3ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος 2016, Πύργος – Γέμισαν οι μπάρες!

img_1764Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016 συνεχίστηκε με τον αγώνα του Πύργου στην πίστα των Δουνέικων φτάνοντας το εκπληκτικό νούμερο των 90 συμμετοχών. Όπως μας έχει συνηθίσει το Νοτίου, δυνατές μάχες και όμορφο θέαμα σε μια πολύ καλά προετοιμασμένη πίστα  ήταν και πάλι τα “Highlighs” του αγώνα. 

Ο αγώνας του Πύργου ήταν προγραμματισμένος να είναι ο 4ος του θεσμού όμως η ματαίωση του αγώνα στο Άργος άλλαξε την σειρά του πρωταθλήματος και στα Δουνέικα πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος του Νοτίου. Το σωματείο ΔΙΑΘΛΗΣΗ είχε ξεκινήσει από τα μέσα καλοκαιριού την προετοιμασία της πίστας αλλάζοντας μάλιστα ένα μεγάλο κομμάτι από την παλιά σχεδίαση, με στόχο την καλύτερη θέαση της πίστας από τους θεατές. Το νέο κομμάτι αλλά και η γενικότερη προετοιμασία του αγώνα ήταν άριστα και όλοι χάρηκαν έναν όμορφο αγώνα. Το μόνο αρνητικό ήταν η χαμηλή προσέλευση κόσμου κυρίως λόγω των πολλών μηχανοκίνητων αγώνων που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα στην ευρύτερη περιοχή(Rally και ανάβαση αυτοκινήτων). Σίγουρα όλη αυτή η δουλειά και συνέχιση των καλών διοργανώσεων από την ΔΙΑΘΛΗΣΗ βοήθησαν στο υψηλό νούμερο για αγώνα Νοτίου Ελλάδος, των 90 συμμετοχών.

img_1764

Παναγιώτης Κουζής

Κατηγορία ΜΧ-Εxpert
Την πρώτη του φετινή εμφάνιση έκανε σε αγώνα του Πρωταθλήματος Νοτίου Ελλάδος ο φετινός πανελλήνιος πρωταθλητής της ΜΧ1 Παναγιώτης Κουζής κερδίζοντας σχετικά άνετα την κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο πολυπρωταθλητής δεν πήρε την εκκίνηση αλλά με γρήγορες προσπεράσεις κατάφερε να βρεθεί νωρίς στην πρώτη θέση και να πάρει το σκέλος. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής(1-1) έστριψε πρώτος με τον Γιώργο Ηλιόπουλο να τον καταδιώκει για αρκετή ώρα όμως στα ντουμπλαρίσματα χάθηκε η επαφή και τερμάτισαν πρώτος και δεύτερος με διαφορά. Ο Ηλιόπουλος(2-2) και αυτός δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος αλλά κατάφερε να πάρει και στα δύο σκέλη την δεύτερη θέση για την δεύτερη θέση της ημέρας. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μιχάλης Παναγιωτόπουλος(3-3) δίνοντας όμορφη μάχη με τον Ηλιόπουλο στο πρώτο σκέλος και κάνοντας ένα μοναχικό αγώνα στην τρίτη θέση στο δεύτερο. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Χρήστο Τομαρά(4-6) που έδωσε πολλές μάχες για να πάρει τελικά την τέταρτη θέση. Μετά από πτώσεις και προβλήματα στο πρώτο σκέλος ο Σταμάτης Δημολιάνης(7-4) κέρδισε αρκετές μάχες στο δεύτερο και ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας στην κατηγορία κατάφερε να τερματίσει στο σύνολο πέμπτος. Οι κακές εκκινήσεις του Δημήτρη Μπάκα(5-5) δεν του επέτρεψαν κάτι καλύτερο από την έκτη θέση του συνόλου όμως παραμένει σε απόσταση αναπνοής(δύο βαθμοί) στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Δημολιάνη ενώ πολύ κοντά είναι και ο Μιχ.Παναγιωτόπουλος.

img_1716

Μανώλης Σκύβαλος

Κατηγορία ΜΧ1
Την δεύτερη του νίκη πέτυχε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μανώλης Σκύβαλος(3-1) κάνοντας έναν σταθερό αγώνα αλλά παράλληλα, κερδίζοντας και τις μάχες που έπρεπε για να πάρει τον αγώνα και να επεκτείνει το βαθμολογικό του προβάδισμα. Στην δεύτερη θέση ο Κων/νος Μούρκος(1-3) ισοβάθμησε για την πρώτη θέση με τον Σκύβαλο κερδίζοντας μετά από καλή εκκίνηση το πρώτο σκέλος, αλλά το bonus του δεύτερου σκέλους τον έριξε στην δεύτερη θέση του αγώνα. Ισοβαθμία και για την τρίτη θέση μεταξύ των Νίκου Σωτηρόπουλου και Σοφοκλή Μαμμωνά με το bonus του δεύτερου σκέλους να καθορίζει και εδώ την κατάταξη στον αγώνα. Ο Σωτηρόπουλος(4-2) δεν είχε καλή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και έπρεπε να δουλέψει σκληρά για να ανέβει θέσεις σε αντίθεση με το δεύτερο σκέλος όπου η καλή του εκκίνηση τον έφερε σχετικά άνετα στην δεύτερη θέση σε σκέλος και σύνολο. Ο Μαμμωνάς(2-4) έδωσε και αυτός σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη για να τερματίσει τελικά όπως είπαμε μετά από ισοβαθμία στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Νίκος Τατάνης(7-5) με έκτο τον Ευάγγελο Μπουρίκα(5-7).

