4ος Αγώνας Πρωτ. ΜΧ Ν.Ελλάδος 2016, Αγ. Νικόλαος – Η μάχη της Κρήτης

img_2818Το Πρωτάθλημα Motocross Νοτίου Ελλάδος 2016 πέρασε από την Πελοπόννησο για μια στάση στην Κρήτη όπου μετά από αρκετά χρόνια είχαμε αγώνα επίσημου πρωταθληματικού θεσμού στο νησί. Στον τέταρτο γύρο του Νοτίου είχαμε και πάλι δυνατές μάχες με τους Κρήτες να έχουν την τιμητική τους κερδίζοντας στις περισσότερες κατηγορίες ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του κρητικού κοινού που παρακολούθησε τον αγώνα. 

Το εγχείρημα του τοπικού σωματείου ΛΕΜΑΝ να φέρει αγώνα στην Κρήτη, δεν ήταν εύκολο και επιστρατεύτηκαν άνθρωποι και μηχανήματα εντός και εκτός του νησιού για να στηθεί ο αγώνας. Μια πίστα προπόνησης μεταμορφώθηκε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σε πίστα αγώνων και μπορούμε να πούμε ότι για πρώτο αγώνα, το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Υπήρχαν αρκετοί θεατές που ήρθαν να δουν επίσημο αγώνα μετά από πολλά χρόνια στην Κρήτη, και πολλοί αγωνιζόμενοι που έκαναν το ταξίδι παίρνοντας από πρώτο χέρι την εμπειρία, για το τι βιώνουν οι Κρήτες για να τρέξουν αγώνες στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο στόχος της ΛΕΜΑΝ αλλά και των αγωνιζόμενων του νησιού επιτεύχθει κάνοντας μια νέα αρχή στην Κρήτη και ανοίγοντας τις πόρτες για περισσότερους αγώνες στο νησί. Η πίστα του Χουμεριάκου αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα περιορισμένου χώρου αλλά η ΛΕΜΑΝ έχει εστιάσει στο πρόβλημα το οποίο όπως μας δήλωσαν θα έχει βελτιωθεί μέχρι τον επόμενο αγώνα που θα διοργανώσουν.  Είμαστε σίγουροι ότι το σωματείο και οι τοπικοί φορείς θα συμμετέχουν ακόμα περισσότερο την επόμενη φορά και η πίστα θα ακολουθήσει τα πρότυπα των υπόλοιπων πιστών του θεσμού, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους θεατές αλλά και αγωνιζόμενους κυρίως από την Κρήτη που έλειψαν από αυτόν τον αγώνα.

img_2818

Σημαντική νίκη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της βαθμολογίας MX-Expert για τον Σ.Δημολιάνη.

 

Κατηγορία ΜΧ-Εxpert
O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σταμάτης Δημολιάνης κατάφερε στην Κρήτη να πάρει τον πρώτο του φετινό αγώνα και έγινε ο τέταρτος διαφορετικός νικητής της κατηγορίας. Ο Δημολιάνης(1-1) οδήγησε αλάνθαστα στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας στην πρώτη θέση την οποία κρατούσε από τον πρώτο γύρο. Στο δεύτερο σκέλος κέρδισε μια σκληρή, όπως εξελίχθηκε, μάχη για την πρώτη θέση με τον Δημήτρη Μπάκα. Και για την δεύτερη θέση της κατηγορίας έγινε σκληρή μάχη μεταξύ του Κώστα Καράκη(3-2) και του Παύλου Σιδέρη(2-3) ειδικά στο πρώτο σκέλος που κοντραρίστηκαν για την δεύτερη θέση του συνόλου. Ο Καράκης από τα Χανιά, συμμετέχοντας στον πρώτο του φετινό αγώνα, μπορεί να μην κέρδισε την μάχη με τον Σιδέρη στο πρώτο σκέλος, όμως στο δεύτερο πήρε καλή εκκίνηση και κρατήθηκε άνετα στις πρώτες θέσεις, τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση. Για τον Σιδέρη οι εκκινήσεις με το μικρό του 250cc κόντρα στα μεγάλα 450cc ήταν η “αχίλλειος πτέρνα” του νεαρού, αλλά με την μαχητικότητα που τον διακρίνει κατάφερε να βρεθεί μπροστά παρά τις μικρό πτώσεις που αντιμετώπισε. Τερμάτισε στην τρίτη θέση μετά από ισοβαθμία με τον Καράκη. Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα ήταν ο Μπάκας(4-4). Πήρε την εκκίνηση και στα δύο σκέλη όμως μια πτώση νωρίς στο πρώτο τον έφερε στις τελευταίες θέσεις ενώ στο δεύτερο, μετά από μια επιθετική κίνηση του Δημολιάνη για την πρώτη θέση έστειλε τον αθλητή από την Λαμία στο έδαφος χάνοντας και πάλι πολλές θέσεις. Αυτή η μάχη είχε και βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς οι δύο οδηγοί παλεύουν για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, με τον Δημολιάνη να μεγαλώνει το προβάδισμα του στους 18 βαθμούς.

img_2953

Δύσκολος αγώνας για τον Μ.Σκύβαλο.

