ΤΟ HIGHLIGHT ΤΗΣ ΜΧ1 – ΝΙΚΗ Α.ΤΣΑΡΝΑ ΣΤΟ 1Ο ΣΚΕΛΟΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

Ο Άρης Τσαρνάς έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι διαθέτει την ταχύτητα, το ταλέντο και την στόφα του πρωταθλητή. Πως όμως κέρδισε στα Γιαννιτσά για δεύτερη φορά τον πολυπρωταθλητή της κατηγορίας ΜΧ1 Παναγιώτη Κουζή;

Ο Τσαρνάς στο πρώτο σκέλος της χρονιάς κατάφερε να βρεθεί από την αρχή στην πρώτη θέση. Το τερέν ήταν πατημένο σκληρό και ελαφρώς νωπό στις κύριες γραμμές της πίστας. Η υπερβολή στα φρένα και το γκάζι ήταν απαγορευτική.

Ο Α.Τσαρνάς ακολούθησε πιστά τις γραμμές του άσχετα με το τι έκανε πίσω του ο Π.Κουζής

Ο Κουζής έχει πάντα το πλεονέκτημα στις δύσκολες συνθήκες αλλά ο Άρης γνώριζε ότι ο αγώνας θα κρινόταν στο ποιος θα έκανε τα περισσότερα λάθη. Με την εκκίνηση και την πρωτοπορία στα χέρια του, και με τον Κουζή μετά από κακή εκκίνηση να προσπαθεί να ανέβει θέσεις, πήρε μια διαφορά, που μπόρεσε να την διατηρήσει στους πρώτους γύρους. Μετά άρχισαν τα λάθη και από τις δύο μεριές καθώς οι δύο πρωτοπόροι ανέβαζαν ρυθμό από τους υπόλοιπους. Το μεγαλύτερο λάθος το έκανε ο Κουζής όταν του έσβησε η μοτοσυκλέτα του σε ένα λούκι.. Η ζημιά έγινε μεγαλύτερη όταν στην προσπάθεια του να εκκινήσει την μοτοσυκλέτα του, τα γυαλιά του θόλωσαν και αναγκάστηκε να τα βγάλει.

Αυτή ήταν και η μικρότερη διαφορά Τσαρνά-Κουζή στο πρώτο σκέλος.

Από εκεί και μετά ο Τσαρνάς έλεγξε τον αγώνα και παρά το γεγονός ότι ο Κουζής τον έφτασε στο τέλος, ο αθλητής από την Κω έδειχνε απροβλημάτιστος. Αν και στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής απέδειξε γιατί έχει πάρει 14 τίτλους στην καριέρα του, κερδίζοντας το σκέλος και τον αγώνα,  ωστόσο ο Τσαρνάς άλλαξε τα δεδομένα για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Στο τέλος, ο Τσαρνάς δεν έδειχνε να έχει κουραστεί από την προσπάθεια της πρώτης του φετινής νίκης σε σκέλος.

Κορυφαία στιγμή του αγώνα.

1138 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Μ.ΚΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 συνεχίστηκε στο Πρίνος Τρικάλων για τον δεύτερο του γύρο, όπου...