5ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΩΤ. ΜΧ Ν.ΕΛΛΑΔΑΣ 2016, ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ – ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ Η ΧΡΟΝΙΑ

Ξεπερνώντας όλα τα ρεκόρ συμμετοχών σε αγώνα Νοτίου Ελλάδος, ο τελευταίος γύρος του θεσμού για το 2016 έγινε στην Μεγαλόπολη με 119 αθλητές να αψηφούν την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών και να δίνουν το παρόν στον λασπερό αγώνα. Όμορφες μάχες σε όλες τις κατηγορίες και η ανάδειξη των πρωταθλητών χωρίς απρόοπτα, συμπλήρωσαν το εντυπωσιακό σκηνικό του τελευταίου φετινού αγώνα.

Τα τελευταία δύο χρόνια, όσο η πίστα της Μεγαλόπολης απουσίαζε από τα αγωνιστικά ημερολόγια, τόσο το νέο τοπικό σωματείο Α.Λ.Μ.Α. ετοιμαζόταν και δυνάμωνε για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός αγώνα. Σε συνεργασία με την ΔΕΗ αλλά και με την βοήθεια από έμπειρα αθλητικά σωματεία της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, η Α.Λ.Μ.Α. κατάφερε να συντηρήσει την πίστα και να διοργανώσει τον πρώτο της αγώνα στην πίστα της Μεγαλόπολης.

img_4252

Η υποστήριξη από τους αθλητές αλλά και τους ανθρώπους του χώρου που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, σημείωσαν ρεκόρ συμμετοχών σε αγώνα Νοτίου παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα με την έντονη βροχόπτωση τα πράγματα ήταν αποθαρρυντικά. Οι διοργανωτές όμως είχαν κάνει καλή δουλειά τις προηγούμενες ημέρες με αποτέλεσμα οι αγώνες να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν και μάλιστα την ημέρα του αγώνα έκαναν μεγάλη προσπάθεια στα πρώτα σκέλη του προγράμματος για να βγάλουν τις μοτοσυκλέτες που είχαν κολλήσει μέσα στην πίστα. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και λασπερός, με τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα να είναι σχεδόν προβλεπόμενες αλλά στο τέλος όλα κύλησαν ομαλά και έγιναν όμορφοι αγώνες, με την βοήθεια του ήλιου που στέγνωσε σημαντικά την πίστα μετά τα μισά του προγράμματος. Η νέα αρχή έγινε και η κατά πολλούς καλύτερη πίστα της Ελλάδος, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση με ένα νέο και φιλόδοξο σωματείο να φέρνει νέο αίμα και ιδέες στην ιστορική πίστα της Μεγαλόπολης.

img_4153

Κατηγορία ΜΧ Εxpert
Η παρουσία του Γιώργου Ηλιόπουλου(2-1) σε έναν λασπερό αγώνα τον τοποθετεί κατευθείαν στην θέση του φαβορί για την νίκη, μια και ο Αιγιώτης αθλητής είναι εξαιρετικός οδηγός σε αυτές τις συνθήκες. Έδειχνε ορεξάτος από τα πρώτα λεπτά της αγωνιστικής ημέρας και ήταν από τους πρώτους οδηγούς που μπήκαν στην λασπωμένη πίστα. Η τελική του επικράτηση όμως δεν ήρθε εύκολα γιατί εξίσου εξαιρετικός στην λασπερή Μεγαλόπολη ήταν και ο Δημήτρης Μπάκας(1-2) που οδήγησε το πρώτο πρώτο σκέλος και άντεξε στην πίεση του Ηλιόπουλου στους τελευταίους γύρους, κερδίζοντας το σκέλος.

img_4228

Δεύτερη φετινή νίκη για τον Γ.Ηλιόπουλο στο Νοτίου.

Ο Ηλιόπουλος έπεσε θύμα της κακής του εκκίνησης στο πρώτο σκέλος και είχε και μια πτώση στην προσπάθεια του να περάσει τον Μπάκα για την πρώτη θέση. Στο δεύτερο όμως δεν έκανε το ίδιο λάθος, πήρε καλή εκκίνηση και πέρασε τον Μπάκα σε ασφαλές σημείο, κερδίζοντας έτσι το σκέλος και τελικά τον αγώνα για την κατηγορία. Ο Μπάκας προσπάθησε να απαντήσει στην προσπέραση του Ηλιόπουλου αλλά ο πρωτοπόρος του σκέλους ήταν σαφώς πιο έμπειρος και έλεγχε την μάχη της πρώτης θέσης. Οι Ηλιόπουλος και Μπάκας μοιράστηκαν από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στον αγώνα αλλά το bonus του καλύτερου τερματισμού στο δεύτερο σκέλος, έδωσε την νίκη στον Ηλιόπουλο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Σταμάτης Δημολιάνης(3-4) που ήθελε καλούς τερματισμούς για να πάρει το πρωτάθλημα καθώς ο Μπάκας τον απειλούσε για την πρώτη θέση.

img_4528

Μπορεί να έχασε τον Πανελλήνιο τίτλο της ΟΡΕΝ ο Σ.Δημολιάνης, ανέβασε όμως την οδήγηση του και άξια πήρε τον τίτλο της MX Expert στα νότια της χώρας.

