ΜΧ ΙΝΤΕR D’ITALIA – 2Χ2 ΓΙΑ ΤΟΝ A.CAIROLI ΣΤΗΝ MALAGROTTA

O δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος Motocross Internazionali d’Italia 2017 πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη και την πίστα της Malagrotta όπου ο Antonio Cairoli επικράτησε με δύο επιβλητικές νίκες στις κατηγορίες MX1 και Elite, όπως είχε κάνει και μια εβδομάδα νωρίτερα στη Σαρδηνία. Μεγάλη μάχη έγινε στην ΜΧ2 με τον Julien Lieber τελικά να κερδίζει το σκέλος.

Στον μικτό αγώνα της κατηγορίες Elite(MX1-MX2) ο Antonio Cairoli μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να οδηγήσει το σκέλος για σχεδόν ένα γύρο, καθώς ένα γλίστρημα στην νοτισμένη πίστα από το ψιλόβροχο  που είχε ξεκινήσει στο σκέλος, τον έφερε στην πέμπτη θέση. Από εκεί και μετά ο Σικελός έπιασε δαιμονισμένο ρυθμό και με αποφασιστικές προσπεράσεις στους Tim Gajser, Romain Febvre, Glenn Coldenhoff και Jeremy vanHorebeek κατάφερε να πάρει την νίκη. Δεύτερος τερμάτισε ο vanHorebeek που εκμεταλλέυτηκε την προσπέραση του Cairoli στον Gajser(βγήκε εκτός πορείας έχοντας πτώση), αλλά το ίδιο έκαναν και οι Febvre(τρίτος), Coldenhoff(τέταρτος) αφήνοντας τελικά τον Σλοβένο πέμπτο. Στην βαθμολογία,  o Cairoli έχει το προβάδισμα όμως βρίσκεται κοντά πίσω του ο vanHorebeek και μπορεί να τον απειλήσει στον τελευταίο αγώνα στο Οttobiano.

Στο σκέλος της ΜΧ1 ο Cairoli πήρε από την αρχή την πρωτοπορία και χωρίς δυσκολίες κατάφερε να πάρει την νίκη. Στην δεύτερη θέση ο vanHorebeek εδραιώθηκε νωρίς, όμως έπρεπε να έχει συνεχώς την προσοχή του πίσω του στην μάχη της τρίτης θέσης που έδειξε να τον πλησιάζει στα μισά του σκέλους. Την μάχη της τρίτης θέσης κέρδισε τελικά ο Gajser αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Febvre που παρά την πτώση του με τραυματισμό την προηγούμενη εβδομάδα  στη Σαρδηνία, επέλεξε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Μάχη έγινε και για την πέμπτη θέση μεταξύ των Evgeny Bobryshev και Glenn Coldenhoff με νικητή τον Ρώσο. Στην βαθμολογία και εδώ ο Cairoli είναι αήττητος αλλά δεν μπορεί να εφησυχαστεί έχοντας πολύ κοντά τον vanHorebeek.

Εντυπωσιακό σκέλος έγινε στην ΜΧ2 με τρεις οδηγούς να δίνουν την μάχη της πρώτης θέσης. Ο Garcia Prado οδήγησε το σκέλος όμως πολύ κοντά του, ακολουθούσαν οι Julien Lieber, Michele Cervelin και Samuele Bernardini. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους ο Lieber έκανε την κίνηση του στον κουρασμένο Prado για την πρώτη θέση, την οποία και κράτησε μέχρι και τον τερματισμό. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Cervelin που και αυτός κατάφερε να περάσει τον Prado αφήνοντας τον Ισπανό νεαρό οδηγό στην τρίτη θέση. Στην βαθμολογία ο Prado οδηγεί το πρωτάθλημα έχοντας πίσω του τον Cervelin.

Βαθμολογίες



Επόμενος αγώνας 12/2/17 Ottobiano.

1950 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO “BEHIND THE GATE”…ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ “0” ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ!

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP ξεκινάει το 2024 με το πρώτο επεισόδιο πρόλογος...