Κατηγορία ΜΧ1
Ο πρωταγωνιστής του αγώνα δεν ήταν άλλος από τον Μανώλη Σκύβαλο. Σε πολλαπλό ρόλο, διοργανωτή, αθλητή και πρόσφατα πατέρα, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας κατάφερε να οργανώσει τον αγώνα και μάλιστα να τον κερδίσει στο τέλος για την κατηγορία. Στο πρώτο σκέλος ο Σκύβαλος(1-1) είχε καλή εκκίνηση και παρά την μικρή καθυστέρηση με το σβήσιμο του κινητήρα του κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση. Στο δεύτερο σκέλος δεν είχε και τόσο καλή εκκίνηση όμως ανέβηκε θέσεις παίρνοντας και πάλι την πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κων/νος Μούρκος(2-3) που είχε μια άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά και αγωνίστηκε με ελαφρό τραυματισμό στο μάτι του. Οι καλές εκκινήσεις του δεύτερου της βαθμολογίας τον έφεραν σε καλή θέση και στα δύο σκέλη γεγονός που το εκμεταλλέυτηκε με τερματισμούς στην πρώτη τριάδα. Μια καλή και μια κακή εκκίνηση ήταν για το Νίκο Σωτηρόπουλο(5-2) ο καθοριστικός παράγοντας για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τρίτη θέση. Με σταθερούς τερματισμούς ο Ευάγγελος Μπουρίκας(4-4) της τέταρτης θέσης, πέτυχε τον καλύτερο φετινό του τερματισμό,  με τον Νίκο Τατάνη(3-8) να παίρνει την πέμπτη θέση επιβιώνοντας μια τρομακτικής πτώσης στο δεύτερο σκέλος που του επέφερε ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο αλλά τελικά, κατάφερε να τερματίσει. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Βασίλης Κατσάς(7-5) που συμμετείχε μετά από αρκετά χρόνια ξανά σε αγώνα και μάλιστα και αυτός κατάφερε να επανέλθει μετά από άσχημη πτώση στο πρώτο σκέλος. Στην βαθμολογία ο Σκύβαλος μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το βαθμολογικό του προβάδισμα, με τους Μούρκο και Σωτηρόπουλο να τον ακολουθούν, χωρίς όμως τον νικητή του πρώτου αγώνα Σοφοκλή Μαμμωνά που δεν συμμετείχε στον αγώνα της Κρήτης μένοντας πίσω στην βαθμολογία.

img_3038

Στην προσωπική του πίστα ή όχι, ο Κ.Μπετίνης δεν είχε αντίπαλο φέτος στην κατηγορία ΜΧ2.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην προσωπική του πίστα ο Κων/νος Μπετίνης(1-1)  δεν είχε αντίπαλο σε ακόμα έναν αγώνα της κατηγορίας κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος πέρασε σχετικά γρήγορα τον Νικόλα Φανουράκη που είχε πάρει την εκκίνηση ενώ στο δεύτερο τέθηκε επικεφαλής του αγώνα περνώντας τον Απόστολο Καραφωτιά. Ο Φανουράκης(2-2) με την καλή του εκκίνηση στο πρώτο σκέλος δεν είχε πρόβλημα να τερματίσει στην δεύτερη θέση αλλά είχε λίγη δουλειά να κάνει στο δεύτερο μετά την πτώση της μπάρας για να πάρει σε σκέλος και σύνολο την δεύτερη θέση.  Βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο βάθρο αλλά στην Κρήτη ο Γιάννης Ρηγόπουλος(4-3) τα κατάφερε ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί, μετά από σταθερή απόδοση και στα δύο σκέλη. Ο τοπικός Αλέξανδρος Αλεξάκης(8-3) ήταν άτυχος στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση ενώ στο δεύτερο είχε καλή εκκίνηση και οδήγησε άνετα στην τρίτη θέση τερματίζοντας τέταρτος στον αγώνα. Ανεβάζοντας απόδοση από αγώνα σε αγώνα ο Ανδρέας Χατζηκωνσταντίνου(8-4) πήρε άξια την πέμπτη θέση της ημέρας. Σε ακόμα έναν αγώνα ο Γιώργος Σπύρης(7-5) δεν έφυγε καλά στις εκκινήσεις κατάφερε όμως με τον γνωστό του τρόπο να ανέβει θέσεις τερματίζοντας τελικά έκτος. Στην βαθμολογία ο Μπετίνης δύσκολα θα χάσει τον φετινό τίτλο με τον Φανουράκη πλέον να τον ακολουθεί, και τους Σπύρη και  Μανώλη Παναγιωτόπουλο(δεν συμμετείχε στην Κρήτη) να ακολουθούν πιο πίσω.