Ο Δημολιάνης κατάφερε να κρατήσει την πρωτοπορία του μέχρι και το τελευταίο σκέλος της σεζόν κερδίζοντας άξια τον τίτλο της κατηγορίας. Κόντρα στα μεγάλα κυβικά του μικτού σκέλους MX1-MX Expert, οι Φραγκίσκος Ζούνης(4-6), Γιώργος Παναγιώτου(6-5) και Παύλος Σιδέρης(5-7)  με τις μικρές 250cc μοτοσυκλέτες τους, υπέφεραν στις εκκινήσεις και πολύ δύσκολα λόγω του έντονου ανταγωνισμού μπόρεσαν να ανέβουν θέσεις. Ο Ζούνης κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση με τον Παναγιώτου στην πέμπτη και τον Σιδέρη έκτο.

img_4463

Ο Κ.Μούρκος ήθελε την νίκη στην Μεγαλόπολη και τελικά την πήρε δίνοντας τις μάχες που έπρεπε.

Κατηγορία ΜΧ1
Πολύ δύσκολα θα έχανε τον τίτλο ο Μανώλης Σκύβαλος(6-3) στην ΜΧ1 και ο μόνος που τον απειλούσε στην βαθμολογία ήταν ο Κων/νος Μούρκος. Ο Μούρκος(1-1) έκανε το καλύτερο που μπορούσε να κάνει ξεκινόντας πολύ καλά και στις δύο εκκινήσεις, καταφέρνοντας να πάρει μια διπλή νίκη για την κατηγορία παρά την πίεση που του άσκησε και στα δύο σκέλη ο Σοφοκλής Μαμμωνάς(2-2). Ο αθλητής από το Άργος πάλεψε για την πρώτη θέση όμως ένα σβήσιμο στο πρώτο σκέλος τον άφησε πίσω ενώ στο δεύτερο τερμάτισε στον τροχό του Μούρκου καταλαμβάνοντας έτσι την δεύτερη θέση του συνόλου. Μακριά από όλα αυτά ο Σκύβαλος κάνοντας επιφυλακτικό αγώνα εξασφάλισε την τρίτη θέση της ημέρας καταλαμβάνοντας τον φετινό τίτλο για την κατηγορία. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο Στέργιος Κατσογρεσάκης(3-8) ειδικά στο πρώτο σκέλος με την έντονη λάσπη για να τερματίσει στην τέταρτη θέση της ημέρας. Με σταθερή απόδοση ο Χρήστος Κοτούλας(4-6) πήρε την πέμπτη θέση με τον Ευάγγελο Μουρίκα(7-4) να μαζέυει πολύτιμους βαθμούς για την πρώτη εξάδα του αγώνα και της βαθμολογίας.

img_4508

Πρωταθλητής στην ΜΧ1 ο Μ.Σκύβαλος.

Κατηγορία ΜΧ2
Στην δεύτερη φετινή του εμφάνιση ο Βασίλης Χρυσοχός(1-1) κατάφερε να πάρει την πρώτη του διπλή νίκη επικρατώντας άνετα και στα δύο σκέλη της ΜΧ2, σπάζοντας το αήττητο σερί του Κων/νου Μπετίνη(6-2). Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε ένα συντηρητικό αγώνα στο πρώτο σκέλος για να διασφαλίσει τον φετινό τίτλο αλλά στο δεύτερο έγινε πιο επιθετικός προσπαθώντας να απειλήσει τον Χρυσοχό. Ο Μπετίνης πήρε τελικά τον τίτλο της κατηγορίας αλλά στον αγώνα έμεινε στην τρίτη θέση.

img_4327

Άπιαστος στην Μεγαλόπολη ο Β.Χρυσοχός.

Μετά την απουσία του στον αγώνα της Κρήτης ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος(2-3) μπήκε δυνατά στην Μεγαλόπολη και δικαιώθηκε με την δεύτερη θέση στο τέλος του αγώνα. Επιστρατεύοντας το μεγάλο του ατού τις εκκινήσεις ο Γιάννης Ρηγόπουλος(4-4) κρατήθηκε μπροστά χωρίς να κάνει λάθη, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του αγώνα αλλά η μεγάλη του επιτυχία ήταν η κατάκτηση της δεύτερη θέσης στο πρωτάθλημα επικρατώντας της μεγάλης μάχης βαθμών, με τον τρίτο τελικά Νικόλα Φανουράκη που δεν συμμετείχε στον αγώνα αλλά και με τον Μαν.Παναγιωτόπουλο που κατέλαβε την τέταρτη θέση. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Γιάννη Δάβαρη(3-6) για την πέμπτη θέση της ημέρας με τον Αποστόλη Καραφωτιά(5-5) να τερματίζει στην έκτη θέση.

img_4344

Δεν έπιασε το αήττητο ο Κ.Μπετήνης αλλά πήρε άνετα τον φετινό τίτλο της ΜΧ2.

