3ΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝ. ΠΡΩΤ. ΜΧ 2017, ΑΡΓΟΣ – ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ

Του Νίκου Καμπούρη

Μετά από τέσσερα χρόνια αποχής από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το ARGOS ΜX PARK σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο ΛΕ.ΜΟ.ΚΑ διοργάνωσαν τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μotocross 2017, ένα αγώνα που έφερε όμορφες μάχες σε όλες τις κατηγορίες. Ο ανοιξιάτικος καιρός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αρκετά μεγάλη προσέλευση των θεατών που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς  κρίκους της αλυσίδας για την πρόοδο της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Ο αριθμός των συμμετοχών για άλλη μία φορά ήταν ικανοποιητικός φτάνοντας τις 110, προσθέτοντας για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος τις κατηγορίες QUAD και QUAD B στο αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου. Οι νικητές των κατηγοριών ήταν στην ΜΧ1 ο Παναγιώτης Κουζής, στην ΜΧ2 ο Γιάννης Τουρατζίδης, στην ΜΧ2Τ ο Ανδρέας Ανδρέου, στην ΜΧOPEN ο Σταμάτης Δημολιάννης, στην ΜΧ85 ο Αντώνης Σάγμαλης, στην ΜΧ65 ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, στην QUAD o Martin Milev και στην QUAD B ο Δημήτρης Αποστόλου.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα και τις δύο ημέρες κινήθηκε στον ίδιο παρονομαστή, ξεκινώντας με λασπερό τερέν, φτάνοντας στο τέλος της ημέρας να έχει λίγη σκόνη. Πρέπει να βρεθεί μία φόρμουλα με το πρόγραμμα για να μπορεί η διοργάνωση να κάνει την σωστή κατάβρεξη της πίστας. Ένα ακόμη πρόβλημα ήταν πως ο αριθμός των κριτών το Σάββατο δεν ήταν επαρκείς, ευτυχώς όμως την Κυριακή καλύφθηκε το κενό και όλα κύλισαν σωστά και με ασφάλεια.  Θετική εντύπωση μας έκανε η βελτίωση όσο ήταν δυνατό του αγωνιστικού χώρου με το κλείσιμο της πρώτης ημέρας, όπως επίσης και η οργάνωση των θέσεων στα paddock ώστε να υπάρχει μία όμορφη και επαγγελματική εικόνα όσο είναι δυνατό προς τους θεατές αλλά και τους ανθρώπους-εταιρείες που στηρίζουν το χώρο.

O Π.Κουζής πέτυχε την πρώτη του διπλή νίκη στην ΜΧ1 και αυτό ήταν αρκετό για να το πανηγυρίσει.

Κατηγορία MX1
Στο Άργος ο πολυπρωταθλητής Παναγιώτης Κουζής(1-1) δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν κερδίζοντας και τα δύο σκέλη του αγώνα ακολουθώντας πολύ έξυπνες γραμμές διαλύοντας τον συναγωνισμό και αυξάνοντας την πρωτοπορία του στον βαθμολογικό πίνακα. Για την δεύτερη θέση του συνόλου δυνατές μάχες και στα δύο σκέλη έδωσαν ο Δημήτρης Κοντολέτας(2-3) και ο Γιώργος Ηλιόπουλος(3-4) κρατώντας άκρος αθλητικό πνεύμα, με νικητή της μεταξύ τους μάχης τον Κοντολέτα αφήνοντας τελικά στη τέταρτη θέση τον Ηλιόπουλο, αφού τρίτος τερμάτισε ο πολύ θεαματικός και ταχύτατος Ανάργυρος Τσαρνάς(4-2) που είχε τον πρώτο χρόνο στα κατατακτήρια δοκιμαστικά του Σαββάτου. Μοναχικό αγώνα στην πέμπτη θέση έκανε ο Κυριάκος Κόττης(5-5) που δεν ήταν τόσο μαχητικός όπως στους προηγούμενους αγώνες μένοντας μακριά από το βάθρο και στα δύο σκέλη αφήνοντας έκτο τον πολύ σταθερό Δημήτρη Μπαξεβάνη(6-7) όπου η κακή του εκκίνηση στο δεύτερο σκέλος τον έκανε να δώσει πολλές μάχες.

