MXGP – NΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ T.GAJSER KAI P.JONASS

Στην πανέμορφη Παταγονία της Αργεντινής συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP 2017 με τον περσινό πρωταθλητή της μεγάλης κατηγορίας Tim Gajser να κερδίζει τον πρώτο του φετινό αγώνα. Στην ΜΧ2 ο Pauls Jonass επέστρεψε στις νίκες μετά την κακή του απόδοση στην Ινδονησία.

Κατηγορία ΜΧGP
Στην γρήγορη πίστα της Αργεντινή ο Tim Gajser(1-1) έδειξε ότι δεν είχε αντίπαλο κερδίζοντας τον προκριματικό αγώνα και τα δύο σκέλη του αγώνα σχετικά άνετα. Μετά από μικρές μάχες στην αρχή, ο Σλοβένος κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο του φετινό αγώνα αλλά και να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα του Antonio Cairoli. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Jeremy vanHoerbeek(2-3) ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση και στα δύο σκέλη, χωρίς όμως να καταφέρει να κρατηθεί εκεί στο δεύτερο. Στο τέλος της ημέρας, ο Βέλγος κατέλαβε την δεύτερη θέση.

Το καλύτερο του φετινό αποτέλεσμα πέτυχε και ο ομόσταυλος του Gajser, Evgeny Bobryshev(5-2) που παρά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε κατάφερε να πάρει δύο καλές εκκινήσεις και να ανεβάσει απόδοση στο δεύτερο σκέλος, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του συνόλου. Δυνατή εμφάνιση έκανε ο Gautier Paulin μετά από δύο όχι και τόσο καλές εκκινήσεις. Κατάφερε να ανέβει θέσεις και με τερματισμούς 6-4 πήρε την τέταρτη θέση στον αγώνα.  Κακές εκκινήσεις και μια πτώση στο δεύτερο σκέλος στέρησαν από τον Romain Febvre(4-8) την ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα στην Αργεντινή. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Clement Desalle που και αυτός δεν μπόρεσε να αδράξει την τρίτη θέση του πρώτου σκέλους και τις καλές του εκκινήσεις στα δύο σκέλη. Όσο για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας μέχρι αυτόν τον αγώνα Antonio Cairoli, λάθος επιλογές στην μπάρα της εκκίνησης και οι πτώσεις τον έφεραν στην έβδομη θέση ενώ ο ομόσταυλος του Jeffrey Herlings(9ος) φαίνεται να βρίσκει ρυθμό ανεβάζοντας σταδιακά απόδοση στην πρώτη του χρονιά στην μεγάλη κατηγορία.

Αποτελέσματα Αργεντινής, MXGP: 1. Tim Gajser (SLO, HON), 50 points; 2. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 42 p.; 3. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 38 p.; 4. Gautier Paulin (FRA, HUS), 33 p.; 5. Romain Febvre (FRA, YAM), 31 p.; 6. Clement Desalle (BEL, KAW), 31 p.; 7. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 28 p.; 8. Maximilian Nagl (GER, HUS), 28 p.; 9. Jeffrey Herlings (NED, KTM), 23 p.; 10. Max Anstie (GBR, HUS), 23 p.

Κατηγορία ΜΧ2
Μετά την καταστροφή της Ινδονησίας ο Pauls Jonass(1-1) κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή κερδίζοντας και τα δύο σκέλη της κατηγορίας.  Ο μόνος που προσπάθησε να προβάλει αντίσταση ήταν ο ομόσταυλος του στην Red Bull KTM ο Garcia Prado αλλά και αυτός μόνο για το ξεκίνημα του αγώνα. Ο Prado(3-3) κατάφερε να τερματίσει στην δεύτερη θέση του αγώνα αφήνοντας στην τρίτη θέση τον νέο πρωτοπόρο της βαθμολογίας Jeremy Seewer(5-2) που είχε κακή εκκίνηση στο πρώτο σκέλος και έπρεπε να δώσει σκληρές μάχες και στα δύο σκέλη για να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Benoit Paturel(2-9) μετά το πρώτο σκέλος βρέθηκε στην πρωτοπορία της βαθμολογίας όμως στο δεύτερο σκέλος είχε μια πτώση που τον έστειλε στην τέταρτη θέση του αγώνα και στην τρίτη του βαθμολογικού πίνακα. Εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο πρώην αναβάτης της ΕΜΧ2 Drian Sanayei(6-4) πετυχαίνοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα στην ΜΧ2 τερματίζοντας πέμπτος. Ο περσινός πρωταθλητής της ΕΜΧ2 Thomas Kjer Olsen(4-7) τερμάτισε στην έκτη θέση του συνόλου αντιμετωπίζοντας μέτριες και κακές εκκινήσεις αλλά και ένα δυνατό ανταγωνισμό.

Αποτελέσματα MX2: 1. Pauls Jonass (LAT, KTM), 50 points; 2. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 40 p.; 3. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 38 p.; 4. Benoit Paturel (FRA, YAM), 34 p.; 5. Darian Sanayei (USA, KAW), 33 p.; 6. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 32 p.; 7. Brent Van doninck (BEL, YAM), 29 p.; 8. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 24 p.; 9. Michele Cervellin (ITA, HON), 22 p.; 10. Julien Lieber (BEL, KTM), 21 p.


Βαθμολογίες

MXGP
1. Tim Gajser (SLO, HON), 106
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 96
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 91
4. Jeremy Van Horebeek (BEL, YAM), 84
5. Evgeny Bobryshev (RUS, HON), 82
6. Gautier Paulin (FRA, HUS), 72
7. Romain Febvre (FRA, YAM), 65
8. Kevin Strijbos (BEL, SUZ), 56
9. Shaun Simpson (GBR, YAM), 55
10. Max Anstie (GBR, HUS), 49

ΜΧ2
1. Jeremy Seewer (SUI, SUZ), 110
2. Pauls Jonass (LAT, KTM), 107
3. Benoit Paturel (FRA, YAM), 104
4. Julien Lieber (BEL, KTM), 99
5. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 99
6. Brent Van doninck (BEL, YAM), 73
7. Samuele Bernardini (ITA, TM), 70
8. Jorge Prado Garcia (ESP, KTM), 67
9. Michele Cervellin (ITA, HON), 62
10. Vsevolod Brylyakov (RUS, KAW), 59

Επόμενος αγώνας 2/4/2017 Leon Μεξικό.

1962 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
MXGP 2024 – VIDEO ME TO ΠΡΩΤΟ & ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ “BEHIND THE GATE”

Την προηγούμενη φορά είχαμε δημοσιεύσει το επεισόδιο "0" της φετινής σειράς "Behind the Gate" το...