ΑΜΑ/FIM SX – Επιβλητική νίκη K.Roczen στο Anaheim I

O εναρκτήριος αγώνας του AMA/FIM Supercross 2017 στο Anaheim δεν επιφύλασσε εκπλήξεις και όλα τα μεγάλα φαβορί ήταν μπροστά στην μεγάλη κατηγορία παλεύοντας για την νίκη. Κανένας όμως δεν μπορούσε να πιάσει τον Ken Roczen που πήρε τον αγώνα με μεγάλη διαφορά. Με νίκη ξεκίνησε στα 250 ο Shane McElrath οδηγώντας από την αρχή τον τελικό.

Κατηγορία 450
Οριακά την εκκίνηση πήρε ο Ken Roczen από τον Marvin Musquin και ξεκίνησε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους με τον Musquin να δίνει την μάχη της δεύτερης θέσης νωρίς με τον Eli Tomac, την οποία και έχασε προς στιγμήν. Ο Ryan Dungey δεν ξεκίνησε καλά, κατάφερε όμως γρήγορα να μπει στην πρώτη πεντάδα και σταθερά να πάρει την δεύτερη θέση από τον Musquin, που εντωμεταξύ είχε καταφέρει να περάσει τον Tomac. Κοντά στα 14 δευτερόλεπτα διαφοράς κατάφερε ο Roczen να ανεβάσει την διαφορά του από τον δεύτερο Dungey στον τελικό των 20 λεπτών και ενός γύρου του Anaheim, επιβεβαιώνοντας την καλή κατάσταση που βρίσκεται τους τελευταίους έξι μήνες. Ο περσινός πρωταθλητής Dungey αν και κατάφερε κάποια στιγμή να πιάσει τους χρόνους του Roczen ωστόσο η κακή του εκκίνηση δεν τον βοήθησε να έχει μια καθαρότερη εικόνα για την μεταξύ τους διαφορά. Κοντά στον Dungey τερμάτισε ο Musquin(τρίτος) έχοντας και αυτός ταχύτατους γύρους ολόκληρη την ημέρα.

roczen-a1-2017

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε μετά από κακή εκκίνηση ο Jason Anderson ενώ ο Tomac δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά χάνοντας θέσεις. Τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση κρατώντας οριακά πίσω του στο τέλος τον Cole Seely.

Αποτελέσματα Anaheim I, 450
1. Ken Roczen
2. Ryan Dungey
3. Marvin Musquin
4. Jason Anderson
5. Eli Tomac
6. Cole Seely
7. Davi Millsaps
8. Weston Peick
9. Josh Grant
10. Copper Webb

Κατηγορία 250 Δύσης
Την πρώτου νίκη μετά από 27 εκκινήσεις πέτυχε ο Shane MacErath κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα της χρονιάς οδηγώντας από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό στην πρώτη θέση. Αν και είχε ταχύτερους χρόνους ο Aaron Pessinger δεν είχε καλή εκκίνηση, ανέβηκε γρήγορα στην τρίτη θέση και κυνήγησε και πέρασε τον Martin Davalos για την δεύτερη θέση λίγο πριν τα μισά του αγώνα. Στο τέλος όμως η τριάδα δεν άλλαξε με τους McErath, Plessinger και Davalos να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα. Σταθερά στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο  Mitchell Oldenburg, με τους Justin Hill και jeremy Martin να ανεβαίνουν στην πέμπτη και έκτη θέση μετά από κακές εκκινήσεις.

a1-practice-6869

 

Αποτελέσματα Anaheim I, 250
1. Shane Mcelrath
2. Aaron Plessinger
3. Martin Davalos
4. Mitchell Oldenburg
5. Justin Hill
6. Jeremy Martin
7. Dan Reardon
8. Austin Forkner
9. James Decotis
10. Kyle Chisholm

a1-practice-0567

Επόμενος αγώνας 14/1/2017 San Diego CA.

3996 More posts in ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...