img_1590

Κων/νος Μπετίνης

Κατηγορία ΜΧ2
Την πρώτη του φετινή εμφάνιση έκανε μετά από αρκετό καιρό ο Ρόδιος αθλητής Βασίλης Χρυσοχός όπου προσπάθησε να κλέψει την πρώτη νίκη στην κατηγορία από τον Κων/νο Μπετίνη(1-1). Ο αθλητής από την Κρήτη όμως παρά την κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος βρήκε τον δρόμο για την πρώτη θέση παραμένοντας αήττητος φέτος σε σκέλη και αγώνες. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Χρυσοχός(4-2) με δύο μικτά σκέλη από πλευράς απόδοσης αλλά γενικά πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση επιστρέφοντας στους αγώνες.  Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος(3-3) που κυνηγάει τον Μπετίνη στην βαθμολογία.  Ο Παναγιωτόπουλος έδωσε αρκετές μάχες και με σταθερή απόδοση μπήκε στην πρώτη τριάδα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Μάχες όμως έδωσε και ο Νικόλας Φανουράκης(2-5) παίρνοντας μάλιστα την δεύτερη θέση στο πρώτο σκέλος αλλά τελικά έχασε το βάθρο για δύο βαθμούς μένοντας στην τέταρτη θέση. Σταθερή απόδοση μετά από μέτριες εκκινήσεις για τον Αποστόλη Καραφωτιά(6-4) τερματίζοντας στην πέμπτη θέση με τον Γιάννη Ρηγόπουλο(7-6) στην έκτη θέση να μένει από δυνάμεις στο τέλος του σκέλους και να μην αξιοποιεί στο έπακρο τις καλές του εκκινήσεις.

img_1903

Βάθρο κατηγορίας ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Παραμένοντας αήττητος ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Αλέκος Καρανάσης(1-1) ήρθε ακόμα πιο κοντά στον φετινό τίτλο μετά τον τοπικό του αγώνα στον Πύργο. Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος(3-2) προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος να μειώσει την διαφορά παίρνοντας την προς στιγμήν την πρωτοπορία αλλά στο τέλος έμεινε στην δεύτερη θέση του αγώνα. Δυνατή εμφάνιση από τον Σταύρο Ροσσολάτο(2-4) κερδίζοντας μάχες στο πρώτο σκέλος και ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Καλή εμφάνιση στον πρώτο του φετινό αγώνα στην κατηγορία έκανε ο Σπύρος Ματσούκας(4-3) παλεύοντας για την πρώτη τριάδα. Ο Χρήστος Τσούνης(5-6) πήρε την πέμπτη θέση με τον Χαρίδημο Τερζάκη(4-10) να καταλαμβάνει τελικά την έκτη θέση.

img_1244

Ανδρέας Ανδρεόυ

Κατηγορία ΜΧ85
Στην μικρή κατηγορία δεν είχαμε εκπλήξεις και ο Ανδρέας Ανδρεόυ(1-1) συνέχισε το νικηφόρο σερί του και σε αυτόν τον αγώνα. Ο Κων/νος Ευαγγελόπουλος(2-2) προσπάθησε στο δεύτερο σκέλος να κρατήσει την πρωτοπορία παίρνοντας την εκκίνηση όμως παρέμεινε σε ακόμα έναν αγώνα δεύτερος. Ο τρίτος της βαθμολογίας Σταύρος Μαυράκης(3-3) συνέχισε και αυτός να έχει το απόλυτο της τρίτης θέσης αφήνοντας τον αδερφό του Γιώργο Μαυράκη(4-4) στην τέταρτη θέση. Πέμπτος τερμάτισε ο Αλέξανδρος Κατσαμβριάς(5-5) με έκτο τον Χρήστο Φραγκούλη(6-6) και έβδομο τον Ευστάθιο Δημητρόπουλο(7-7).

img_1354

Μιχάλης Σαραντινούδης

Κατηγορία ΜΧ65
Οι τρεις πρωτοπόροι της βαθμολογίας συνέχισαν να φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα και σε αυτή την κατηγορία με τον Μιχάλη Σαραντινούδη(1-1) να παραμένει αήττητος αφήνοντας τον Μιχάλη Σακεραρίου(2-2) στην δεύτερη θέση και τον Σωτήρη Φωτάκη(3-3) στην τρίτη. Τέταρτος τερμάτισε ο Δημήτρης Γανωτής(5-4) με πέμπτο τον Παναγιώτη Τενέντε(4-5) και έκτο τον Γιώργο Ευαγγέλου(6-6).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

4015 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ MICHELIN POWER SLICK MOTOGP™ ΚΑΙ MOTO-E™:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Σταθερές επιδόσεις σε μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες. Τα ελαστικά MICHELIN Power Slick MotoGP...