενου αγώνα στην Αρχ. Ολυμπία Σοφοκλής Μαμμωνάς(7-2) που ενώ βρισκόταν στην πρώτη τριάδα του πρώτου σκέλους μια πτώση τον έστειλε έβδομο. Στο τέλος της ημέρας ο Μαμμωνάς κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου πέφτοντας όμως στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Με σταθερή απόδοση ο Νίκος Τατάνης(3-5) τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Βαγγέλη Μπουρίκα(4-7) να κάνει ένα πολύ καλό αγώνα για την πέμπτη θέση της ημέρας. Ο Κων/νος Μούρκος(8-4) δεν εκμεταλλεύτηκε τις καλές του εκκινήσεις και έδειξε να μην έχει προσαρμοστεί με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις της πίστας. Μια έξοδο και παρολίγον πτώση στο πρώτο σκέλος και η σταθερή του απόδοση στο δεύτερο τον έφεραν στην έκτη θέση του συνόλου.

img_8555

Αργά ή γρήγορα, ο Κ.Μπετίνης βρίσκει τον δρόμο για την πρώτη θέση της ΜΧ2 σε κάθε σκέλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Όπως στην Αρχαία Ολυμπία ο Κων/νος Μπετίνης(1-1) δεν ξεκίνησε καλά και στα δύο σκέλη όμως σταθερά και μεθοδικά κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση και να παραμείνει αήττητος φέτος σε σκέλη και αγώνες. Μεγάλες μάχες έγιναν για την δεύτερη θέση του αγώνα με τον Μανώλη Παναγιωτόπουλο(4-2) τελικά να ισοβαθμεί με τον Απόστολο Καταφωτιά(2-4). Αν και οι δυο τους δεν βρέθηκαν ποτέ κοντά σε κάποιο από τα δύο σκέλη ωστόσο πάλεψαν σκληρά και δίκαια ανέβηκαν στο βάθρο. Εκεί στο δεύτερο σκαλί με το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος ανέβηκε ο Παναγιωτόπουλος με τρίτο τελικά τον τοπικό αθλητή Καραφωτιά. Αθόρυβος, αποτελεσματικός,  χωρίς λάθη και με ένα πολύ καλό δεύτερο σκέλος ο Γιώργος Σπύρης(6-3)  τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Αντίθετα κακές εκκινήσεις, πτώσεις και λάθη περιόρισαν τον Νικόλα Φανουράκη(5-5) στην πέμπτη θέση της ημέρας και τον Γιάννη Ρηγόπουλο(3-10) στην έκτη.

img_8600

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Το νικηφόρο σερί του συνέχισε ο Αλέκος Καρανάσης(1-1) κερδίζοντας όμως πιο δύσκολα από τον πρώτο αγώνα του θεσμού καθώς οι Χαρίδημος Τερζάκης(2-3) και Κων/νος Παπαδόπουλος(4-2) του έκαναν την ζωή δύσκολη στο πρώτο και δεύτερο σκέλος αντίστοιχα. Ο Τερζάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την πτώση και μηχανικό πρόβλημα του Καρανάση στο πρώτο σκέλος(στραβός λεβιές ταχυτήτων) χωρίς όμως να τα καταφέρει ενώ με σταθερούς τερματισμούς στην πρώτη τριάδα και πολύ καλή απόδοση ανέβηκε στο τέλος της ημέρας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Παρά τις δύο καλές του εκκινήσεις ο Παπαδόπουλος έκανε το λάθος στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση που τον έστειλε στην τέταρτη θέση ενώ στο δεύτερο οδήγησε για αρκετή ώρα το σκέλος μέχρι να τον περάσει ο Καρανάσης. Πήρε την τρίτη θέση της ημέρας μπροστά από τον Σταύρο Ροσσολάτο(3-4) που οδήγησε δυνατά στο Αίγιο ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Νίκος Βερράρος(5-5) με έκτο τον Νίκο Μυλωνίδη(6-6).

img_8037

Άπιαστος σε ακόμα έναν αγώνα της ΜΧ85 ο Α.Ανδρέου.

Κατηγορία ΜΧ85
Το νικηφόρο πέρασμα του στην κατηγορία συνέχισε ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) κερδίζοντας άνετα και δύο σκέλη της ημέρας με δεύτερο τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Κων/νο Ευαγγελόπουλο(2-2) να μην μπορεί να ακολουθήσει τον δυνατό ρυθμό του Ανδρέου. Στην τρίτη θέση τερμάτισε άνετα ο Σταύρος Μαυράκης(3-3) με τέταρτο τον αδερφό του Γιώργο Μαυράκη(5-4) ενώ ο Κων/νος Ζεπάτος(7-5) κέρδισε την μάχη της πέμπτης θέσης αφήνοντας τον Παναγιώτη Κονοπισόπουλ(6-6) έκτο. Άτυχος ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς(4-0) με άσχημη πτώση στο δεύτερο σκέλος που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

img_8087

Ο Μ.Σαραντινούδης δεν έχει αντίπαλο στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Απουσία του περσινου πρωταθλητή της κατηγορίας Νικόλα Κανελλόπουλου λόγω τραυματισμού του σε προπόνηση, ο Μιχάλης Σαραντινούδης(1-1) είχε ακόμα πιο εύκολο έργο στο Αίγιο κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη.  Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Σακελαρίου(2-2) και αυτός άνετα με τρίτο τον Σωτήρη Φωτάκη(3-3) που με σταθερή απόδοση κατάφερε να επικρατήσει στην τρίτη θέση αφήνοντας τέταρτο τον Παναγιώτη Τενέντε(4-4). Την πεντάδα της κατηγορία συμπλήρωσε ο Γιώργος Ευαγγέλου(5-5).

Επόμενος αγώνας 02/10/16 Άργος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1812 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...