AMA/FIM SX – Ο Μ.MUSQUIN ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΟΤΙΚΟ ARLINGTON

Η πρώτη νίκη στην μεγάλη κατηγορία για τον Μarvin Musquin ήρθε στο Arlington του Texas, μετά από μια εκπληκτική απόδοση αλλά και ένα χαοτικό αγώνα για τους υπόλοιπους διεκδικητές της νίκης. Στα 250 Δύσης ο J.Hill κέρδισε την τέταρτη του νίκη, και καθώς το πρωτάθλημα πάει Ανατολικά, απολαμβάνει μεγάλο βαθμολογικό προβάδισμα μετά την ατυχία του Shane Mcelrath.

Κατηγορία 450
Η πίστα του Arlington ήταν και αυτή δύσκολη όπως και οι προηγούμενες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα με πολλά λούκια αλλά με καλό χώμα σε ορισμένα σημεία και αρκετά γλιστερή σε άλλα κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα αποτελέσματα της κατηγορίας. Οι πτώσεις στον αγώνα πολλές, και μια από αυτές του Justin Brayton έφερε την κατηγορία σε επανεκκίνηση με τον Marvin Musquin να οδηγεί τον τελικό από την αρχή μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας έτσι την πρώτη του νίκη στα 450. Πίσω του το χάος. O πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ryan Dungey είχε κακή εκκίνηση και ολόκληρη την μέρα δεν ήταν σε ανταγωνιστικούς ρυθμούς ενώ κακή εκκίνηση είχε και ο νικητής των δύο προηγούμενων αγώνων Eli Tomac.

Για τον Tomac τα πράγματα θα γινόντουσαν ακόμα πιο δύσκολα όταν μια πτώση θα τον ανάγκαζε να περάσει από τα pits για να συνεχίσει χωρίς μπροστινό φρένο τον υπόλοιπο αγώνα τερματίζοντας τελικά στην 15η θέση. Άτυχος και ο Cooper Webb που είχε εδραιωθεί στην δεύτερη θέση μέχρι τα μισά του αγώνα όπου είχε σκασμένο ελαστικό και αναγκάστηκε να περάσει και αυτός από τα pits. Με καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Cole Seely κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του αγώνα ενώ το πρώτο του φετινό βάθρο πέτυχε ο Jason Anderson ανεβαίνοντας θέσεις κατά την διάρκεια του αγώνα. Παρά την κακή του εκκίνηση(13ος) ο Dungey κατάφερε να βρει τον δρόμο για την τέταρτη θέση αυξάνοντας έτσι το βαθμολογικό του προβάδισμα από την δεύτερη θέση στους 18 βαθμούς από τον Musquin που πήρε την δεύτερη θέση στην κατάταξη από τον Tomac. Το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα κοντράροντας σκληρά τον Dungey, πήρε στο Arlington ο Dean Wilson(πέμπτος) έχοντας πρόσφατα πάρει την θέση του Christophe Pourcel στην εργοστασιακή ομάδα της Rockstar Energy Husqvarna. Καλύτερη φετινή εμφάνιση και για τον Broc Tickle, τερματίζοντας στην έκτη θέση.

Κατηγορία 250 Δύσης
Ήταν ένας δραματικός αγώνας για την κατηγορία με τον Shane McElrath να εξαπολύει την επίθεση του για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης της βαθμολογίας και να τα καταφέρνει μέχρι πέντε γύρους από τον τερματισμό. Έχοντας οδηγήσει 15 γύρους στην πρώτη θέση ένα μηχανικό πρόβλημα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει χάνοντας πολλούς βαθμούς και φυσικά τον αγώνα. Έτσι η νίκη πήγε στον Justin Hill που από δεύτερος βρέθηκε πρώτος κερδίζοντας την τέταρτη φετινή του νίκη και αυξάνοντας το βαθμολογικό τους προβάδισμα κατά 21 βαθμούς από τον Aaron Plesinger που ανέβηκε στην δεύτερη  θέση της βαθμολογίας.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Austin Forkner μετά από καλή εκκίνηση οδηγώντας πίσω από τον Hill από την αρχή του τελικού ενώ ο Plesinger έπρεπε να ανακάμψει κακής εκκίνησης και να δώσει πολλές μάχες για να πάρει την τρίτη θέση. Ανεβασμένος στο φετινό πρωτάθλημα ο Jimmy Decotis πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα ενώ εξίσου πολύ καλό αγώνα έκανε ο Dan Reardon για την πέμπτη θέση με τον έκτο Jeremy Martin να πραγματοποιεί και αυτός καλή εμφάνιση επιστρέφοντας στο πρωτάθλημα, μετά τα τελευταία προβλήματα που αντιμετώπισε.

Βαθμολογίες

450
1 1 Ryan Dungey 129
2 25 Marvin Musquin 111
3 14 Cole Seely 107
4 3 Eli Tomac 100
5 21 Jason Anderson 85
6 18 David Millsaps 83
7 2 Cooper Webb 71
8 22 Chad Reed 64
9 15 Dean Wilson 64
10 20 Broc Tickle 55

250 Δύσης
1 46 Justin Hill 138
2 23 Aaron Plessinger 117
3 38 Shane Mcelrath 113
4 30 Martin Davalos 106
5 57 James Decotis 91
6 24 Austin Forkner 90
7 122 Dan Reardon 72
8 11 Kyle Chisholm 60
9 6 Jeremy Martin 55
10 37 Phillip Nicoletti 54

Επόμενος αγώνας 18/2/17 Minneapolis MN.

929 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – NIKH ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ C.WEBB ΣΤΟ FOXBOROUGH

Την τέταρτη φετινή του νίκη πέτυχε ο Cooper Webb στον 13ο γύρο του AMA Supercross...