AMA/FIM SX – Αλλαγή στους κανονισμούς…τα πάνω κάτω το 2017

ama-sx-2015-rnd4-oakland-lastlapΗ Παγκόσμια Ομοσπονδία FIM και η αμερικανική ΑΜΑ αποφάσισαν από κοινού να αλλάξουν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος AMA/FIM Supercross 2017, βάζοντας χρονικό όριο στους αγώνες των κατηγοριών SX και Lites.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν η διάρκεια των αγώνων να είναι στους Τελικούς, 15 λεπτά συν ένα γύρο για την κατηγορία Lites και 20 λεπτά και ένας γύρος για την κατηγορία SX. Επίσης με χρόνο θα διεξαχθούν και οι προκριματικοί αγώνες.

Η απόφαση αυτή ήρθε να λύσει ένα πρόβλημα που υπήρχε στο πρωτάθλημα, με τις πίστες διαφορετικού μήκους, που με την προηγούμενη μορφή τον 20 γύρων, διαφοροποιούσαν τη χρονική διάρκεια του Τελικού από αγώνα σε αγώνα. Τώρα όσο μεγάλη ή μικρή είναι διαδρομή της πίστας, ο αγώνας θα έχει την ίδια διάρκεια με τους υπόλοιπους του πρωταθλήματος. Αυτό είναι ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους προπονημένους οδηγούς και αυτός είναι και ο στόχος των διοργανωτών. Οι αγώνες και τα χρηματικά έπαθλα να κερδίζονται από τους πιο προπονημένους αθλητές, του κάθε αγώνα.

ama-sx-2015-rnd4-oakland-lastlap

4023 More posts in ΓΕΝΙΚΑ ΝΕΑ category
Recommended for you
ΤΑ ΝΕΑ MOTOCROSS KTM 2025!

Οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες για τα motocross μοντέλα της ΚΤΜ του 2025 διέρρευσαν πρόσφατα...