SMX 2016 – Η ΚΤΜ τα πήρε όλα στην Γερμανία

smxpodium_smx_d_2016Το πρώτο Monster Energy SMX στην ιστορία του αθλήματος είναι πια γεγονός και στην επιβλητική Veltins Arena η ΚΤΜ με τους Ryan Dungey, Jeffrey Herlings,  Marvin Musquin αλλά και τον Jorge Prado κατάφερε με σαρωτικό τρόπο να κερδίσει σχεδόν όλα τα βραβεία του αγώνα. 

Σε ένα στολίδι του γερμανικού ποδοσφαίρου, την Veltins Arena η Youthstream σε συνεργασία με την FIM διοργάνωσαν το πρώτο Supermotocross που στην ουσία είναι ένας αγώνας motocross μέσα σε ένα κλειστό στάδιο. Το εγχείρημα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, φέρνοντας όλα όσα ξέρουμε από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP  (paddocks, show’s) στους χώρους φιλοξενίας θεατών και με μια πίστα μέσα στο στάδιο που επέτρεπε τις μάχες σώμα με σώμα διατηρώντας την ασφάλεια αλλά και τα χαρακτηριστικά του motocross. Παρά το γεγονός της καλή προβολής του αγώνα, το ακριβό εισιτήριο ήταν αποτρεπτικό για τους Γερμανούς θεατές και η προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτική.

img_0949

Με αρχηγό τον R.Dungey η ΚΤΜ κέρδισε τον πρώτο αγώνα Monster Energy SMX.

Η ΚΤΜ με διαφορά
Η αυστριακή εταιρεία ήταν το φαβορί από την αρχή του αγώνα αλλά στο πρώτο σκέλος η Honda έδειξε τα δόντια της με τον παγκόσμιο πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας Tim Gajser να παίρνει την πρώτη θέση και τον Gautier Paulin στην έβδομη κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα παρά τα προβλήματα του Evgeyn Bobryshev με πτώσεις. Θυμίζουμε ότι στο τέλος της ημέρας από τα εννέα αποτελέσματα που θα συγκέντρωνε κάθε ομάδα θα μπορούσε να αφαιρέσει τα δύο χειρότερα της. Η KTM όμως κράτησε σταθερό ρυθμό και όπως στο πρώτο σκέλος, με κορυφαίους τον Ryan Dungey και Marvin Musquin πήρε την πρωτοπορία στο δεύτερο σκέλος κάνοντας διαφορά. Σε αυτό συνέβαλλαν και οι ατυχίες των οδηγών της Honda και κυρίως του αρχηγού της ομάδας και νικητή της superpole του αγώνα Tim Gajser που είχε δύο πτώσεις και αναγκάστηκε να τερματίσει 19ος. Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος οι Herlings και Dungey διεκδίκησαν την πρώτη θέση έχοντας κοντά και τον Musquin κλείνοντας πανηγυρικά τον αγώνα για την ΚΤΜ, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις στο σκέλος αλλά και στην τελική ατομική κατάταξη του αγώνα. Φυσικά η ΚΤΜ ήταν η  νικήτρια του πρώτου Monster Energy SMX Riders & Manufactures Cup, με την Honda τελικά δεύτερη και την Kawasaki με τους Jordi Tixier και Tommy Searle να κάνουν ένα εκπληκτικό τρίτο σκέλος και να ανεβάζουν τους πράσινους στην τρίτη θέση του βάθρου. Πολλά τα προβλήματα για την Husqvarna της τέταρτης θέσης, με μεγαλύτερο αυτό του αρχηγού της Zach Osborne που δεν κατάφερε να τερματίσει το τρίτο σκέλος, την στιγμή που η ομάδα του περίμενε τρία καλά αποτελέσματα από αυτόν. Ακόμα πιο δύσκολα για την Yamaha με τον Romain Febvre να κερδίζει το δεύτερο σκέλος όμως και αυτός είχε προβλήματα με πτώσεις και δεν μπόρεσε να φέρει τους μπλε σε μια καλύτερη θέση από την πέμπτη.  Η Suzuki δεν είχε μεγάλες φιλοδοξίες από την αρχή και με τον Jeremy Seewer που επέλεξε να αγωνιστεί με μοτοσυκλέτα 250cc έχοντας μειονέκτημα στις εκκινήσεις, τον Arminas Jesikonis που φέτος κάνει τα πρώτα βήματα του σε αγώνες υψηλού επιπέδου αλλά και τον Jake Weimer που καβάλησε λίγες μέρες πριν την μοτοσυκλέτα της Suzuki, οι κίτρινοι τερμάτισαν οριακά στην τελευταία θέση.

Αποτελέσματα Ομάδων SMX 2016
1 KTM 18
2 Honda 43
3 Kawasaki 61
4 Husqvarna 71
5 Yamaha 77
6 Suzuki 80

img_1144

O T.Gajser πήρε την Superpole πετυχαίνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά από εκεί και μετά άρχισαν τα προβλήματα.