img_3073

Ο Χ.Τερζάκης άλλαξε τα δεδομένα στην ΟΡΕΝ.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Δυνατές μάχες στην κατηγορία με πιο μαχητικό τον τοπικό Χαρίδημο Τερζάκη(2-1) να πιέζει και στα δύο σκέλη τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Αλέκο Καρανάση(1-2) και τελικά να του αποσπά την πρώτη θέση για πρώτη φορά φέτος. Ο Τερζάκης κυνήγησε και στα δύο σκέλη τον Καρανάση, στο πρώτο είχε μια πτώση στην προσπάθεια να τον περάσει ενώ στο δεύτερο με μια επιθετική κίνηση πέρασε στην πρώτη θέση την οποία και τερμάτισε Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Κρητικού οδηγού στην κατηγορία και φυσικά θα είναι και η καλύτερη γιατί σημειώθηκε στην γενέτειρα του. Ο Καρανάσης(1-2) ισοβάθμησε στον αγώνα με τον Τερζάκη όμως έχασε τον πρώτο του φετινό αγώνα στο bonus του δεύτερου σκέλους. Παραμένει σταθερά πρώτος στην βαθμολογία, δύσκολα και αυτός, θα χάσει τον φετινό τίτλο της κατηγορίας. Μάχη είχαμε και για την τρίτη θέση μεταξύ του Κων/νου Παπαδόπουλου(3-3) και του Σταύρου Ροσσολάτου(4-4) μια μάχη που κρίθηκε στα λάθη, όπου ο Ροσσολάτος έκανε τα περισσότερα ενώ ο Παπαδόπουλος ήταν πιο σταθερός ανεβαίνοντας έτσι στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Στην μάχη της πέμπτης θέσης ο Χρήστος Τσούνης(6-5) επικράτησε της ισοβαθμίας με τον Σπύρο Μητρόπουλο(5-6).

img_86881

Ταχύτατος και στην Κρήτη ο Α.Ανδρέου.

Κατηγορία ΜΧ85
Με προβλήματα ξεκίνησε ο αγώνας για τον Ανδρέα Ανδρέου όταν στα δοκιμαστικά έσπασε ο μαρσπιές της μοτοσυκλέτας του και οριακά κατάφεραν να τον επισκευάσουν για να τρέξει στους αγώνες. Μετά από αυτό το πρόβλημα ο Ανδρέου(1-1) κατάφερε να πάρει ακόμα δύο σκέλη, παραμένοντας αήττητος φέτος. Οι αδερφοί Μαυράκη συμπλήρωσαν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου με τον Σταύρο(2-2) να τερματίζει στην δεύτερη θέση και τον Γιώργο(3-3) στην τρίτη. Στην βαθμολογία ο τίτλος δεν έχει κριθεί αλλά μετά την απουσία στον αγώνα του Κων/νου Ευαγγελόπουλου ο Σταύρος Μαυράκης πέρασε στην δεύτερη θέση. και ο αδερφός του Γιώργος στην τρίτη.

img_2718

Ο Μ.Σαραντινούδης συνέχισε το αήττητο σερί του.

Κατηγορία ΜΧ65
Ο Μιχάλης Σαραντινούδης(1-1) συνέχισε το αήττητο σερί του στην κατηγορία χωρίς να απειληθεί σε ακόμα έναν αγώνα. Αντίθετα για την δεύτερη θέση του αγώνα αλλά και της βαθμολογίας ο Σωτήρης Φωτάκης(2-3) κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση και να μειώσει την διαφορά του από τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Μιχάλη Σακελαρίου(4-2) που τερμάτισε στην τρίτη θέση. Ο Δημήτρης Γανωτής(3-4) τερμάτισε στην τέταρτη θέση με τον Γιώργο Ευαγγέλου(0-5) στην πέμπτη.

ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ 

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...