“Στραβοπάτημα” για τον Γ.Τουρατζίδη στην ΜΧ2, πλήγωσε το αήττητο στα σκέλη σε μια χρονιά που δείχνει ανίκητος.

Κατηγορία ΜΧ2
Εντυπωσιακή οδήγηση έκανε ο Παναγιώτης Παπίλας(1-2) κερδίζοντας το πρώτο σκέλος του αγώνα οδηγώντας αλάνθαστα, σπάζοντας το νικηφόρο σερί του πρωτοπόρου της βαθμολογίας  Γιάννη Τουρατζίδη(2-1). Ολοκληρώνοντας και τα δύο σκέλη οι δύο αναβάτες ήρθαν σε ισοβαθμία κερδίζοντας το σύνολο ο Γιάννης Τουρατζίδης μετρώντας το καλύτερο αποτέλεσμα του δεύτερου σκέλους αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Παναγιώτη Παπίλα. Με σταθερούς τερματισμούς στην τρίτη θέση και στα δύο σκέλη ο Αλέξανδρος Γεωργαντάς δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω για να κερδίσει την τρίτη θέση του συνόλου. Τέταρτος τερμάτισε αναβάτης από την Κρήτη Κωνσταντίνος Μπετίνης(5-4) όπου μετά από την όχι και τόσο καλή εμφάνιση του στον αγώνα της Χαλκίδας, επέστρεψε στο Άργος δίνοντας μάχες με τον Φραγκίσκο Ζούνη(4-8) που δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του αλλά και τον Δημήτρη Τουρατζίδη(7-5) που τερμάτισαν στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Ο Α.Ανδρέου μαθαίνει γρήγορα στη νέα του κατηγορία, και γίνεται αγώνα με τον αγώνα πιο ανταγωνιστικός.

Κατηγορία  ΜΧ2Τ
Εκπληκτικός για άλλη μία φορά ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου(1-1) που όχι μόνο κέρδισε και τα δύο σκέλη της ΜΧ2Τ αλλά έκανε και τον τρίτο ταχύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά της ΜΧ2 του Σαββάτου. Δεύτερος ο Άγγελος Βογιατζής(2-2) όπου η σταθερή οδήγηση του τον βοήθησε  να κάνει διαφορά ασφαλείας από τον Φώτη Κόλλια(3-4) που τα βρήκε με το γλιστερό τερέν του Άργους αφήνοντας στην τέταρτη θέση τον Ευαγγελόπουλο Κωσταντίνο(6-3). Πέμπτος και έκτος τερμάτισαν αντίστοιχα ο Καριώτης Γιώργος(4-5) και Στέλιος Σκορδάς(5-6).

Δύσκολη νίκη σε ένα δύσκολο όπως εξελίσσεται πρωτάθλημα για τον Σ.Δημολιάνη.

Κατηγορία  ΜΧOPEN
Την δεύτερη φετινή του νίκη πέτυχε ο Σταμάτης Δημολιάνης(1-1) κερδίζοντας τις πρώτες του καρό σημαίες για την φετινή χρονιά. Ο Βασίλης Πακαταρίδης(2-2) στο πρώτο σκέλος δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Δημολιάνη στο δεύτερο όμως έδωσαν μία από τις ομορφότερες μάχες του Σαββατοκύριακου με τον Πακαταρίδη να μένει στην δεύτερη θέση του συνόλου. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καδόγλου(3-4) παρά την πίεση που δέχθηκε από τους Τερζάκη Χαρίδημο(5-3) και Αντώνη Τζανέτη(4-6) που αρκέστηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση έχοντας ανοδική πορεία από αγώνα σε αγώνα. Την εξάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Τσούνης(7-5)

Ο Α.Σάγμαλης αγωνίζεται χωρίς ενδιαφέρον στην ΜΧ85 και σίγουρα περιμένει την ηλικία που θα τον φέρει στην ΜΧ2Τ.

