2ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜOTOCROSS 2017, ΧΑΛΚΙΔΑ – ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ

Του Νίκου Καμπούρη.

Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross 2017 πραγματοποιήθηκε στην Χαλκίδα περνώντας στην ιστορία των πιο λασπωμένων αγώνων του θεσμού. Την περσινή χρονιά ο Α.Μ.Ο.Ε στην Πτολεμαΐδα και τώρα το σωματείο ΑΜΛΕΧ ήρθαν αντιμέτωπα με τον καιρό στον καθιερωμένο πλέον δύσκολο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Παρά την λάσπη οι μάχες ήταν έντονες σε όλες τις κατηγορίες. 

Η ακατάπαυστη βροχή από την Τετάρτη το βράδυ μέχρι και την Κυριακή το πρωί κατέστρεψαν όλες τις προσπάθειες της ΑΜΛΕΧ να κάνουν έναν πολύ καλό αγώνα όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Δεν πτοήθηκαν όμως, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και ραντεβού με την Χαλκίδα, έχει ξανά το πρωτάθλημα, στον πέμπτο γύρο του θεσμού. Διοργανωτές και αθλητές έδωσαν μάχη με την φύση αποζημιώνοντας  τους θαρραλέους  θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα στην αμφιθεατρική πίστα. Νικητές ανάμεσα στους 110 αθλητές από όλη την Ελλάδα αναδείχτηκαν, στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής, στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης, στην ΜΧ2Τ ο Ανδρέας Ανδρέου, στην ΜΧOPEN ο Βασίλης Πακαταρίδης και στην ΜΧ85 Σταύρος Μαυράκης. Η κατηγορία ΜΧ65 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δύσκολων συνθηκών της πίστας.

Αξίζει να επισημάνουμε και να συγχαρούμε όλους τους ανθρώπους της αγωνιστικής χωμάτινης μοτοσυκλέτας (αθλητές, εταιρείες, ομάδες – support,διοργανωτές) που με την αγάπη τους για το motocross αψήφησαν τον καιρό δίνοντας τον δικό τους αγώνα ο καθένας ξεχωριστά ώστε αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο να κυλήσει ομαλά μένοντας χαραγμένο στο μυαλό όλων μας.

Ο Π.Κουζής εμφάνισε δύο διαφορετικά πρόσωπα στην Χαλκίδα. 

Κατηγορία ΜΧ1
Το πρώτο σκέλος της κατηγορίας κέρδισε ο Δημήτρης Κοντολέτας(1-4) δείχνοντας πως έχει βρει την φόρμα του μετά τον αγώνα των Γιαννιτσών. Ο αθλητής από την Ζαχάρω πήρε την σημαντική για τις συνθήκες εκκίνηση και κράτησε την πρωτοπορία μέχρι και τον τερματισμό. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Παναγιώτης Κουζής(2-1) στο πρώτο σκέλος ξεκίνησε στις πιο πίσω θέσεις κάνοντας ένα αγώνα στρατηγικής περιμένοντας να μπει δυναμικά στο δεύτερο κλείνοντας γύρο μέχρι και τον τρίτο αναβάτη της κατηγορίας. Με αυτόν τον τρόπο κέρδισε τελικά, σκέλος και αγώνα αφήνοντας στην δεύτερη θέση του συνόλου τον Κοντολέτα. Πραγματοποιώντας τον πρώτο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά του Σαββάτου ο Γιώργος Ηλιόπουλος ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του αγώνα. Δεν είχε τις εκκινήσεις που θα ήθελε, το πάλεψε και με τερματισμούς 3-2 συμπλήρωσε την τρίτη θέση του βάθρου. Από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς ο Κυριάκος Κόττης(4-3) έχει ανοδική πορεία με τερματισμούς στο βάθρο οδηγώντας σταθερά και γρήγορα σε όλες τις συνθήκες τερματίζοντας στην Χαλκίδα τέταρτος συνολικά, αντίθετα από τον πέμπτο Ανάργυρο Τσαρνά(7-5) ο οποίος δείχνει να μην μπορεί να βρει γρήγορο ρυθμό στα λασπερά τερέν τερματίζοντας και στα δύο σκέλη μακρυά από την πρώτη τριάδα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Γιάννη Μόσιος(8-6) συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο Γ.Τουρατζίδης παρέμεινε αήττητος στην ΜΧ2. 