Κατηγορία ΟΡΕΝ
Μεγάλες μάχες για τις τρεις πρώτες θέσεις είχαμε στην κατηγορία με έναν παλιό πρωταθλητή τον Δημήτρη Στούπα(1-1) να επανέρχεται στους αγώνες και να κερδίζει τελικά, τα δύο σκέλη και τον αγώνα. Στην πορεία του προς την νίκη προσπάθησαν να τον εμποδίσουν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Αλέκος Καρανάσης(3-2) και Κων/νος Παπαδόπουλος(4-4) χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Ο Καρανάσης μετά από ένα επιφυλακτικό πρώτο σκέλος, πίεσε στο δεύτερο για να πάρει την νίκη αλλά δεν τα κατάφερε τερματίζοντας τελικά στην δεύτερη θέση κάτι που όμως ήταν αρκετό για να στεφτεί πρωταθλητής στην κατηγορία.

img_4602

Από κοντά και συμμετέχοντας δυνατά στις μάχες για την πρώτη τριάδα και ο Σπύρος Ματσούκας(2-3) τερματίζοντας τελικά στην τρίτη θέση του συνόλου. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παπαδόπουλος κάνοντας ένα μεγάλο λάθος στον τελευταίο γύρο έχοντας σύγκρουση και πτώση σε ένα ντουμπλάρισμα, την στιγμή που κράταγε σταθερά την δεύτερη θέση. Ο Σταύρος Ροσσολάτος(5-5) τερμάτισε και στα δύο σκέλη πίσω από την πρώτη τετράδα με τον Γιώργο Αργυρίου(6-6) να κάνει ακόμα έναν καλό αγώνα φέτος και αυτή τη φορά να τερματίζει στην πρώτη εξάδα.

img_4350

Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο Σ.Μαυράκης στην ΜΧ85.

Κατηγορία ΜΧ85
Ο Σταύρος Μαυράκης έσπασε το αήττητο του Ανδρέα Ανδρέου στο φετινό Νοτίου. Ο  πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ανδρέου(6-1) αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του στο πρώτο σκέλος τερματίζοντας οριακά στην έκτη θέση. Ο Σ.Μαυράκης όμως έκανε αυτό που έπρεπε στις δύσκολες συνθήκες που ήταν να αποφύγει τα λάθη και δικαιώθηκε κερδίζοντας το πρώτο σκέλος και τερματίζοντας στην τρίτη θέση στο δεύτερο για να πάρει την νίκη.

img_4354

Κοντά στο αήττητο βρέθηκε και ο Α.Ανδρέου όμως έχασε ένα σκέλος στον δρόμο του για την κατάκτηση ακόμα ενός φετινού πρωταθλήματος στην MX85.

Στην δεύτερη θέση της ημέρας τερμάτισε ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Κων/νος Ευαγγελόπουλος(2-2) που και αυτός είχε προβλήματα στο πρώτο σκέλος μετά από πτώση, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Α.Ανδρέου ο οποίος μετά τον Πανελλήνιο, πήρε και τον τίτλο του Νοτίου στην ΜΧ85. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Χρήστο Φραγκούλη(3-7) αλλά και για τον Νίκο Κοσιάβελο(4-6) στον πρώτο του φετινό αγώνα στην κατηγορία. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Κων/νος Ζεπάτος(5-5).

img_4435

Το απόλυτο σε νίκες και βαθμούς οδήγησαν τον Μ.Σαραντινούδη στην κατάκτηση του φετινού τίτλου στην ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Ο Μιχάλης Σαραντινούδης(1-1) είναι ο μοναδικός από τους τουλάχιστον τέσσερις διεκδικητές του αήττητου στο Νοτίου, που κατάφερε τελικά να μην χάσει αγώνα.  Για ακόμα μια φορά, δεν είχε αντίπαλο και στα δύο σκέλη παρά την κακή του εκκίνηση στο πρώτο, κατακτώντας με αυτόν τον τρόπο τον τίτλο στην κατηγορία. Στην δεύτερη θέση στον αγώνα και στο πρωτάθλημα τερμάτισε ο Μιχάλης Σακελλαρίου(2-2) με τον Σωτήρη Φωτάκη(3-3) τρίτο, τον Δημήτρη Γανωτή(4-4) τέταρτο ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Τενέντες(6-5) και Γιώργος Ευαγγέλου(5-6). Να τονίσουμε ότι οι αθλητές αυτής της κατηγορίας είχαν το πιο δύσκολο έργο με τις μικρές τους μοτοσυκλέτες να υποφέρουν στις λάσπες και στα μεγάλα λούκια της πίστας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

1816 More posts in ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...