ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΧ BALAGIAN TEAM ΜΕ ΤΟΝ Σ.ΜΑΥΡΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την πρώτη της φετινή νίκη πέτυχε η ομάδα MX BALAGIAN TEAM στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2017 στη Χαλκίδα. Ο Σταύρος Μαυράκης πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας ΜΧ85 μια νίκη που τον ανέδειξε νικητή του αγώνα, ανεβαίνοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Σταύρος Μαυράκης το πίστεψε από τον προηγούμενο αγώνα ότι μπορεί να κερδίσει αγώνα στην ΜΧ85. Πίεσε πολύ τα πράγματα στο πρώτο σκέλος έχοντας μια πτώση αλλά κατάφερε ξεκινώντας από την τελευταία θέση να τερματίσει τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος οδήγησε στην δεύτερη θέση χωρίς λάθη προστατεύοντας την μοτοσυκλέτα του από έντονα λασπερές συνθήκες του αγώνα, κάτι που αποδείχτηκε καθοριστικό στην συνέχεια. Μετά την εγκατάλειψη από μηχανικό πρόβλημα του πρωτοπόρου του αγώνα Αντώνη Σάγμαλη, ο Σταύρος βρέθηκε στην πρώτη θέση στην οποία και τερμάτισε φέρνοντας στην ομάδα MX BALAGIAN TEAM την πρώτη φετινή νίκη. Στο τέλος της ημέρας ο Σταύρος βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στην ΜΧ85Δυστυχώς τα πράγματα εξελίχθηκαν αρνητικά για τον αδερφό του Γιώργο Μαυράκη, όπου τραυματίστηκε στο πόδι στο πρώτο σκέλος του Σαββάτου και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί την Κυριακή. 

Στην κατηγορία της ΜΧ1 ο Γιάννης Μόσιος είχε και αυτός δύσκολο ξεκίνημα στο πρώτο σκέλος, έχοντας μια πτώση νωρίς, κάτι που τον περιόρισε στην όγδοη θέση. Στο δεύτερο σκέλος μπήκε πιο δυνατά, ξεκινώντας τον αγώνα στην πρώτη πεντάδα. Δίνοντας μάχες, αλλά αντιμετωπίζοντας και πτώσεις στο βαρύ τερέν, κατάφερε να τερματίσει στην έκτη θέση του σκέλους, αποτέλεσμα που τον έφερε στην έκτη θέση του αγώνα. Τερματισμοί στην πρώτη εξάδα είναι ο στόχος σε κάθε αγώνα του Γιάννη και στην λάσπη της Χαλκίδας έδειξε ότι μπορεί να το καταφέρει και σε δύσκολες συνθήκες.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία της ΜΧ2, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση της ομάδας ο Αλέξανδρος Αλεξάκης που δεν συμμετείχε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς λόγω τραυματισμού. Μαζί με τον Απόστολο Καραφωτιά έδωσαν δυνατές μάχες με τον έντονο ανταγωνισμό της κατηγορίας αλλά και με τις συνθήκες του αγώνα. Μετά από πτώσεις και κακές εκκινήσεις ο “Karafire” με τερματισμούς 12-11 κατέλαβε την ενδέκατη θέση του αγώνα ενώ ο “Musquin” Αλεξάκης έδειξε χαρακτήρα τερματίζοντας στην 14η θέση στο πρώτο σκέλος χωρίς όμως να μπορεί να συμμετέχει στο δεύτερο καθώς ένοιωθε έντονες ενοχλήσεις στο τραυματισμένο του πλευρό.

Οι συνθήκες του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολες και τα σκέλη της κατηγορίας  ΜΧ65 αναβλήθηκαν και ως εκ τούτου ο Σταύρος Βαγγελακάκης δεν αγωνίστηκε.

Η ομάδα MX BALAGIAN TEAM συνεχίζει με αισιοδοξία την προσπάθεια της στο τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2017 στις 1-2/4/2017 στην πίστα του Άργους.

1135 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2024 ΣΤΟ SPORTAL-TV

Το SportalTV θα βρίσκεται και στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross 2024 στα Τρίκαλα...