AMA/FIM SX – E.TOMAC KAI J.SAVATGY ΕΠΙΚΡΆΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ MINNEAPOLIS

Την τρίτη του φετινή νίκη στην μεγάλη κατηγορία πέτυχε στην Minneapolis ο Eli Tomac στα 450 ενώ στην Ανατολική ακτή ο Joey Savatgy πήρε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στα 250(Ανατολής).

Κατηγορία 450
Μετά από πολλά χρόνια το supercross επέστρεψε στην Minneapolis και για πρώτη φορά διοργανώθηκε ο αγώνας στο US Bank Stadium της ιδιαίτερης πατρίδας του πρωταθλητή και πρωτοπόρου της βαθμολογίας Ryan Dungey. Ο αγώνας όμως αποδείχτηκε δύσκολος για τον πρωταθλητή αλλά όχι μόνο, με την εναλλαγή σε σημεία σκληρό-μαλακό χώμα να προβληματίζει όλους του οδηγούς. Τους δύο πρώτους γύρους του τελικού οδήγησε στην πρώτη θέση ο Davi Millsaps με τους Ryan Dungey και Eli Tomac να ακολουθούν.

O Tomac έκανε γρήγορα τις κινήσεις του και στον τρίτο γύρο βρέθηκε επί κεφαλής του αγώνα με τον Dungey να τον ακολουθεί. Τα πολλά λάθη οδήγησαν τον Dungey να εγκαταλείψει την μάχη της πρώτης θέσης και στο τέλος του αγώνα βρέθηκε να χάνει και την δεύτερη θέση από τον Marvin Musquin που είχε πιάσει καλό ρυθμό. Ο Tomac με αυτή του την τρίτη νίκη έχει τις περισσότερες φετινές, με τον δεύτερο Musquin να μειώνει την βαθμολογική του διαφορά αφήνοντας τρίτο τον Dungey. Μετά από μέτρια εκκίνηση ο Jason Anderson κατάφερε να πάρει την τέταρτη θέση ενώ καλό αγώνα έκανε και ο Cole Seely μετά την πτώση του στον πρώτο γύρο την στιγμή μάλιστα που οδηγούσε τον αγώνα, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Millsaps.

Κατηγορία 250 Ανατολής
Την εκκίνηση του αγώνα πήρε ο Jordon Smith με τους Joey Savatgy και Zach Osborne να τον καταδιώκουν. Στα μισά του τελικού ο Savatgy έκανε την κίνηση του στον Smith και ένα γύρο μετά τον πέρασε και ο Osborne. H προσπέραση του Osborne δεν κράτησε πολύ καθώς μια πτώση τον έριξε ξανά στην τρίτη θέση. Ο Savatgy κράτησε την πρωτοπορία μέχρι και τον τερματισμό κερδίζοντας τον πρώτο φετινό αγώνα της κατηγορίας με τον Smith τελικά να κρατάει πίσω του τον Osborne στην μεταξύ τους μάχη στον τελευταίο γύρο.

O Rj Hampshire με σύμμαχο την καλή του εκκίνηση πήρε την τέταρτη θέση ενώ στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Adam Cianciarulo που πιάστηκε στην πτώση του πρώτου γύρου μαζί με πολλούς άλλους αναβάτες. Ξεκινώντας έξω από την πρώτη δεκάδα ο Dylan Ferrandis στην πρώτη του συμμετοχή στο AMA/FIM Supercross κατάφερε να πάρει την έκτη θέση.

 

 

Βαθμολογίες

450

250 Ανατολής

Επόμενος αγώνας 25/2/2017 Atlanta GA.

931 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – VIDEO ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 14ΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ NASHVILLE

Παρακολουθήστε στο video που ακολουθεί ολόκληρους τους τελικούς αγώνες του 14ου γύρου του AMA Supercross...