TO HIGHLIGHT ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΚΕΛΗ Π.ΚΟΥΖΗΣ ΚΑΙ Γ.ΤΟΥΡΑΤΖΙΔΗΣ

Στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στην Χαλκίδα, οι έντονες λασπερές συνθήκες δημιούργησαν μεγάλες διαφορές, αλλά τίποτα δεν απασχόλησε περισσότερο από την απόδοση των δύο πρωτοπόρων των βαθμολογιών MX1 και MX2. Ειδικά στα δεύτερα σκέλη ο Παναγιώτης Κουζής και ο Γιάννης Τουρατζίδης έφτασαν να κλείνουν γύρο μέχρι και την τρίτη θέση!

Ο Γ.Τουρατζίδης είναι ασταμάτητος μέσα στην πίστα…μια “μηχανή” που δουλεύει ακατάπαυστα μέχρι και την καρό σημαία, ασχέτως σε ποια θέση βρίσκεται. 

Στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης επιβεβαίωσε στην Χαλκίδα ότι η εντυπωσιακή του εμφάνιση στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στα Γιαννιτσά δεν ήταν απλά σε καλή μέρα. Ο Γιάννης κατάφερε και στα δύο λασπερά σκέλη της Χαλκίδας να πάρει την εκκίνηση και να οδηγήσει σε ρυθμούς μακράν πιο δυνατούς από τον ανταγωνισμό. Κλείνοντας γύρο μέχρι και την τέταρτη θέση στο πρώτο σκέλος και επαναλαμβάνοντας  την απόδοση του και στο δεύτερο κλείνοντας γύρο μέχρι και τον τρίτο, είναι φανερό ότι ο Θεσσαλονικιός αθλητής κυνηγάει τους χρόνους της ΜΧ1 στην οποία σκοπεύει να ανέβει την επόμενη χρονιά.

O Π.Κουζής στο λίγο πριν το τέλος του δεύτερου σκέλους βρίσκεται στην διάσημη φουρκέτα της κατηφόρας της Χαλκίδας, και κοιτάει τον Γ.Ηλιόπουλο που περνάει το άλμα του τερματισμού.

Το θηρίο ξύπνησε μετά από τρία φετινά σκέλη στην ΜΧ1 και δεν είναι άλλος από τον πολυπρωταθλητή της κατηγορίας Παναγιώτη Κουζή.  Ο περσινός πρωταθλητής φάνηκε να νοιώθει την πίεση από τον ανταγωνισμό στα Γιαννιτσά χάνοντας το πρώτο σκέλος από τον Άρη Τσαρνά αλλά και στο πρώτο σκέλος της Χαλκίδας να μην έχει λύση απέναντι στον Δημήτρη Κοντολέτα. Στο δεύτερο σκέλος όμως της Χαλκίδας κάτι άλλαξε. Ο Κουζής πήρε την εκκίνηση και με την ιδιοσυγκρασία που τον διακρίνει έβαλε στόχο να “ρίξει γύρο” και “στον εαυτό του”.  Κατάφερε να περάσει μέχρι και τον τρίτο του σκέλους, δημιουργώντας διαφορά ενάμιση λεπτού από τον δεύτερο Γιώργο Ηλιόπουλο.

Αν συγκρίνουμε την απόδοση των δύο νικητών του αγώνα ΜΧ1 και ΜΧ2, ο Κουζής ολοκλήρωσε το δεύτερο σκέλος κατά 1 λεπτό και 12 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον Γ.Τουρατζίδη πετυχαίνοντας μάλιστα και τον απόλυτο γύρο της ημέρας με χρόνο 2:12.980. Βέβαια οι συνθήκες στα σκέλη των ΜΧ1 και ΜΧ2 δεν ήταν ίδιες και ο Γ.Τουρατζίδης είχε σαφώς πολύ περισσότερα ντουμπλαρίσματα στην ΜΧ2 από ότι ο Κουζής στην ΜΧ1. Θα έχει όμως ενδιαφέρον να συγκρίνουμε την απόδοση των δύο αθλητών στην συνέχεια του πρωταθλήματος καθώς την επόμενη σεζόν, αναμένεται να “κοντραριστούν” στην ίδια κατηγορία.

1134 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΓΩΝΑ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross 2024 θα συνεχιστεί αυτό το σαββατοκύριακο με τον δεύτερο του γύρο...