Κατηγορία ΜΧ85
Ο Αντώνης Σάγμαλης(1-1) δείχνει πως ο μόνος του αντίπαλος την φετινή χρονιά είναι η τύχη κερδίζοντας άνετα και τα δύο σκέλη της κατηγορίας. Για την δεύτερη θέση του συνόλου σκληρή μάχη έδωσαν ο Μάριος Κανάκης(3-2) και ο Σταύρος Μαυράκης(2-3) φτάνοντας σε  ισοβαθμία, κερδίζοντας αυτή τη φορά, αντίθετα από τον αγώνα των Γιαννιτσών, ο Κανάκης εκμεταλλευόμενος τον καλύτερο τερματισμό του στο δεύτερο σκέλος. Με δύο τέταρτες και δύο πέμπτες θέσεις ο Αλέξανδρος Κατσαβριάς και ο τοπικός Σωτήρης Πασπαλιάρης κατέκτησαν την τέταρτη και πέμπτη θέση. Έκτος τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Ζεπάτος(6-8) κλέβοντας την θέση με καλύτερο τερματισμό στο πρώτο σκέλος από τον Γιώργο Μαυράκη που ήρθαν σε ισοβαθμία.

Έπρεπε να δουλέψει σκληρά και στα δύο σκέλη ο Ν.Κανελλόπουλος για να πάρει την νίκη της ΜΧ65.

Κατηγορία ΜΧ65
Ήταν δύσκολο το έργο του Νίκου Κανελλόπουλου(1-2) για την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του διότι και στα δύο σκέλη ξεκίνησε πολύ πίσω δίνοντας πολλές μάχες. Στο πρώτο κατάφερε να αναδυθεί στην πρώτη θέση και στο δεύτερο να  τερματίσει πίσω από το νικητή του Β σκέλους  Μιχάλη Σαραντινούδη(3-2), αφήνοντας τον τελικά στη δεύτερη θέση του συνόλου. Η τρίτη θέση ήταν υπόθεση του Σταύρου Βαγγελακάκη(2-3) που οδήγησε εκπληκτικά και στα δύο σκέλη. Σε ισοβαθμία ήρθαν ο Σωτήρης Φωτάκης(5-4) και ο Καμαρινός Παυλόπουλος(4-5) τερματίζοντας τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Την εξάδα για άλλο ένα αγώνα συμπλήρωσε η μοναδική κοπέλα του αγώνα Δέσποινα Μανδάνη(6-6)

Ξεκίνησε το πρωτάθλημα των Quad, με τον M.Milev να δείχνει και φέτος ο άνθρωπος της κατηγορίας. 

Κατηγορία QUAD
Στην πίστα του Άργους πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της χρονιά για τα QUAD με νικητή τον Martin Milevr(1-1) κάτω από τη ασφυκτική πίεση του περσινού πρωταθλητή Κώστα Ντούζου(2-2) τερματίζοντας και στα δύο σκέλη στην ρόδα του. Για την τρίτη θέση του βάθρου ρόδα με ρόδα οδήγησαν ο Απόστολος Τριανταφύλλου(4-3) και ο Αλέξανδρος Κατσινέλης(3-4) μετρώντας για άλλη μία φορά το αποτέλεσμα του Β σκέλους στην μεταξύ τους ισοβαθμία, ευνοώντας τον Τριανταφύλλου. Πέμπτος τερμάτισε με σταθερή απόδοση ο Νίκος Μήτσης(6-5) αφήνοντας το Δημήτρη Κρυσταλογιάννη(7-6) να συμπληρώσει την εξάδα.

Ο πρώτος νικητής στην ιστορία της νεοσύστατης κατηγορίας Quad B είναι ο Δημήτρης Αποστόλου. 

Κατηγορία QUAD B
Η καινούργια κατηγορία για τους πρωτοεμφανιζόμενους στα QUAD δεν είχε μεγάλη απήχηση έχοντας μόλις τρεις συμμετοχές. Τον πρώτο αγώνα της κατηγορίας κέρδισε ο Δημήτρης Αποστόλου(2-1) παίρνοντας προβάδισμα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος αφήνοντας δεύτερο τον Γιάννη Περπατάρη(3-2). Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βασίλης Τριανταφύλλου που κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά μία εγκατάλειψη στο δεύτερο δεν του επέτρεψε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Επόμενος αγώνας 22-23/4/17 Πτολεμαϊδα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1122 More posts in MOTOCROSS category
Recommended for you
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΧ 2024 – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ SAMP RACING TEAM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Η SAMP Racing εντάχθηκε στο χώρο του MotoCross το 2023, με σκοπό...