Dungey, Herlings και Musquin νικητές και στο ατομικό
Για την ατομική κατάταξη δόθηκαν μεγαλύτερες μάχες και αρκετοί οδηγοί βρέθηκαν να διεκδικούν την πρώτη θέση. Ο Ryan Dungey όμως ήταν αυτός που ήταν αλάνθαστος δίνοντας μάλιστα μάχες και στα τρία σκέλη για την πρώτη θέση. Στο πρώτο κυνήγησε τον Tim Gajser για την πρώτη θέση ενώ στο δεύτερο μετά από μέτρια εκκίνηση δεν κατάφερε να περάσει τον ομόσταυλο του Musquin τερματίζοντας τρίτος. Στο τρίτο και τελευταίο σκέλος οδήγησε στην αρχή μπροστά, αλλά δεν άντεξε στην πίεση του Herlings μετέπειτα, φέρνοντας τελικά αποτελέσματα 2-3-2  και συνολικά επτά βαθμούς που ήταν υπέρ αρκετοί για να τον αναδείξουν σε νικητή του αγώνα. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Herlings(5-5-1) που αναγκάστηκε στα δύο πρώτα σκέλη να ανακάμψει εντυπωσιακά μετά από πτώσεις ενώ στο τρίτο και τελευταίο έκανε εντυπωσιακές προσπεράσεις για να βρεθεί στην δεύτερη θέση ‘όπου κυνήγησε τον Dungey για την πρωτοπορία του σκέλους. Στο τέλος το λάθος του Dungey καθόρισε την κατάταξη της πρώτης θέσης με τον Herlings να κερδίζει το σκέλος και την δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη.

febvre_smx_d_2016

Η νίκη στο δεύτερο σκέλος ήταν μια παρηγοριά για τον R.Febvre που δεν του πήγαινε τίποτα καλά ολόκληρη την ημέρα.

Από τις πίσω θέσεις έπρεπε και ο Musquin να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο κυρίως στο πρώτο και τρίτο σκέλος όμως ο Γάλλος δεν έδειξε να έχει πρόβλημα με αυτό καταφέρνοντας δύο τερματισμούς στην πρώτη τριάδα και έναν στην πρώτη εξάδα(6-2-3). Στο τέλος ισοβάθμησε με τον Herlings αλλά η νίκη του Ολλανδού στο τελευταίο σκέλος έστειλε στο τρίτο σκαλί του βάθρου τον Musquin. Ανάμικτη απόδοση για τον τέταρτο του αγώνα Romain Febvre(4-1-7) που και αυτός ταλαιπωρήθηκε από κακές εκκινήσεις και πτώσεις, αλλά είδε και λίγο το χαμόγελο της τύχης στο δεύτερο σκέλος με την πτώση του πρωτοπόρου Gajser να του δίνει ουσιαστικά την μοναδική του νίκη στον αγώνα. Ο Γάλλος το πάλεψε και στα τρία σκέλη όμως μετά τις πτώσεις του και τις κακές εκκινήσεις ήταν πολύ δύσκολο να αναρριχηθεί θέσεις στην μήκους 710 μέτρων πίστα.  Μετά το πρώτο του κακό σκέλος με πτώση και κακή εκκίνηση ο Jordi Tixier(8-4-4) έδωσε σκληρές μάχες και ουσιαστικά οδήγησε την Kawasaki στο βάθρο. Στο ατομικό πήρε την πέμπτη θέση ολοκληρώνοντας έναν επιτυχημένο αγώνα. Οι σταθεροί του τερματισμοί στην πρώτη δεκάδα έφεραν τον Gautier Paulin(7-6-9) στην πέμπτη θέση μπροστά από τον ομόσταυλο του Tim Gajser(1-19-5).

img_0967

Ο J.Herlings σε ακόμα έναν αγώνα ήθελε να αποδείξει πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι πτώσεις στα δύο πρώτα σκέλη τον έκαναν πιο υπομονετικό στο τελευταίο με αποτέλεσμα να το κερδίσει.

Αποτελέσματα SMX 2016
1 5S DUNGEY, Ryan 7
2 84M HERLINGS, Jeffrey 11
3 25S MUSQUIN, Marvin 11
4 461M FEBVRE, Romain 12
5 911M TIXIER, Jordi FRA 16
6 21M PAULIN, Gautier 22
7 243M GAJSER, Tim 25
8 100M SEARLE, Tommy 28
9 23M CHARLIER, Christophe 30
10 12S WEIMER, Jake 32
11 777M BOBRYSHEV, Evgeny 36
12 91M SEEWER, Jeremy 40 MX2
13 177M JASIKONIS, Arminas 40
14 747M CERVELLIN, Michele 45 Guest
15 172M VAN DONINCK, Brent 46 MX2
16 134M NEUGEBAUER, Filip 50 Guest
17 61M PRADO GARCIA, Jorge 51 MX2 Guest
18 64M COVINGTON, Thomas 52 MX2
19 149 ULLRICH, Dennis 57 Guest
20 18M BRYLYAKOV, Vsevolod 58 MX2
21 170M IRSUTI, Yannis 59 MX2
22 16S OSBORNE, Zachary
23 19M KJER OLSEN, Thomas

4026 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΦΑΛΤΙΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΟΥ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Όπως είναι ήδη γνωστό από προηγούμενο δελτίο τύπου η KTM θα παρέχει...