Κατηγορία ΜΧ2
Ο αγώνας της Χαλκίδας ήταν υπόθεση των αδερφών Τουρατζίδη κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου. Ο Γιάννης(1-1) συνέχισε το αήττητο της φετινής χρονιάς κερδίζοντας και τα δύο σκέλη, όπου στο δεύτερο εντυπωσίασε κλείνοντας γύρο μέχρι και το τρίτο αναβάτη της κατηγορίας. Ο Δημήτρης(2-2) έκανε ένα εκπληκτικό αγώνα δίνοντας μάχες με τον τρίτο του συνόλου Βασίλη Χρυσοχό(3-3) που οδήγησε πολύ δυνατά όλο το Σαββατοκύριακο. Ανάμεσα στην παντοκρατορία της YAMAHA στις πρώτες έξι θέσεις του βάθρου κατάφερε να μπει ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς(7-4) που φαίνεται να έχει επηρεαστεί η απόδοση του από την στρατιωτική του θητεία. Πέμπτος αντιμετωπίζοντας αρκετές πτώσεις ο Δημήτρης Μπάκας(4-7) δείχνει να βρίσκει τον καλό του περσινό εαυτό. Η έκπληξη του αγώνα ήταν ο δεκατριάχρονος Ανδρέας Ανδρέου(5-5) που με αλάνθαστη οδήγηση συμπλήρωσε την εξάδα δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Α.Ανδρέας κερδίζει το στοίχημα ανεβαίνοντας φέτος κατηγορία. 

Κατηγορία ΜΧ2Τ
Η πρώτη θέση της κατηγορίας νέων έγραφε το όνομα Ανδρέας Ανδρέου όπου στην πατρίδα του την Χαλκίδα οδήγησε αλάνθαστα κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο Άγγελος Βογιατζής(2-2) από τα χρονομετρημένα του Σαββάτου είχε ανοδική πορεία στο διήμερο, κάτι το οποίο δεν ήταν αρκετό ώστε να απειλήσει τον νικητή και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ανδρέου. Με δύο τρίτες θέσεις, ανέβηκε στην τρίτη θέση του βάθρου ο Στυλιανός Σκορδάς βελτιώνοντας βήμα βήμα την απόδοση του, αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Γιώργο Καριώτη(4-4) που αντιμετώπισε προβλήματα στο λασπερό διήμερο.

Δυνατός στην λάσπη ο Β.Πακαταρίδης.

Κατηγορία ΜΧ ΟPEN
Πλώρη για τίτλο έχει βάλει ο Βασίλης Πακαταρίδης(1-1) κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σταμάτη Δημολιάνη(4-2) όπου στο πρώτο σκέλος μία πτώση τον έκανε να ξεκινήσει σχεδόν τελευταίος. Με σταθερή απόδοση ο Παναγιώτης Καδόγλου(3-3) συμπλήρωσε το βάθρο. Τέταρτος ο Αντώνης Τζανετής(2-5) οδηγώντας πολύ δυνατά στο λασπερό τερέν ειδικά στο πρώτο σκέλος που τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Πέμπτος και έκτος αντίστοιχα τερμάτισαν ο Κώστας Γκόσκινος που προέρχεται από το εντούρο και ο Νίκος Μυλωνίδης.

Πρώτη φετινή νίκη για τον Σ.Μαυράκη. 

Κατηγορία ΜΧ85
Κερδίζοντας τον πρώτο του αγώνα για την φετινή χρονιά ο Σταύρος Μαυράκης(3-1) πέρασε μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος. Από το πρώτο σκέλος ο Αντώνης Σάγμαλης έδειξε πως ο λασπερός αγώνας της Χαλκίδας θα είναι δικός του. Όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο δεύτερο, τον οδήγησε σε εγκατάλειψη και στην τέταρτη θέση του συνόλου. Με σταθερή απόδοση ο Μάριος Κανάκης(2-2) κατέκτησε την δεύτερη θέση αφήνοντας τον Σωτήρη Πασπαλιάρη(5-3) τρίτο. Πέμπτος τερμάτισε ο Κατσαβριάς Αλέξανδρος και έκτος ο Μαυράκης Γιώργος.

Επόμενος αγώνας 1-2/4/2017 Άργος.

 

1134 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...