AMA/FIM SX – NIKΕΣ E.TOMAC ΚΑΙ S.MCELRATH…TITΛΟΣ J.HILL

Στον 15ο γύρο του AMA/FIM Supercross 2017 στο Salt Lake City καθορίστηκε ο πρώτο τίτλος της χρονιάς με τον Justin Hill να τερματίζει στην τρίτη θέση εξασφαλίζοντας το πρώτο του πρωτάθλημα στα 250 Δύσης. Στις νίκες επέστρεψε ο Eli Tomac παίρνοντας κεφάλι στην βαθμολογία των 450 αλλά και ο Shane McElrath κερδίζοντας τον τελικό στα 250 Δύσης.

 

Κατηγορία 450
Την καλή εκκίνηση που ήθελε ο Ryan Dungey την είχε στο Salt Lake City και μάλιστα είχε και την ευκαιρία να μην έχει κοντά του τον Eli Tomac ώστε να κάνει έναν άνετο αγώνα στη πρώτη θέση. Όμως ο Tomac από την 10η όπου ξεκίνησε κατάφερε να ανέβει θέσεις και να πιάσει τον Dungey, που είχε ξεμπερδέψει νωρίς από τον Justin Bogle(είχε πάρει την εκκίνηση και πρωτοπορία του αγώνα).

Μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας ο E.Tomac. 

Μετά από μια μάχη διαρκείας ο Tomac κατάφερε να περάσει μπροστά δημιουργώντας μάλιστα και διαφορά από τον δεύτερο τελικά Dungey. Η νίκη του Tomac έσπασε την μεταξύ τους ισοβαθμία στην βαθμολογία δίνοντας προβάδισμα τριών βαθμών στον οδηγό της Kawasaki. Μετά από καλή εκκίνηση και σταθερό αγώνα ο Jason Anderson τερμάτισε στην τρίτη θέση με τον νικητή του προηγούμενου αγώνα Marvin Musquin να ξεκινάει από πολύ πίσω για να τερματίσει τελικά τέταρτος. Καλή εκκίνηση και καλό ρυθμό είχε σε αυτόν τον αγώνα ο Josh Grant, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση με τον Chad Reed να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Κατηγορία 250 Δύσης
Δυνατά στον αγώνα μπήκε ο Aaron Plessinger στην προσπάθεια του να διατηρήσει τις ελπίδες του για τον φετινό τίτλο της κατηγορίας και μέχρι τον όγδοο γύρο του αγώνα το σχέδιο έδειχνε να δουλεύει καλά. Όμως μια άσχημη πτώση έστειλε τον Plessinger εκτός πίστας και χρειάστηκε την βοήθεια του ιατρικού προσωπικού του αγώνα, εγκαταλείποντας την προσπάθεια του. Έτσι η πρώτη θέση μεταφέρθηκε στον Shane McElrath που την κράτησε μέχρι τον τερματισμό κερδίζοντας τον τρίτο του φετινό αγώνα.

Τρίτη νίκη για τον S.McΕlrath και επιστροφή στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο ομόσταυλός του στην Troy Lee KTM Michel Oldenberg που ανέβηκε για τρίτο συνεχώμενο αγώνα στο βάθρο. Μετά την πτώση του Plessinger, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Justin Hill και στην προσπάθεια του να κρατήσει πίσω του τον Martin Davalos για να πάρει τους βαθμούς που χρειαζόταν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο τέλος ο Hill πήρε την τρίτη θέση αφήνοντας τον Davalos τέταρτο, κατακτώντας μετά από προσπάθεια πέντε χρόνων, των πρώτο του τίτλο στα 250cc.  Μετά από καλή εκκίνηση ο James Decotis πήρε την πέμπτη θέση εκμεταλλευόμενος και το λάθος του έκτου τελικά Austin Forkner που επέστρεψε στους αγώνες μετά από τραυματισμό.

 

Πρωταθλητής 250 Δύσης 2017 ο Justin Hill. 

Βαθμολογίες

Επόμενος αγώνας 29/4/17 East Rutherford NJ.

922 More posts in SUPERCROSS category
Recommended for you
AMA SX 2024 – C.WEBB ΚΑΙ L.KITCHEN ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ SEATTLE!

Για ακόμα μια φορά το AMA Supercross 2024 πέρασε στην δυτική ακτή και τα ανοιχτά...