ΑΜΑ/FIM SX – E.TOMAC KAI J.HILL ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ OAKLAND


Για τέταρτη φορά φέτος σε αγώνα της California ο καιρός ήταν βροχερός κάνοντας την πίστα δύσκολη με λούκια και γλιστερά σημεία που επιρέασαν τα αποτελέσματα του αγώνα. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά στα 450 ο Eli Tomac ήταν ο νικητής ενώ για τρίτη συνεχόμενη φορά ο Justin Hill κέρδισε στα 250 Δύσης.

Κατηγορία 450
Ο Eli Tomac έδειξε και σε αυτόν τον αγώνα ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σχετικά με την απόδοση του. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την όγδοη θέση, κατάφερε σε μια δύσκολη πίστα να έχει τον καλύτερο ρυθμό από τον ανταγωνισμό να περάσει στην δεύτερη θέση. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα κατάφερε να περάσει και τον πρωτοπόρο του Τελικού αλλά και της βαθμολογίας  Ryan Dungey, κερδίζοντας εντυπωσιακά τον αγώνα.

Ο Tomac μετά και την δεύτερη φετινή του νίκη αναρριχήθηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, 17 βαθμούς πίσω από τον Dungey. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Dungey μετά από έναν αγώνα όπου κράτησε την πρωτοπορία του Τελικού από τον πρώτο γύρο μέχρι και τους τελευταίους γύρους μέχρι να τον περάσει ο “ιπτάμενος” Tomac. Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση έκανε ο “rookie” Cooper Webb ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου μετά από καλή εκκίνηση πίσω από τον Dungey στον Τελικό αλλά και έχοντας ταχύτατους χρόνους ολόκληρη την ημέρα. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Jason Anderson που δεν εκμεταλλέυτηκε την καλή του εκκίνηση κάνοντας αρκετά λάθη ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Cole Seely μετά από έναν σχετικά σταθερό αγώνα. Ξεκινώντας τον αγώνα μέσα στην πρώτη εξάδα ο Davi Millsaps κατάφερε να κρατηθεί σε αυτήν καταλαμβάνοντας την έκτη θέση στην πτώση της καρώ σημαίας. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Marvin Musquin δεν είχε καλά αποτελέσματα χάνοντας στο τέλος την δεύτερη θέση της βαθμολογίας από τον Tomac ενώ ο James Stewart δεν συμμετείχε τελικά στο Oakland όπως είχε εκτιμήσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Υπάρχει μια πιθανότητα να τον δούμε στην Honda στην θέση του Ken Roczen για το υπόλοιπο της σεζόν.

 

Κατηγορία 250 Δύσης
Μπροστά μετά την εκκίνηση του Τελικού έφυγε ο Martin Davalos με τον Austin Forkner να τον ακολουθεί αλλά να έχει μια άσχημη πτώση στην δεύτερη στροφή με πολλούς οδηγούς να πέφτουν πίσω του. Μετά την μεγάλη πτώση οι διεκδικητές του πρωταθλήματος Justin Hill και Shane McElrath κατάφεραν να βρεθούν πίσω από τον Davalos. Στην δύσκολη πίστα ο Hill έδειχνε να νοιώθει πιο άνετα από τους υπόλοιπους και δεν άργησε να περάσει στην πρώτη θέση την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό.

Η τρίτη φετινή αλλά και συνεχόμενη νίκη του Hill τον έφερε στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος αφού ο McElrath δεν μπόρεσε να περάσει τον Davalos για την δεύτεη θέση τερματίζοντας τελικά τρίτος. Στην τέταρτη θέση μετά από έναν καλό αγώνα με καλή εκκίνηση ο Jimmy Decotis με τον Phil Nicoletti πέμπτο και τον Aaron Plesinger να τερματίζει τελικά στην έκτη θέση μετά την πτώση του στο περιστατικό Forkner.

Βαθμολογίες 

450
1 1 Ryan Dungey 111
2 3 Eli Tomac 94
3 25 Marvin Musquin 86
4 14 Cole Seely 85
5 18 David Millsaps 70
6 21 Jason Anderson 65
7 2 Cooper Webb 64
8 22 Chad Reed 62
9 94 Ken Roczen Clermont, FL 51
10 15 Dean Wilson 48

250 Δύσης
1 46 Justin Hill 113
2 38 Shane Mcelrath 112
3 23 Aaron Plessinger 97
4 30 Martin Davalos 92
5 57 James Decotis 73
6 24 Austin Forkner 68
7 122 Dan Reardon 56
8 37 Phillip Nicoletti 54
9 11 Kyle Chisholm 49
10 6 Jeremy Martin 40

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...